Радев на отчет: Отстоявахме интересите на българите пред беззаконието

"Президентската институция запази гласа на разума в пандемията"
Обновена: 1 фев 2021 10:36 | 1 фев 2021 10:22, Веселина Йорданова
353

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отчете, че президентската институция е била стожер, който е отстоявал интересите на българите у нас и зад граница през изминалата година. За четвъртата годишнина от мандата си държавният глава дава пресконференция без вицепрезидента Илияна Йотова, която е с коронавирус и под карантина.

Радев отчете още, че в тази турбулентна година институцията е продължила да бъде "последна бариера пред безаконието и лобизма".

Президентът припомни, че е снел доверието си от правителството като резултат от по думите му остра политическа криза.

Изригналите половин година по-късно протести потвърдиха мотивите ми. Президентската институция не се скри зад институционалния комфорт, а подкрепи справедливите искания с присъствие и настояване за оставки. Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и техните искания да бъдат удавени в разразилата се пропагандна кампания на властта, посочи той.

По отношение на пандемията президентът каза, че институцията е запазила "гласа на разума в ситуация на изкуствено насаждане на паника".

Сред приоритетите той отбеляза още отстояване на върховенството на правото, защита на държавността.

Радев каза, че са били отхвърлени пет от 7-те вета, които е наложил, но обществената реакция е потвърдила правилността на мотивите.

Президентът отчете и работата на вицепрезидента, като посочи, че въпреки ограниченията, Илияна Йотова е разширила политиките зад граница и посочи конкретно Уругвай, Мексико, Перу, Азия, Австралия, както и укрепване на съществуващите връзки с общности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя АЙЛЯКЧИЯ , ДА ВЗЕМЕ да си почине малко , преуморил се човека......ЩЕ излезе да си почине на есен .....завинаги !!!
259
3
 
27
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
НА НИЩОПРАВЕЦА - ФИГУРАНТ , ОСТАВКА НА ПОДСТЕКАТЕЛЯ - МЕТЕЖНИК , ОСТАВКА , СЪД И ЗАТВОР !
258
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОЛАФ уличи в корупция секретарят на президента по антикоруция Пламен Узунов.Разследването се отнася до сключен от Узунов договор на 23 март 2017 г. за закупуването на полицейски автомобили с европейски средства. По това време Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в правителството, назначено от президента Румен Радев.препоръчано Разследването се отнася до сключен от Узунов договор на 23 март 2017 г. за закупуването на полицейски автомобили с европейски средства. По това време Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в правителството, назначе
257
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е човек без морал и достойнство. Той влезе в президентството, пренесен от Нинова и грешната номинация на Герб - Цецка Цачева. Този человечец е свикнал да козирува цял живот, никога е нямал идеи, не е писал платформи и изведнъж попадна в друг свят.
256
3
 
32
 
! Отговори
КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ преди 3 години
ФИГУРАНТА- АЙЛЯКЧИЯ СЕ УЛЯ ДА СЕ ХВАЛИ КОЛКО МНОГО РАБОТА Е СВЪРШИЛ ПРЕЗ СВОЯ МАНДАТ . ВМЕСТО ДА ГО ХВАНЕ СРАМ ....НАПРАВИЛ Е ТРИ СРЕЩИ СЪС ДРУГИ ПРЕЗИДЕНТИ.....ЕДИН ОПИТ ЗА МЕТЕЖ....И НИЩО ПОВЕЧЕ . АМА ТОВА НЕ МУ ПРЕЧИ ДА ПЛЮЕ И ГОВОРИ СРЕЩУ ПРЕМИЕРА ! ЕДВА ЛИ НЕ ПРЕВРАТАДЖИЯТА Е ВДИГНАЛ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТРИ ПЪТИ, МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ,ТРИ ПЪТИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЗАПЛАТИ , НА УЧИТЕЛИ ,ЛЕКАРИ , ПОЛИЦАИ.....ВСЕ ЗАСЛУГА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО . ГОЛЯМО САМОХВАЛЕНЕ....ТАКЪВ КЛОУН СИ ИМАМЕ !!!
255
3
 
32
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Ръндьо ежедневно нарушава и конституция и наказателен кодекс , а сега изведнъж се борил за законност . от дълго носене на фуражка му се е запарил мозъка и не може да мисли.
254
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антон Тодоров извади днес документи как Радев е подписвал анекси към трудовия договор на любовницата си през 2014 г. Това е "моралния стожер"!
253
24
 
2
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Браво Радев, смърт на комунизма, смърт на мафията
252
3
 
37
 
! Отговори
Червеният тумор преди 3 години
Туморът е БСП и пРезидента. Него ще изрежем първо и след това лустрация и ВНС.
251
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертвите на комунистическия режим,стенат от безимените си гробове,а БайРъндю тръгнал да прави предизборна агитация точно днес.
250
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селския петел никога няма да стане орел
249
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам откъде вади толкова безочие тоя човек - дали е наследствен ген, или е нещо придобито !?От всичко по много!
248
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагъл Гадев ак ли ще размахва юмручИ на резидентските избори, или още на 04.04 ще излезе сред тълпата и ще призове за метежи
247
1
 
31
 
! Отговори
Просто преди 3 години
Не разбирам откъде вади толкова безочие тоя човек - дали е наследствен ген, или е нещо придобито !?
246
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече очаквах от Радев, но в сравнение с онзи льольо Росен жената, сегашния е направо цвете.И аз го чаках да монтира перка на изтребителя а той пък взе че сви юмрук! :)))))))
245
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече очаквах от Радев, но в сравнение с онзи льольо Росен жената, сегашния е направо цвете.
244
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе, образованието което все още мъждука у таа *** е само и единствено на онова, което комунизма изгради. Факт. Знаем го и онова, виждаме го и съвременното! Онова беше в разряд откъм рода на активни борци против "фашизма и капитализма" с мерило научен сътрудник 'Елена Чаушеску'! А съвременното е следствие на онова "великото" еленкино! :)))))))
243
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГостСтига си игра с телефона- отивай да си пишеш домашните
242
7
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аве я си продавай бананите или к'вото е там и не разсъждавай за образование ве урко. По време на комунизма простолюдието просто си знаехте мястото. За какво ви е образование ве ? Иначе, образованието което все още мъждука у таа *** е само и единствено на онова, което комунизма изгради. Факт. За 30г простолюдието не можахте да го унищожите тотално. Че и въпреки напъните и Българска Академия на Науките не можахте да закриете. Плебеи долни.
241
2
 
20
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Иначе, не е вярно че Радев е нищоправец. Ето, това което зависеше от ограничените му правомощия го направи: сложи дата за изборите в пика на очакваната нова вълна, точно на католическия великден. Това нищо ли е ?