Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19

Заразените ще са между 1500 и 2500 на ден, прогнозира Лъчезар Томов
Обновена: 15 фев 2021 09:41 | 15 фев 2021 09:37, Ния Христова
209
Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
От днес учениците от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, се връщат в клас. Премиерът Борисов също така обяви, че ресторантите ще отворят на 1 март. Възможно ли е третата вълна да приключи на 1 март? 
 
"Епидемията е случаен процес, има и нулева, но нищожна вероятност да премине, но аз не залагам на това. Имаме вече британския вариант на вируса в България. До 4 март повечето области ще бъдат в червено. На 1 март в червено ще бъдат всички области с изключение на Видин, Враца, Търговище и Добрич", заяви пред bTV математикът Лъчезар Томов.
Още по темата
 
"От 18 януари сме в експонециален ръст, което означава, че много бавно, но с такова число, по някое време ще имаме много голям брой заразени. Прогнозата ми за 1 март е между 1500 и 2500 заразени, но тя не включва възможните развития сега", допълни математикът. 
 
Томов смята, че връщането на учениците в клас е избързано. Според него рискът от разпространение не се управлява на национално ниво, макар да се взимат мерки на локално. 
 
"Дали ще има ръст, ако бъдат отворени заведенията, зависи от това колко хора ще ги посещават", смята Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания господин Томов. Адмирации. Вярвам във Вас така както безрезервно вярвам в господин Борисов.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В общи линии - ни така, ни иначе. Дано по-малко са болните все пак
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя е духалАга територО, тръкалял куфтеата и месил марулите в салатата
46
5
 
10
 
! Отговори
преждекоментиралите, преди 3 години
не разбрахте ли, че тия кукли на конци - набедените докторя, математици и вся остальная сво--ч не предвиждат, а съобщават каквито насоки са спуснали началниците на пожарникаря-шофьорче?Реалната обстановка няма никакво значение! Номерът е да стигнем до Голямото зануляване с цената на болка, страх и ужас за глобалното стaдo. Тоест, на първи март ще съобщят, че се много зле, дори и ковид отделенията да са полупразни (както са и сега).
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лучопазар Килограмов да си висне сметалото по уецника за да демонстрира мултитестикуларна аритметика на два таЖака и една сврака.Абе шефе - що несметна червените фенери от лятните демонстрации когато хората с маски и без маски бяха заедно 100 000 часове и ни бум ни пръц имаше с кодовете.не за резил а за тажак стана
44
0
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
А тази снимка, която са е поместили, е готина. Искат да кажат, че среброто убива коронавируса. Ами да, среброто убива всички микроби. Пийте вода с накиснат в нея сребърен предмет!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1-ви март е понеделник, тогава повишение няма да има. 3-ти март е сряда и също няма кой да подава данни от лабораториите. Най-вероятно ще изкалъпят внушителния резултат чак във вторник 09.03.2021. Пък и е по-близо до изборите.
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези математици да се занимават с научна дейност, никой не им пречи. Или може би материята им идва твърде сложна и не е лъжица за тяхната уста?Друго си е като медийна звезда да обикаляш по студията и да плашиш хората, като разбира се представяш като факти предположения от теорията на вероятностите
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алена,Алена,тя какво каза?
40
3
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Охххх...Престанете да плашите хората бе! От сплашването до диктатурата има само една крачка! Навремето Хитлер е сплашвал чрез Гьоринг и Гьобелс, а Сталин - чрез прокурора Вишински!Или май че на Борисов му се иска да е като Хитлер или Сталин?
39
3
 
7
 
! Отговори
DDR5 преди 3 години
Абе, освен някакъв план при който да тестват 10 пъти повече, не виждам как ще ги докарат тези бройки... Излагацията е пълна ...
38
5
 
19
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Това човече си го спомням много добре как преди Коледа настояваше за тотално затваряне на Държавата. Аргументите му бяха, че ще се съберем и заразим а пик ще има в средата на януари. Още тогава писах, че трябва да си скъса тапията и да се обеси на най-близкия клон. Сега отново го изкарват като плашило, за да може после добрия Дядо Коледа-Бойко да оправи всичко. Аман от един и същ сценарии вече цяла година.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера в Дания ..295 новозаразени ...от129957 теста!!!!!
36
2
 
17
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Ако не светне точно на 1 март, какво го очаква този пророк?Ще му вярват ли повече или ще се преквалифицира?Голям избор от категорични професионални прогнози напоследък
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то вчера как освиркаха мутрата в Ловеч ли беше бягаше по стълбите хаха то и да не си пророк и математик пак ще познаеш резултата хаха
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Врачка да беше този, нямаше да е толкоз трагикомичен.
33
1
 
14
 
! Отговори
Занзибар сме преди 3 години
Ние сме Занзибар на Европата - просто трябва да го докажем на всички ;-).
32
1
 
17
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 години
Защо изобщо го давате този. Че тя България и в момента си е в червено!
31
2
 
16
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
България щяла да светне в червено. Че тя в друг цвят светела ли е.
30
2
 
22
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Кой му дава трибуна на това момче? Този човек не е в час и търси внимание! Може ли по няколко пъти в месеца този човек да бъде я една и съща телевизия? Нищо не е познал до момента и този човек за мен лично е шизофреник! Освен това е паникьор и зомби! Вземете спрете да им давате трибуни на такива! Неговото мнение не не вълнува!