Регламент за частните линейки със законови поправки

Според "Обединени патриоти" има фрапиращи случаи на нарушения
4
Регламент за частните линейки със законови поправки
Снимка: БГНЕС

Частните линейки, работещи извън обхвата на спешната помощ, ще бъдат в регистър и ще подлежат на контрол. Законовата промяна за това внесоха Валери Симеонов и народни представители от НФСБ и ВМРО, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

В България все още няма наредба, регулираща превоза на болни и ранени, извън обхвата на спешната помощ. В момента е регулирана само спешната помощ, като всички останали "линейки", извън нея, нямат право да извършват такава, но го правят без никакъв контрол, мотивират се патриотите. И това се случва в ситуация, критична за здравето на българите, посочиха Валери Симеонов, Борис Ячев, Росен Живков и Георги Александров.

В интернет съществуват над 100 сайта, предлагащи този вид услуги, всички работещи в сивия сектор, става ясно от направена проверка. Нелегалните линейки в страната надхвърлят 180, само в София те са 55. От НФСБ  посочват фрапиращи случаи за липса на отговорност и контрол, в които има починали хора и редица злоупотреби.

Сред тях са случай на бакалавър-икономист, който извършва реанимационни действия, възрастна жена, платила 750 лв. за транспорт в София при регулярна цена на същата услуга от 50 лв., починали хора в линейки, които буквално се "изсипват" пред спешните отделения.

Има и други случаи с трагичен изход, при които при търсене на собственика по адресна регистрация, се оказва, че на същия адрес се намира ромска къща, в която няма такова лице.

Промените предвиждат "Автомобилна администрация" да води и поддържа регистър на лицата, превозващи болни и ранени. Предвиждат се и редица изисквания, като задължително наличие на професионално компетентни лица - медицински екипи, технически лица, диспечерски пункт, експлоатационен център, въвеждане на задължителни застраховки и изисквания за финансова стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: линейкиНФСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Антипатриотичните партии известни като ОП щом са започнали с линейките и това ще го объркат до толкова, че ще има повече жертви. Те каквото пипнат изсъхва!
3
1
 
3
 
! Отговори
най сетне преди 3 години
Най-сетне някой да подпука тия мошеници! "Екипите" са събрани като от "кол и въже", няма апаратура, нагли и паркираши навсякъде без да плащат с часове в очакване на "щарани", просто противни! Да не говорим за факта, че масово са с пернишки номера и дерат нещастни хорица! Поредна ниша май за поредни измамници, които не плащат нищо на държавата!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПредизборноКой удря частника, ти имаш ли идея какви *** се търкалят от тия "частници", които спекулират с липсата на регламенти и същевременно лъжат хората, че предоставят линейки?
1
7
 
3
 
! Отговори
Предизборно преди 3 години
ударете частника.......хм...