Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!

"Вотът по пощата е екзотика, защото няма време и не е толкова лесно"
Обновена: 15 яну 2021 10:22 | 15 яну 2021 10:22, Веселина Йорданова
157
Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!
Снимка: БГНЕС

Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата, по никакъв начин не гарантират изискванията за тайна на вота. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Още по темата
Според него по никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент.

"В България няма никаква практика за това. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората", коментира още Симеонов.

"Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление - да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение", категоричен бе лидерът на НФСБ.

Той обясни, че държавата трябва да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е подменен твоят вот, тоест да се води някаква кореспонденция.

По думите му няма абсолютно никакво време за организирането на такова гласуване, нито практика, нито нормативна база. "Времето е прекалено малко и това обрича гласуването по пощата като екзотична мярка", смята Валери Симеонов.

"Тези идеи за гласуване по пощата и видеонаблюдение, всичко това има една цел - исканията на хората, които протестираха по улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика", смята лидерът на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
14
 
15
 
! Отговори
истина преди 3 години
Симеонов е прав. Живее и работи някой в чужбина от 20 години, сто пъти е казал че няма да се върне в България, но иска да ни определя начина на живот.Децата на върхушката на БСП живеят и работят в чужбина, никога няма да се върнат в родината - впрочем те са забравили що е родина, но искат да свалят правителство.
36
5
 
14
 
! Отговори
Изумения преди 3 години
По принцип всички имат право на глас, ама емигрантското поколение и други недоучили или ИТ-та прекаляват с глупостите. Гласуването по пощата в Америка бе компрометирано и според народ и света се проведоха най-нечестните избори в тяхната история. За гласуване онлайн пък е абсурдно да говори - няма такава държава! Не може да твърдиш, че ти пука за България и да не можеш да отделиш част от 1 ден от 1460 дни, за да избереш... Вкъщи от дивана не става...
35
2
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Бях на лятната си резиденция в Евксиноград заедно със слугинажа за който вие простолюдието плащате.
34
7
 
16
 
! Отговори
да преди 3 години
никой с нищо не им длъжен на т.нар българи в чужбина
33
7
 
20
 
! Отговори
Един от самолета преди 3 години
който иска този австралопитек да си ходи на село да гласува !
32
7
 
22
 
! Отговори
Този е цирей преди 3 години
Далаверко, кой ще хване самолета, кой не, ама ти ще си хванеш спадналия балон под мишница и ще ходиш на айната си след изборите.Хубаво знаеш, че *** никой не ги обича.Пък и каруцарският ти език отблъсна и най-верните ти.Бившият ти ортак и сега враг Болен, излезе хитрец, ама ти си обратното на острото.
31
8
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
хора от чужбина няма да гласуват и няма да ми определят живота тука всеки си ехванал пътя в живота и да не се меси в нашата къща особено гражданите на турцияс бълг документи затова престането с издаването на документи на 4 и 5 поколение
30
0
 
17
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Винаги преди избори се сещат да искат промени, никога достатъчно рано, че да го измислят както трябва !!!
29
4
 
22
 
! Отговори
Уседналост!!! преди 3 години
Няма причина ние българите, които пълним българския бюджет да харчим едни милиони за да дадем възможност на тези които пълнят турския или английския бюджет, да ни кажат те на нас, кой да ни управлява. Да вземем пример от Германия - не разрешава гласуване от извън страната, ни с бюлетини, ни с писма, ни по интернет. Само кадровия състав на посолствата гласува.Някой да е казал, че Германия не е демократична страна??
28
12
 
10
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
А Президент Радеф сега се сети да се изявява като "президент на всички българи". Колега, къде бяхте бурното лято на 2020? Защо тогава не направихте консултации с участниците и потърпевшите от безумните терористични акции във всички големи градове на Родината? Или тогава беше във ваш и на кликата ви интерес? Е, да ви информирам, че влака замина, господин Президент. И вие не сте сред пътниците. Бог да пази България от такива като вас, господин Президент.
27
4
 
14
 
! Отговори
ПеКаПе преди 3 години
Или да ходи пеш бе, да ходи пеш! Както би казала любовницата му...
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТея 2 мил., като се се уредили и живеят в чужбина за чий им е да избират управление тук? Някой, който се връща 2 пъти в годината ще решава какво да става? Трябва да има уседналост. А ако наистина много му се гласува- самолета. Щом не може да се прибера за един вот, няма работа да гласува.
25
8
 
13
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Омразата на патриотите към патриотизма е безгранична. Както и омразата им към България! ,,ПАТРИОТИ" по Ботев, чудесно описани в едноименното му стихотворение!
24
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя човек няма представителна лигитимност
23
5
 
15
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Пак меко им го е казал. Значи некой си хванал дърмите и заминал на ***..й.н...ата си, плаща данъци там, иска да управлява живота в Родината, пък да му платим и масрафа да гласува пак там? Правилно - секциите за гласуване за български парламент са в България и който желае е добре дошъл да гласува в тях.
22
3
 
8
 
! Отговори
люб преди 3 години
До Анонимен не мога да го дишам този *** ! Смята че с грубост може да е ефектен !
21
2
 
16
 
! Отговори
да преди 3 години
българите живеят в България и гласуват в Българияна турците няма да им минат ц'иганските номера
20
7
 
8
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Черкезина нали нямаше да стъпи повече в НОВА ТВ или сега при Гелчик е друго- ***
19
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!"Махленски изказ, махленско поведение...
18
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип тези, които са в чужбина не трябеа да имат право на глас.