ГЕРБ към Радев: Вие сте позор за страната, оттеглете заявката за нов мандат!

Президентът трябвало да признае провалите си
867
ГЕРБ към Радев: Вие сте позор за страната,  оттеглете заявката за нов мандат!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ призова в декларация от парламентарната трибуна президентът Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат.

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски заяви от трибуната на парламента: "Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за втори мандат. 4 години стигат, г-н президент“.  

Още по темата

„Докога разюзденото президенство и неговите служители ще рушат авторитета на Европейска България -какъвто чорбаджията, такива и ратаите му“, отсече той във връзка с разследване на ОЛАФ, в обсега на което попада и секретарят му по правни въпроси и антикорупция в качеството му на бивш служебен министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

„Г-н Радев, вие сте срам и позор за страната ни, а сте зинал за власт в тази току-що съвзела се от комунистическата кома България.", призова Спас Гърневски.

"Когато миналата година през юли президентът Радев вдигна юмрук над главите над протестиращите български граждани, раздели нацията и изкрещя "Мутри, вън", бяхме сигурни, че изстреляният хаостен патрон ще пообиколи пространството над триъгълника на властта, но след рикошет ще връхлети върху президентската хасиенда отсреща", нападна още той.

Според него едно е да клеветиш без никакви доказателства опонента ти, а друго е когато срещу теб се изправи българското правосъдие и европейската служба за борба с измамите.
 
"Пред националните медии от "Дондуков" 2 най-нагло коментираха разследването на международните експерти с думите "Лъжа до лъжа". Ето как Румен Радев се опитва да разпъне чадър над съветника си за разследването в ОЛАФ. Лъжите на "Дондуков" 2 извират непрекъснато, правят препратка за сключването на договора, но ОЛАФ не атакува договора, а по-важни обстоятелства", изтъкна той.

Гърневски отсече, че от ОЛАФ се интересуват кой е манипулират процедурата по обществената поръчка, сключена от МВР за купуването на полицейски коли, преди откриването й и кой е задал критериите, а критериите и процедурата са проведени по време на Радевия изпълнител на поръчки.
 
Според него се търсят отговори на въпросите кой е манипулирал тази обществена поръчка, за да се стигне до такъв избор, кой е поръчителят на аферата, която отново ни злепоставя пред ЕС.

"Към прокуратурата на България е отправена препоръка за досъдебно производство за длъжностни лица от МВР, злоупотреба с власт и облагодетелстване на трета страна", каза още Гърневски.

Той припомни репликата на служебния премиер Огнян Герджиков, с която той ясно описа простия механизъм на вземане на решения в кабинета му.

„Желанието на президента на Републиката е това да бъде направено по този начин, "по който аз докладвам". Това е. Ето така са взимани решенията. Каквото каже президентът -такова е решението без оглед на законодателството в България. Сега ли, г-н президент просто така наредихте. Отдавна знаем, че конституционно отредените ви правомощия ви стягат, но нека не забравяме, че в правовата държава има норми на политическо благоприличие, които родните държавници следва да спазват. Не станаха ли твърде много провалите на вашия екип. Докога обществото ще търпи неадекватните ви действия и елементарната липса на контрол върху подчинените ви", обвини още Гърневски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


867
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
743
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гледам...В една посока гледаме...........!!!!!!!!!!!!!!!!!! Къш на фигуранта!
742
1
 
1
 
! Отговори
Гледам... преди 3 години
си работата ,за разлика от нищоправещия -любимец на някои лакеи тук и се задоволявам със заплатицата,която е13 пъти по-малка от тая на негово " превъзгостителство ". Е,щом тъй ви отърва - давайте му я и за в бъдеще,но не искам да го нося на гърба си... Нали за това се натиска пак - за преголямата заплата и по цял ден да седи и да мисли кой чмрук да размахва ?! Та затова много ум не се ще ,бре !
741
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най жалкият депутат- мазник !
740
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам гербавата *** се е настървила. От глад ще умре, но и косъм да не падне от плешивата глава на премиера-Слънце.
739
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Народният представител от ГЕРБ,представлява единствено и само пребоядисаната си партия,и ненаситния си търбух.
738
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ
737
1
 
4
 
! Отговори
Настъпани преди 3 години
по мазола не си признават за кражбите на милиарди друг им е виновен.
736
7
 
