Моловете отварят с намалено работно време от днес, фитнесите пак достъпни

Ресторантите остават затворени до 1 март, няма да отварят протестно
1 фев 2021 07:05, Ния Христова
50
Моловете отварят с намалено работно време от днес, фитнесите пак достъпни
Снимка: БГНЕС
От днес започва поетапното разхлабване на мерките в страната. Големите търговски центрове отново ще отварят врати, но при спазването на строги правила.
 
Работното им време ще е намалено – от 10 сутринта до 9 вечерта. На всеки час ще се прави щателна дезинфекция. Mагазините ще работят с намален капацитет, а малолетни и непълнолетни ще се допускат само с придружител.
 
Заедно с моловете отварят фитнесите и залите за тренировки. Те ще трябва да работят с до 50% от капацитета си. Въведени са и строги мерки срещу разпространението на вируса. Още с влизането всеки клиент трябва дa дезинфекцира ръцете си и да постави калцуни на обувките. Лична хавлиена кърпа е необходимо да бъде поставена върху всеки уред, който се използва.
Още по темата
 
Ресторантите обаче остават затворени. Браншът се отказа от протестното отваряне, което беше планирано за днес. Причината е, че служителите и клиентите ще носят наказателна отговорност, ако нарушат мерките. Може да се стигне и до лишаване от свобода за срок до 5 години.
 
Според последната информация, ако случаите за заболели и починали от коронавирус в страната продължат да спадат, заведенията ще отворят от 1 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
12
 
12
 
! Отговори
Ок преди 3 години
Господ дани пази, почва се...
2
5
 
18
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 3 години
Тия ще се скъсат от дезинфекция. През час. Явно от моловете са готови на мазохизъм само и само за да отворят. Ами ако "короноспециалистите" от Щаба поискат дезинфекция на половин час или на 15 мин., когато дойде време коварния английски щам да се развихри? Чудя се как не са се сетили при влизане в мола да въведат чулки на обувките като във фитнесите?! От *** с купени дипломи какво друго може да се очаква?
1
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любопитно е, че може да ходиш на фитнес, да се потиш и пипаш едни и същи железа, отварят и залите за народни танци, където се държат за ръце, а на заведение не може. Е ако има логика, аз поне никак не я виждам. Не ни управляват поллуиддиоти, управляват ни завършени идиоотти