Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!

"Вотът по пощата е екзотика, защото няма време и не е толкова лесно"
Обновена: 15 яну 2021 10:22 | 15 яну 2021 10:22, Веселина Йорданова
157
Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!
Снимка: БГНЕС

Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата, по никакъв начин не гарантират изискванията за тайна на вота. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Още по темата
Според него по никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент.

"В България няма никаква практика за това. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората", коментира още Симеонов.

"Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление - да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение", категоричен бе лидерът на НФСБ.

Той обясни, че държавата трябва да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е подменен твоят вот, тоест да се води някаква кореспонденция.

По думите му няма абсолютно никакво време за организирането на такова гласуване, нито практика, нито нормативна база. "Времето е прекалено малко и това обрича гласуването по пощата като екзотична мярка", смята Валери Симеонов.

"Тези идеи за гласуване по пощата и видеонаблюдение, всичко това има една цел - исканията на хората, които протестираха по улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика", смята лидерът на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
12
 
17
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Емигрантите имат основателно самочувствие, защото са работещи и създаващи блага, а вие националистите само ни крадете, чрез патриотите, ама те и на вас го сложиха!
56
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винкела ли ще плати самолета?Нали той настояваше за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуване.Сега като предлага със самолет - държавата да поеме разноските.Или като бит *** утре ще увърта, че не бил казвал такова нещо.
55
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен62Разбира се е НЕ ТРЯБВА да гласуват тези, които не живеят в България. Не може някой си от Белгия, да избира мен в България кой ще ме управлява. Имам право да избирам Аз а не някой дето идея си няма колко струва кило брашно тук. Все едно, аз да гласувам и да избирам кой да управлява в Белгия, там дето живее въпросния български избирател.Който иска да гласува в България - последните 12 месеца да е живял на територията на България. Това трябва да е закон.
54
2
 
19
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Кат искаш да гласуваш от чужбина , ми ела пеш бе .
53
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбираемо е, че не искат да се чуе гласът на българите отвън. Няма да им и един който да гласува за тях. Тези хора извън България гласуват или за ГЕРБ или за десницата. Тези в Турция е ясно за кого.Ето това е цялата работа и с датата 4 април и с отказа да гласуват предварително или по поща.ГЕРБ като че ли са се предали и са отписали тези гласове.Единствено се помага на ДПС по този начин. Явно това ще е бъдещата коалиция между ГЕРБ и ДПС.
52
6
 
4
 
! Отговори
Т0луп преди 3 години
Защо ще гласувам ?Няма и да работя в България , нали Корона Вируса работи :).
51
11
 
12
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
имаш предвид изборите за президент ли, че били фалшифицирани, тогава вашият човек Румбата-фигурант да не ми прави ОФ, а да си взима тоалетни принадлежности и да заминава по опеката на Гешев
50
1
 
8
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Няма как да се вземат българските паспорти на кадърните и читави българи от некадърниците, които освен да крадат чуждия труд, НЕ СТАВАТ за НИЩО!
49
13
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Сега ще пиша от първо лице: всеки който прекрачи границата веднъж,трябва да го направи с мисълта че това ще бъде завинаги. Всяка мисъл за връщане е илюзия или слабост. Нищо не се променя и няма и да се промени в блатото. Това разбира се е за тези които искат да изкарват парите си с почтено.
48
0
 
4
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Троловет е ме спамят . Четете нефалшифицирани
47
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само това. Молим народното събрание да гласува вземане на паспортите на всички лица които ги е нямало повече от 5г в България. Това са чужди граждани плащащи осигуровки и разходи в други държави. Не трябват да се ползват с привилегия на Български гражданин. Зашото живеят на вън 20г като закъсат идват тук и чакат помощи.
46
12
 
11
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Миналите избори ги фалшифицирахте . Всички партии трябва да положат мах усилия да се проведат фалшифицирани избори и шайката да си отиде в затвора.
45
13
 
15
 
! Отговори
Майка с дете преди 3 години
Кряк кряк. Системата него го е убила вече. Да запалим свещичка и да се помолим на Господа такива като него повече да не попадат в Народното Събрание.Амин
44
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка дума на шайката е лъжа, а вие им вярвате ***, вярвате им дори че хотела в алепу е подпорна стена или къщичка за птици вярвайте на шайката пак да ви управляват и лъжат в очите още 4 години.
43
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така. Аман от имигранти със самочувствие. Тука бедни без работа седят...отидат на вън вземат малко евро и били каймака на обществото;:) Я стига каймака на България си е тук.Хората които живеят, градят и пишат историята днес . Създават деца в България и работят тук. Всиччки останали са едни страхливци нищо повече.
42
4
 
16
 
! Отговори
Умножение х4 ; х10?? преди 3 години
При българския политически манталитет всяко разрешение за гласуване по пощата или по интернет ще бъде използвано за масови измами. Няма сила на света, която би ми попречила да учетворя вота си, пускайки писма или имейли от името на майка ми, баба ми,тъщата. Защо аз съм мотивиран да гласувам, а те не са особено, а и са зависими от мен по различни поводи и начини!
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да му се покажат стари негови записи от неговия СКАТ казвайки точно обратното на това което днес се опитва да внушава. . Разбираемо, тогава той не бе в парламента, а беше шев на Сидеров.
40
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ти ще хванеш рейса от политикатта кучее жадно за власт, и ти ще ходиш със шайката в затвора споко мишоккк.
39
11
 
17
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Вие големите българи, по точно големите некадърници ще определяте , работещите в чужбина да не гласуват. Вие останалите тук некадърници само ще ни крадете парите дори и в чужбина и ще ви плащаме само данъци. НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ!! ТОЗИ МАФИОТ ДА СИ ХОДИ В ЧЕРКЕЗИЯ!!!
38
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказано е, че човек има ли желание за нещо - го прави.Тия крадци в текущия парламент нямат желание за нищо друго освен за едно - да присвояват само за тях си.Ето затова България не трябва да има правителство. Тя трябва да се управлява само от Брюксел от европейци, не от Борисовци, Симеоновци, Марешковци, Радевци.