Борисов към Радев за колите на МВР: Крадецът вика - дръжте крадеца

Вътрешният министър: Никое от правителствата на ГЕРБ няма вина
Обновена: 3 фев 2021 13:15 | 3 фев 2021 12:34, Веселина Йорданова
309
Борисов към Радев за колите на МВР: Крадецът вика - дръжте крадеца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както обикновено "крадецът вика дръжте крадеца" и все някой му е виновен на това президентство. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на днешното правителствено заседание.

Премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Министър Терзийски напомни, че лично премиерът Борисов в предишния му мандат успя да договори с тогавашния председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер 160 милиона евро за България във връзка с миграционния натиск и охраната на външната граница на Европейския съюз.

"При договарянето на проектите с експертите от Европейската комисия се стигна до договореност да бъдат закупени високопроходими автомобили за нуждите на националната полиция. Средствата беше логично да се разходват по най-добрия начин и в пълен обем", отбеляза министърът на вътрешните работи и добави, че за целта са били сформирани експертни съвети, които да разработят техническите спецификации за автомобили от най-висок клас.

"По време на управлението на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори", напомни още Терзийски и изрази недоумение какво е наложило да се изберат не толкова качествени автомобили.

"Нито първото, нито второто, нито третото Ви правителство или член на някое от тези правителства има вина за тази ситуация", категоричен беше Терзийски и изрази надежда, че след като има доклад, изпратен до прокуратурата и има образувано досъдебно производство, ще се установят виновните лица за тази ситуация.

"Месец служебно правителство, над 100 тира с цигари контрабандно са влезли за този един месец. И веднага с идването на третото ни правителство е спряна контрабандата. Смятайте колко пари са и къде са отишли", отбеляза премиерът Борисов.

"Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство", добави още министър-председателят, напомняйки и направеното за месец по отношение на самолетите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все някой му е виновен на това правителство -10г. бяха червените, са кат видеха, че не минава номера -виновен президента хахаха .. само дето е тъжно че подобни алчно, нагли самозабравили се от**пки "управляват" държавата.. управляват в кавички, щото предимно всяват хаос с напъните си да мислят, което явно не им се отдава.
248
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деса няма да гласува за Радев.ДПС няма да гласуват за Радев.Първанов и АбВ - също.БСП се готви да не гласува за Радев.Путин нахока Радев, че пречи на разследванията на прокуратурата.Но Узунов, Божков, Боксови, Гриша Ганчев твърдо ще гласуват.
247
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Радев гласуваха повече от 2 млн.избиратели. Радев е и политикът с огромен рейтинг, в пъти превишаващ тези на всички други политици. Дали целият народ е глупав, а само гербавите *** сте умни?Ще отвее гербавото магаре с преднина!И вие го знаете и затова съскате в безсилен гняв и омраза.
246
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойчето никога не говори с факти. Той винаги си разтяга лъкардийката сякаш е на селския мегдан, но толкова си може горкия.
245
3
 
6
 
! Отговори
Дръжте му на крадеца преди 3 години
Борисов да каже защо полагат по един сантиметър асвалт дебелина ?И после вятърът го отвява . Какво са тези ремонти ментета. Ще им лъсне крадливия гз .
244
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макар че досега прокуратурата не е свързвала официално разследването на ОЛАФ с Пламен Узунов, това направи още в края на юли миналата година депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Тогава той обяви публично, че европейската служба разследва обществена поръчка, направена по времето, когато Узунов е бил вътрешен министър в служебния кабинет, излъчен от президента Румен Радев. Ципов направи този коментар на фона на ескалиращите тогава протести с искане за оставка на правителството на Борисов и Гешев.
243
7
 
18
 
! Отговори
Умрела лисичка преди 3 години
На 7 октомври 2018 г. на пищна церемония с водосвет Бойко Борисов тества един от новите 341 джипа за МВР. "Хубаво му е вътре, ли си"Автомобилите са в пълна готовност да изпълняват задачите, за които са предназначени. Искам да поздравя колегите и да ги използват в услуга на обществото, допълва гордо министъра на вътрешните работи Младен Маринов.Договора за автомобилите, е подписан февруари същата година от Валентин Радев от правителството на Борисов, като към него има допълнение за доставка на таблети.
242
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувах за Румен Радев и не съжалявам за избора си!Радвам се много, че отново ще имам възможност да гласувам за него!
241
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като на Боко джипа - дето уж беше за горските стопанства, а сега вози богатия арабин Боко ментата.
240
6
 