8
 
! Отговори
Далай Лама преди 3 години
Рундю Рундев е вонящ политически труп ! Скоро ще бъде и прибран в следствието ! Успя да създаде хаос в държавата през лятото , като си мислеше, че ще отърве ареста !!! Няма, Фигуранте , Гешев ти е приготвил едни лъскави белезници ! Има още и за другите ти хора,които са ти помагали да рушиш държавата !!!!!!!
735
2
 
6
 
! Отговори
селянин от хасковско преди 3 години
.. Какво ще направите със служител, на който месечно плащате 15 000 лева заплата, а той върши толкова работа, колкото президента Радев , а на всичкото отгоре ОЛАФ и главния прокурор ще го разследват ? .....
734
11
 
6
 
! Отговори
K.Коцев преди 3 години
Явно на много " свободни електрони" им харесва човекът на президентски пост,който ос-вен да :1.Прави коремно 2.Да вдига юмруци 3.Да насъсква хората 4.Да урежда любовни цата си 5.Да приказва завоалирани клишета 6.Да взема един куп пари друго НИЩО НЕ ВЪРШИ ?! И за такъв човек някои са готови да си жертват репутацията?! Че то ВСЕКИ може да го прави това?!А ползата от него за държавата и народа ?!-НИКАКВА ! Каквото и да захване все е половинчато ?! Защо ни е такъв ?!?!?! По-добре без него!
733
11
 
7
 
! Отговори
Президент негодник преди 3 години
За ч е п за зеье не става....!ПАРЯСНИК , НЕУДАЧНИК, ДАЛАВЕРАДЖИЯ И ПРЕВРАТАДЖИЯ!ЛЪЖЕ И *** , ДОРИ СОБСТВЕНИТЕ СИ СЪПАРТИЙЦИ И ГИ ПОСТАВЯ ПРЕД СВЪРШЕН ФАКТ!НЕЩАСТНА БЪЛГАРИЯ , ПАК БЕШЕ ИЗЛЪГАНА И ПОРУГАНА ОТ ЕДИН КОМУНИСТ!
732
11
 
9
 
! Отговори
жалка картинка преди 3 години
Фигуранта събра шайка червени мутри в президентството, срещу които се води разследване за извършени престъпления. Разединителят на нацията, който оглави платен щурм над парламента, се крие зад имунитета си и позори президентската институция. Радев е заплаха за демокрацията в България и ЕС.
731
14
 
10
 
! Отговори
Гешев е на ход преди 3 години
Ушатото мюре на Решетников и КГБ, тотално се провали и окончателно обезсмисли цялата тази съвсем ненужна , но прескъпо струваща ни държавна институция - Президенството.
730
9
 
6
 
! Отговори
Спас Гърневски е: преди 3 години
1.Много почтен и умен човек(+)2.Зла и проста креатура (-)
729
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ направо подариха втория мандат на Радев. И колкото повече го плюят, толкова повече хора ще гласуват за него. Радев дори няма нужда от предизборна кампания - ГЕРБ му я правят.
728
10
 
19
 
! Отговори
Избори преди 3 години
Радев ,най-великият ,най-достойният ,най-социалният ,най-мислещия за народа ,на-загрижен за младите хора ,най-експертен президент от цар Самуил насам!Лети генерале на железните си криле и размажи отровната глава на змията ГЕРБ ,тровеща душата и снагата на майка България!Отрежи триглавата ламя и пипалата на октопода Герб смучещ златото и душата на народа!С треперещи пръсти чакам изборите да пусна бюлетината за Корнелия Нинова и Радев -генерал!Ти си нашия спасител !
727
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://youtube/watch?v=Hd6M-oePMFsГоворейки свободно (2007)
726
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев наистина е предател!За БСП може и да гласувате,но не и за Радев,Радев е кукла на конци на Цветанов!Убийец като ЦЦ ,не трябва да се допуска в управлението на държавата.
725
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ШАШКЪНИЯ-много ум и интелект прозира в този изказ.Браво герберско чедо!Ставаш да вееш байракЯ!Знаеш ли какво е аксиома?Със сигурност си чул тази интересна думочка и ти е харесала.ХА,ха....
724
15
 
9
 
! Отговори
Паисий преди 3 години
Инатливият РР само ще разцепи БСП-то!