Младежка платформа търси решения на екологични и социални проблеми

Първата тема е "Бъдещето на отпадъците"
Обновена: 29 яну 2021 17:02 | 29 яну 2021 11:31, Анисия Иванова
2
Младежка платформа търси решения на екологични и социални проблеми
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Младежка платформа ще търси решения на наболели екологични и социални проблеми. Тече записването на млади хора за първата инициатива на Panda Labs, като темата е "Бъдещето на отпадъците“, каза Лилия Аракчиева от Panda labs на WWF- България.

Рanda Labs е глобална иновационна програма на WWF и най-новата платформа за решаване на някои от най-неотложните екологични и социални проблеми в света.

Фокус на програмата са младежите между 15 и 25 години и тяхното участие в разрешаване на екологични проблеми.

"Младежите ще бъдат разпределени в няколко състезателни отбора. Целта на всеки отбор е да предложи иновативни подходи по въпроси, свързани с глобални екологични предизвикателства. Следващите месеци ще набираме участници по темите за бъдещото на храната и бъдещето на мобилността“, каза още Аракчиева пред БНР.

"Първата инициатива ще е онлайн, надяваме се после да бъдат на живо в София и Русе. Всички млади хора с идеи и инициативност може да се включат, като ще има и парична награда от 10 хиляди лева по всяка една от темите, така че това може да е успешен старт на един млад човек по неговия проект.", обясни тя.

По думите й до момента са се записали 147 младежи като част от тях са отбори, а индивидуалните регистрации са 220, като повечето са студенти. Ще бъдат подбрани около 80 до 100 участници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Целта на всеки отбор е да предложи иновативни подходи по въпроси, свързани с глобални екологични предизвикателства"......т.е., вие ще си дърдорите празни приказки и няма да свъшите никаква реална работа, вместо да се хванете за работа и инциативи и да поизчистите и да залесите с разнообразни дръвчета,а замърсителите да ги осъдите, както и да вземете превантивни мерки и да следите за качеството на природата!Лозето иска мотика,а не молитва и дърдорене!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търсят кой да свърши работата. Иначе на приказки са велики. И във фейсбук са същите - армия от мислители.