Борисов към Радев за колите на МВР: Крадецът вика - дръжте крадеца

Вътрешният министър: Никое от правителствата на ГЕРБ няма вина
Обновена: 3 фев 2021 13:15 | 3 фев 2021 12:34, Веселина Йорданова
309
Борисов към Радев за колите на МВР: Крадецът вика - дръжте крадеца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както обикновено "крадецът вика дръжте крадеца" и все някой му е виновен на това президентство. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на днешното правителствено заседание.

Премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Министър Терзийски напомни, че лично премиерът Борисов в предишния му мандат успя да договори с тогавашния председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер 160 милиона евро за България във връзка с миграционния натиск и охраната на външната граница на Европейския съюз.

"При договарянето на проектите с експертите от Европейската комисия се стигна до договореност да бъдат закупени високопроходими автомобили за нуждите на националната полиция. Средствата беше логично да се разходват по най-добрия начин и в пълен обем", отбеляза министърът на вътрешните работи и добави, че за целта са били сформирани експертни съвети, които да разработят техническите спецификации за автомобили от най-висок клас.

"По време на управлението на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори", напомни още Терзийски и изрази недоумение какво е наложило да се изберат не толкова качествени автомобили.

"Нито първото, нито второто, нито третото Ви правителство или член на някое от тези правителства има вина за тази ситуация", категоричен беше Терзийски и изрази надежда, че след като има доклад, изпратен до прокуратурата и има образувано досъдебно производство, ще се установят виновните лица за тази ситуация.

"Месец служебно правителство, над 100 тира с цигари контрабандно са влезли за този един месец. И веднага с идването на третото ни правителство е спряна контрабандата. Смятайте колко пари са и къде са отишли", отбеляза премиерът Борисов.

"Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство", добави още министър-председателят, напомняйки и направеното за месец по отношение на самолетите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен смях, човека с шкафчето се изказа, а това какво ще каже политическата прокуратура, ние го знаеме.
168
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадецът ГЕРБ вика: дръжте крадеца.ГЕРБ са провал след провал и позор за България.За сметка на това са нагли да безкрайност.
167
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що така комунистите уж социалисти в техните медии и дума не обелват за великата кандидатура на Фигуранта ? Явно чакат Нинова да измъдри нещо...мой за него ще гласува само Деса-мерцедеса ?
166
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има надежда. При положение, че сайта е герберски, а повечето коментари са против ГЕРБ, мисля че края се вижда. Ако бойко падне от власт, отново ще зачестят показаните разстрели на съмнителни "бизнесмени".
165
5
 
6
 
! Отговори
Перничанин преди 3 години
В кръвта на комуниста е да гепи нещо чуждо ! Не случайно след 9ти септември 1944 първата им работа е била да изгонят буржоата от домовете им и да заживеят в тях ! така че нищо ново под Слънцето ! А шкафчета кюлчета и диамантите на Баце са за хора без грам мозък ! И все пак не са глупави и като виждат че ще загубят изборите за пореден път казват още отсега че ще са фалшифицирани ! Три пъти разграбват България и не вярвам хората да им позволят за 4ти път...освен ако са 80% наистина *** !
164
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко кажи за поръчковите убийства!
163
4
 
10
 
! Отговори
до 172 преди 3 години
Лъжец.Тиквата предаде на Ердоган хората които поискаха политическо убежище и БГ съдът каза, че не трябва да се предават на сатрапа от Турция. т.е Налице са поне две нарушения: неизпълнение на съдебно решение и неизпълнение на международни договори. А ти ми пишеш, че Тиквата не можел да спре държавна поръчка?! *** и ***...
162
4
 
13
 
! Отговори
- преди 3 години
Ех народе, народе!!! Как въобще го търпим това нещо???????????
161
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
управляващата партия след изборите ще се разцепи на две: жените в сливенския, мъжете в софийскияТомата - може да избира и от двата
160
6
 
10
 
! Отговори
Симитлиския майстор преди 3 години
Бойко ще проследи втория мандат на Радев по телевизията , в столовата на софийския затвор , седейки в скута на Бай Ставри Страстния.
159
11
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Радев пак ще клекне пред Бпйко. Само гледайте. Узунов ще духне супата. Да стяга багажа и да се моли на Гешев за южно изложение в новия дом
158
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ не могат да отменят държавжа подписана поръчка.И в другите държави е така.
157
2
 
3
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
Нема смисъл, бегайте.
156
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грипен Крадев Джипов Десов Галошев какво отговори ?
155
18
 
14
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АБЕ , ПРИКАЗКИТЕ ЗА ИЗМИСЛЕНИТЕ ШКАФЧЕТА , НЕМА ДА СПАСИ ФИГУРАНТА ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО НА "ОЛАФ"...ХА,ХА,ХАААААААААААРУСКАТА МУ ПАРТЕНКА ВЕЧЕ СЕ РАЗМИРИСА ИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА!НЕМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО , "ЗЕЛЕНОТО ЧОРАПЧЕ" , АМИ ДА БЕГА ДОКАТО Е ВРЕМЕ У пРОСИЯТА ....ЧЕ ПАНДЕЛАТА МУ Е ОСИГУРАЦИЯ!ТЕ И ПОЗИТАНЦИ , ЗАТОВА СИ ТРАЯТ .....ЗА ДА НЕ СЕ СГОВНЯСАТ И ТЕХНИТЕ ИЗБОРИ....ХА,ХА,ХАААААААА...
154
10
 
16
 
! Отговори
ДА ВЕ , ВЕРНО ! преди 3 години
До карачанаковЗабравих че ти си бил там , и лично си видял !Поръчката е направена по времето на ГЕРБ - ското нашествие , ЯСНО !
153
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чувал съм,че в облигационните отношения,отговорност се носи от страните положили подписите си под окончателните документи!Какви са тези нови правни тълкувания на Борисов нещо не ми е мн.ясно!Но вече след новата Конституция на дани Ръбала,която дори и Марешки харасва,без да я е чел,малко неща могат да ме учудят!
152
3
 
5
 
! Отговори
До Независим преди 3 години
Лъжеш, руски ***, за дълга на България!Ето ти данните, чети:https://nsi.bg/bg/content/11476/%D0%B1%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3
151
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някои крадци пълнят нощни шкафчета с пачки банкноти и кюлчета злато. Натях им се разминава. Щото други крадци ги пазят.Но идва Часът на Истината! Белезници, съд и затвор! Луксозна килия, плосък екран, луканкова диета...
150
5
 
11
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 3 години
Б.Б. направил пенсията двойно , за 13г. !А колко трябва да я направи , КАК Е ПРИ КОМШИИТЕ И НОВИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕС ,..... 150 евра ли е ?