Борисов към Радев за колите на МВР: Крадецът вика - дръжте крадеца

Вътрешният министър: Никое от правителствата на ГЕРБ няма вина
Обновена: 3 фев 2021 13:15 | 3 фев 2021 12:34, Веселина Йорданова
309
Борисов към Радев за колите на МВР: Крадецът вика - дръжте крадеца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както обикновено "крадецът вика дръжте крадеца" и все някой му е виновен на това президентство. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на днешното правителствено заседание.

Премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Министър Терзийски напомни, че лично премиерът Борисов в предишния му мандат успя да договори с тогавашния председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер 160 милиона евро за България във връзка с миграционния натиск и охраната на външната граница на Европейския съюз.

"При договарянето на проектите с експертите от Европейската комисия се стигна до договореност да бъдат закупени високопроходими автомобили за нуждите на националната полиция. Средствата беше логично да се разходват по най-добрия начин и в пълен обем", отбеляза министърът на вътрешните работи и добави, че за целта са били сформирани експертни съвети, които да разработят техническите спецификации за автомобили от най-висок клас.

"По време на управлението на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори", напомни още Терзийски и изрази недоумение какво е наложило да се изберат не толкова качествени автомобили.

"Нито първото, нито второто, нито третото Ви правителство или член на някое от тези правителства има вина за тази ситуация", категоричен беше Терзийски и изрази надежда, че след като има доклад, изпратен до прокуратурата и има образувано досъдебно производство, ще се установят виновните лица за тази ситуация.

"Месец служебно правителство, над 100 тира с цигари контрабандно са влезли за този един месец. И веднага с идването на третото ни правителство е спряна контрабандата. Смятайте колко пари са и къде са отишли", отбеляза премиерът Борисов.

"Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство", добави още министър-председателят, напомняйки и направеното за месец по отношение на самолетите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
8
 
14
 
! Отговори
Глупости на търкалет преди 3 години
100 тира !?Някой знае ли как се организира един канал за цигари? Колко време и хора са необходими?Според Борисов излиза,че поне шест месеца преди изборите,хората от служебния кабинет са знаели,че ще бъдат назначени в него и са започнали подготовка на канала ?!Това ми прилича на случката с дрона,който Президента му пращал,за да го следи!
148
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой обираше ларвите че с тая покупка се спасявал завода в Ловеч и работните места там?
147
7
 
9
 
! Отговори
До 112 преди 3 години
До Анонимен, явно се гледаш в огледалата и си приказваш сам. Защото простака си ти, с този речник. *** привърженик на още по-*** зелен чорап. Радев има психични проблеми, винаги негативен, говори като бавноразвиващ, въобразява си, че говори английски , но всъщност го говори като Борат, но пък със самочувствие на *** ***. Идват избори и хората ще си кажат мнението, но руската под*лога няма да види власт по-вече.
146
13
 
14
 
! Отговори
9988 преди 3 години
До Калеко АлекоКрадци сте *** ГЕРБондета! И ще ви изметем!
145
15
 
11
 
! Отговори
9988 преди 3 години
Тикве, не се прави на умен защото не си! За шкафчетата да кажеш нещо?
144
14
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами така е по време на служебното правителство на радеф, освен договорката за Грипените, явно са избрани и изпълнителите за въпросните автомобили, т.е. само в рамките на няколко месеца на това служебно правителство са предприети действия с които България е ощетена със стотици милиони, той затова фигуранта така напъваше за оставка на правителството и сформиране на нов служебен кабинет под неговата Егида ... Крадци са тези дато издигнаха кандидатурата му, крадци са и беквокалистите им ... !!!
143
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко е велик политик!Радеф изкара мандата си с Юмрука и мутри вън!Нищожен човек!
142
7
 
6
 
! Отговори
Народен Съд преди 3 години
Заседание. Главен Съдия: Автомобилите за МВР на бившият и не толкова бивш полицейски шеф на Пловдив, Пламен узунов, родом от с. Първенец са същата работа като "Ф 16"-ките на Каракачанов! Но, ние, баш комитите сме доволни, че милиционерите немат високопроходими коли, инак ще си иамме доволно проблеми по бърчините. Инак, вие си знаете електорат как стават тия обществени поръчки. Пише се адно у фактурата, висш пилотаж, а се купува такова но с по-ниски технически характеристики. Така е и с Ф16-ките
141
3
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Единственото разумно решение е емиграция, това не е държава а територия на групировки за това кой ще краде повече от другия от народните данъци, ако не им плащаме данъци ще се самоизядат и ще паднат от власт ,защо да плащаме данъци след като получаваме 1 милион крадлива администрация която не влиза в затвора
140
6
 
7
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Как да го разбираме , като и Спас Гърневски вика :"Крадеца вика , дръжте крадеца "!Борисов за кой крадец говори ?И другото , Валентин Радев ли е крадеца , или Р.Радев който не знае ?
139
7
 
18
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
Този човек е много слабонервен - изпада в истерия, даже като чуе името на Радев! Няма да свърши добре! Страхлив, глупав и истеричен - лоша комбинация!Следва полет над кукувиче гнездо!
138
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев спи!ОЛАФ трябва да му върши работата!
137
4
 
7
 
! Отговори
независим преди 3 години
1. За мен е ясно, че Радев е руски агент. 2. За Тиквата ще пиша само едно сравнение----когато Тиквата дойде на власт България имаше дълг около 3 милиарда, сега след 11г. възход под "управлението " на Лидерът на Балканите нашия дълг е вече 36 милиарда. 3. какъв е изводът---нови хора...затова и демокрацията предполага--смяна....
136
2
 
4
 
! Отговори
дали да плачеш ,... преди 3 години
,... или да се смееш ?Защо крадат по-отделно , а не заедно ?Крадеца вика , дръжте крадеца , АМА ТО И ОБРАТНОТО ВАЖИ , и за Премира!
135
6
 
6
 
! Отговори
** преди 3 години
До Анонимен, питай сценаристите. Те са в президентството. Ако Борисов имаше толкова имане , в чекмеджето ли ще ги държи? Вие си съчинявате лъжите, вие си отговаряйте на тъпите въпроси. Народа пак ще избере Бойко, защото се е доказал , че прави нещо, за разлика на нищо*жеството в президентството, който само смуче пари за огромна заплата , без да е свършил някаква работа . Свикнал да лъжи, интригантства, заповядва и мързелува.
134
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв втори мандат!Импийчмант!И Нищоправещия да върне изхарчените пари от престоя си!
133
9
 
14
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Кауна Радеф за два месеца, открадна колкото откраднаха Импексовата БСПдирастия по времето на тройната коалиция за 4 г. водена от Момата, Царя и Чалмата. Какво ли щеше да е ако беше крал 4г със служебния си крадлив кабинет...
132
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри вън ама в президенството!Кажи го бе Радеф!!!!!
131
4
 
9
 
! Отговори
питане ! преди 3 години
Спас ГърЛенски , в коя партия още НЕ Е БИЛ ?В ЕВРОРОМА явно !
130
4
 
15
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 3 години
Няма ли тук , някой да каже поне една ''добра'' дума , за ПремиерЪ ?