15
 
! Отговори
Вест от БарЦелона преди 3 години
Кой подписал договора последно??!!Ами Валентин Радев министър от ГЕРП подписал и изпълнил договора последен.... защо не гледа, а подписва...кьорав карти не играе ТИ да видиш!!!!! ...... ..........А иначе сигур има некаква неприятна вест от БарЦелона и за туй TYЛУПА така *** на умрело...
239
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието подвежда, Обръщението на Борисов е към ВАЛЕНТИН РАДЕВ, който е бил негов вътрешен министър и е бил подписал договора !!!
238
8
 
5
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
ГЕРБ, размажете Радев с Деси и Спас, стига сте се нервили...... https://mobile.frognews.bg/article/210503/........ГЕРБ хабят сили и нерви да призовават президента Радев да се откаже доброволно от втори мандат. Този път глас извисил не кой да е, а Спас Гърневски, известен интелектуалец и текстописец на балади за началници.Защо се хабите бе, хора от ГЕРБ? Радев е упорит шофьор на самолет и няма да се откаже, знаете. Но да не ви пука. Кандидатирате Деси Атанасова за президент и тя ще го нокаутира още в първия тур. Тома Биков става за безпартийно, но по партийному вярно вице. Направо ще греят
237
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Боко джипа е купуван по същата схема - щяха да са за горските стопанства, за ловен туризъм, да возят богати араби, но мина година и тойотите се озоваха в НСО, да возят богатия арабин Боко ментата.
236
16
 
13
 
! Отговори
Корупция преди 3 години
Президента ни е кукла на конци и то без особемно ум...
235
4
 
5
 
! Отговори
Supermen преди 3 години
Министър Терзийски напомни, че лично премиерът Борисов в предишния му мандат успя да договори с тогавашния председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер 160 милиона евро за България.. da taka e blagodarim bulgarite za deto mi napomnihte za tozi sluchai a 160 millions.. koito nie taka I nerazbrahme kade sa otishli nito usetihme nqkakva polza na naroda s tiq pari OSVEN CHE NIE SHE TRQBVA DA GI VRASHTAME... I OSHTE NESHTO DA KAJA KARAKACHANOV OSVEN NA F16 OBARNI VNIMANIE I NA MAIKI S DECA
234
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е отхвърлен от всички политически фактори.
233
9
 
10
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 години
До Анонимен 260предпочитам умин да ме ругае отколкото *** да ме хвали.Така е и за парите - предпочитам Радев да е усвоил 6 милиота отколкото оня да е крал от 60 милиарда!Проста е сметката.А народа я връчи още лятото - 70% са против герберясалите!
232
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То всеки в политиката краде, *** Радев поне не е лежал в Панкрац, нали, другарю премиер?
231
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО СЪР ИЧУКЗАЩО ТРОЛОВЕТЕ НА РАДЕВ , ГОВОРЯТ ВСЕ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА....СЪЩО КАТО ФИГУРАНТА .....АБЕ АЗ , ,НЕ ИСКАМ ДА ДАВАМ НИКАКВИ ПАРИ НА НИКОГО.....ТИ АКО ИСКАШ ДАВАЙ !!!
230
5
 
4
 
! Отговори
морск и преди 3 години
ОЛАФ се сетила за неправомерно изразходвани Евро средства за ВИСОКОПРОХОДИМИ автомобили във връзка с мигранския поток по границата .Крайно време и да се подсети за поръчката и доставкана Граничниполицейски кораби Що пари се хвърлиха за ексурзии в качество на експерти до Германия кои корита са подходящи за Гранична полиция .Сега стоят завързани ИЗВЪН СТРОЯ на пристанище Созопол .Виновните отдавна ги няма