Борисов: Успяваме да управляваме кризи и заводите работят!

Правителството помогнало на бизнеса и хората с 1.3 млрд. лв. досега
Обновена: 17 яну 2021 18:05 | 17 яну 2021 16:02, Веселина Йорданова
177
Борисов: Успяваме да управляваме кризи и заводите работят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Индустриална зона "Раковски".

24 компании в нея са се възползвали от помощта на държавата в размер на 7 милиона лева по линия на мярката за запазване на заетостта в пандемията 60/40.
 
Премиерът Борисов изтъкна, че до този момент правителството е подпомогнало бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева.

1,3 милиарда лева сме дали от социалното и икономическото министерство за подкрепа на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона“, посочи Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.
 
На територията на зоната в Раковски работят около 5000 души и са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производство.

Тя разполага с добри комуникационно-транспортни връзки, включващи магистрала "Тракия" - към София и Бургас. Амбицията на ръководството на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
16
 
! Отговори
До до 122 преди 3 години
Не съм млад човек, на 50 години съм и знам как беше.Това за режима на тока е вярно, но защо не кажете за цената му?Виденовата зима години ли продължи?Човекът е умрял сега , миналото не ви оправдава.
130
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези трябва да си търсят друг народ, когото да тормозят.
129
1
 
23
 
! Отговори
Джон преди 3 години
За жалост, дойде време за избори и от тоя отървия няма, ще го гледаме и от тоалетното казанче като го вдигнем. Така ли не му омръзна да говори щуротии, толкова години във властта тоя е кошмар за всеки PR, можеш да извадиш човека от село на селото от човека не можеш. Но това си заслужаваме явно голяма част от населението като го види вижда огледален образ на самите себе си което е жалко, умните и просветени хора не управляват, във власта се селските тарикати и бабаити, хора със торбички.
128
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 131 Браво. Изключението обаче потвърждава правилото. Отдавна не сме индустриална държава. Развитата индустрия прави една държава независима. У нас всичко беше приватизирано и фалирано.
127
1
 
9
 
! Отговори
Джон преди 3 години
До до 122До тази зима се стигна благодарение на демократа Филип Димитров, който преди да си отиде от власт тотално опоска хазната на държавата. Да не се връщаме на този период, че доста червени пребоядисани в сини си напълниха джобовете с приватизацията. Най съм мразил безпринципните хора, докато Коцето Тренчев си беше истински дисидент другите си бяха просто алчни и обикновенни мижитурки сменили окраската.
126
1
 
14
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До до 122И сега когато има банани има самолети има всичко , колко милиярда дълг имаме кажи !
125
0
 
15
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
До 132:Виденова та зима беше от декември до 4 февруари! Бойко вата зима продължава 12 години! Хора се палиха,хвърляха от високо,умират на стълбите на болниците!
124
1
 
7
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До до 122Ти като помниш как хората гладуваха и умираха , защо си още жив?
123
15
 
2
 
! Отговори
до 122 преди 3 години
Вие вероятно сте много млад човек и не помните как реално умираха хората от глад и студ през Гладната Виденова зима. Тогава нямаше ток за това умираха от студ. Режима на тока беше през 3 часа. Свещи нямаше.В големите градове нямат хората комини във всяка стая в панелните жилища.Дърва нямаше.Нищо нямаше.Сега има мощности и никой не ви пуска режим на тока.През гладната Луканова и Виденова зима нямаше нищо по магазините.С трън да завлачиш-нямаше какво да закачиш.Това е факт, питайте родителите си.
122
1
 
17
 
! Отговори
Цитирам преди 3 години
Всеки път ми се повръща, щом пусна клип и чуя ганьовския речник на тая ***.
121
1
 
19
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Бихте ли го оскрили тоя индивид? Благодаря.
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит Антоновден на всички именици! Бъдете здрави и усмихнати, обичани и силни! Нека името ви донесе дълъг живот, изпълнен с красив смисъл, здраве и любов!
119
1
 
13
 
! Отговори
. преди 3 години
Заводи ли каза? Тази дума имаше смисъл преди 15, 20 години.Сега думите са разпад, лъжи, безхаберие и мизерия.
118
1
 
14
 
! Отговори
до 124 преди 3 години
Да, заводи имаше преди 1989г. След това схемата на БСП по приватизацията и ликвидацията на заводите с цел изкупуването им за по 1 лев - проработи.Заводи нямаше дълги години. Схемата по фалитите на България се осъществи благодарение на модела приватизация. Приватизираха всички заводи и дори болниците. Много бързо след това ги нарязоха на скрап и ги продадоха.Така на 3 пъти фалираха България за 15 год. след 1989г. Кредитните милионери и до ден днешен не са върнали парите, които получиха в куфари.
117
2
 
22
 
! Отговори
венци преди 3 години
Този банкянски престъпник е луд.Или се прави на луд за да отърве затвора.Ако е второто няма да му се получи.Бай Ставри го очаква.
116
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заводи имаше някога. Днес има някакви цехове. Третият свят.
115
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само му вижте наглата мутра...
114
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тикво, хората отново умират по улиците. Този път от бедност и студ.Убийци.
113
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ви управляват чрез бедствия. Създават изкуствено кризи и катастрофи, и след това ви управляват чрез страх и заплахи за живота ви. Все едно мутренски рекет, принципът е същият.
112
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И надзирателите работят и те очакват!