Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19

Заразените ще са между 1500 и 2500 на ден, прогнозира Лъчезар Томов
Обновена: 15 фев 2021 09:41 | 15 фев 2021 09:37, Ния Христова
209
Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
От днес учениците от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, се връщат в клас. Премиерът Борисов също така обяви, че ресторантите ще отворят на 1 март. Възможно ли е третата вълна да приключи на 1 март? 
 
"Епидемията е случаен процес, има и нулева, но нищожна вероятност да премине, но аз не залагам на това. Имаме вече британския вариант на вируса в България. До 4 март повечето области ще бъдат в червено. На 1 март в червено ще бъдат всички области с изключение на Видин, Враца, Търговище и Добрич", заяви пред bTV математикът Лъчезар Томов.
Още по темата
 
"От 18 януари сме в експонециален ръст, което означава, че много бавно, но с такова число, по някое време ще имаме много голям брой заразени. Прогнозата ми за 1 март е между 1500 и 2500 заразени, но тя не включва възможните развития сега", допълни математикът. 
 
Томов смята, че връщането на учениците в клас е избързано. Според него рискът от разпространение не се управлява на национално ниво, макар да се взимат мерки на локално. 
 
"Дали ще има ръст, ако бъдат отворени заведенията, зависи от това колко хора ще ги посещават", смята Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
12
 
15
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Този се взима много на сериозно. Мисли че е Архимед !Не му се иска да приключи т.нар. епидемия ,Защото ще му спрат тлъстите заплати от НОЩ !А на първи март ще му светне д..то в червено .
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сметките са му без кръчмар! Да не се занимава с глупости и сметки, от които файда няма. Няма никаква точност в тях, нито могат да се вземе на сериозно сметнатото от математика. Защо давате гласност на разни математици, от които полза няма? Безполезни са. Давайте гласност на безпартийни лекари (лабораторни, инфекционисти, виросолози), които знаят какво говорят и защо го говорят. Не ни занимавайте с ***.
67
14
 
10
 
! Отговори
А стига бе... преди 3 години
Дори ми е обидно да чета математик да смята, кога колко болни ще има.. Това е някакво пълно безобразие. Пародия на държава, пародия на здравна система. И тия хора събират данъци, да се грижат за народа и за здравето му. Не ми е до парите, въпреки че всеки месец плащам на 6 човека здравни осигуровки и не са малко пари. Но това с математиците е подигравка.. Нямам думи
66
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от математици.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ли заради 3-ти март? После по Великден ще е червено,и т.н
64
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то останаха ли незаразени вече?
63
10
 
16
 
! Отговори
Теоремчо. преди 3 години
Ай ситер с тея математици, бе!!!!
62
5
 
25
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Не е нужно да е математик човек, че да го предвиди. То и децата вече знаят - с всяко отваряне на училищата, заразените се увеличават! Ама то пък сега в най-големия студ, решиха да пращат децата в училище. Стаите не са отопляни от миналата година.
61
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко остава до трайно топлото време. 2020 лятото вирусът сгъна, хората си ходеха където искат, нощни заведения, ресторанти, фитнеси отворени. Да видим на есен 2021 ще има ли проблеми пак?
60
16
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Ало, вие от щаба, говорите ли си. Днес ти ни казваш, че ще измрем яко на 01.03.21 г. Също днес Кунчев се явява и казва, че ще измрем на 01.04.2021. На кой да вярвам ? Ще измираме ли яко или не ?Преди Коледа дата за измиране беше 15.01.2021. Нещо не ви се получи. Сега пак плашите.Струва ми се , че направо плачете за някой състав от НК за всяване на паника.
59
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го ли разбрахте че колкото по-малко са заразените на ден толкова по-дълго ще се точи процеса.
58
9
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Циркът ще продължава.Това е по волята на тези, които имат претенции да управляват целия свят - Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. Те, юдео масоните, талмудистите, искат да предизвикат страшна световна икономическа криза, и най-богатите държави да обеднеят, тогава те ще управляват целия свят без проблеми! Тя, кризата започна - дори в Германия вече говорят, че ще има инфлация!
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алено не си ти човека ,който би трябвало да казва с какво ще се занимава прокуратурата , има достатъчно престъпление в национален мащаб ,ако нямаш какво да кажеш по добре си замълчи!!!!
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то и затова отварят, защото болните драстично намаляха.
55
12
 
4
 
! Отговори
отАвстралияСидней преди 3 години
жалко че няма Нобелова награда за математика, щеше да му е в кърпа вързана на тоя "математик"
54
5
 
10
 
! Отговори
Математик от Щаба преди 3 години
Моите прогнози, базирани на много точен анализ са, че на 25 февруари новите случаи ще са между 100 и 10 000 .
53
1
 
8
 
! Отговори
Ще видим дали.. преди 3 години
..така ще стане аман от пишман врачки!Както вече казах не ми се слуша и Мангъров ,който е "доброто ченге" просто не ми се слуша за корони и за тая простотия която ме залива отвсякъде!
52
7
 
14
 
! Отговори
Алена Томова преди 3 години
С тоя измислен даскал по смятане трябва да се занимава прокуратурата за всяване на паника!? Ако не изпълнява само платена поръчка на правителството!?
51
1
 
12
 
! Отговори
Forever преди 3 години
Какво са се разсмятали разни математици, Бойко не се влияе от науката, неговите сметки са други, хрумват му привечер, а на сутринта вече е измъдрил друго. Тези сметки и теглилки си ги правете наум.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не разбрахте ли, че тия кукли на конци - набедените докторя, математици и вся остальная сво--ч не предвиждат, а съобщават каквито насоки са спуснали началниците на пожарникаря-шофьорче?Не можеш ли да осмислиш текста в статията, където черно на бяло пише, че математикът не е съгласен с отпускането на мерките наредено от Тиквун?