Борисов иска: Всеки желаещ да се ваксинира и поне по 10 хил. на ден

В "Пирогов" могат да отидат желаещите от 1-4 фаза през уикенда
Обновена: 19 фев 2021 14:06 | 19 фев 2021 13:28, Веселина Йорданова
213
Борисов иска: Всеки желаещ да се ваксинира и поне по 10 хил. на ден
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов иска всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души.

От днес в "Пирогов" са разкрити 5 ваксинационни пункта, където ще се поставят ваксини на "AstraZeneca", докладва проф. Асен Балтов.

Още по темата
Той уточни, че целта е да се даде тласък на процеса, като ще се ваксинират всички желаещи от 1-4 фаза в следващите три дни, тоест и уикенда.

На работно съвещание с Националния оперативен щаб Борисов разпореди да бъде осигурен "зелен коридор" за всички желаещи да се ваксинират.

Въпреки лекото покачване на броя заболели, мерките няма да се затягат, заяви премиерът и поиска бързо разплащане на парите за медиците на първа линия.

Всеки, който иска ваксина срещу коронавируса, да я получи при старта на 4-та фаза, каза премиерът, но според него и в момента, ако има желаещи, те трябва да бъдат ваксинирани и през почивните дни.

"Стоят, чакат да им дойде ред и гледат как другите се колебаят или не искат. Докато се колебаят, слагайте на тези, които желаят и така процентът ще ни скочи много и ще имаме още по-голям щит и няма да се налага допълнително затваряне или рестрикции, както в другите държави", подчерта той.

Борисов е категоричен и че не трябва да има нито един медик, пожелал да се имунизира, който да не е ваксиниран.

"Пускате "зелени коридори" така, както се разбрахме при всички големи болници, Ангелов, РЗИ-та - това е заповед, защото десетки, стотици милиони се раздадоха вече за хората на първа линия, които работят. Трябва да ни върнат затова, което обществото прави, за да могат събота и неделя да ваксинират. Това е дълг. Всеки един от вас от Ваксинационния щаб, плюс ти като министър, зам.-министри - единият във Варна, другият в Пловдив, третият в Бургас, Русе, Пловдивска област или където, също слабо ваксинират, Кунчев отива там, стои събота и неделя в РЗИ-то и наблюдаваме този процес“, заръча премиерът.

Борисов отбеляза и това, че медиците лекуват успешно болните с най-добрите лекарства в света.

25 400 от ваксинираните са с две дози, 90 000 имат само по една поставена, а само днес се очаква да бъдат ваксинирани около 10 000.

Над 57 000 дози от оксфордската ваксина пристигат до края на деня. Още утре те се разпределят към 28-те РЗИ-та в страната. Следващата седмица идват нови 180 000 дози, а през март - над половин милион, стана ясно на заседанието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
4
 
1
 
! Отговори
! : преди 3 години
Вие ли не стес голям капацитет, нас ли имате за невежи, но цифрите показват, че Франция и Германия са с над 2% смъртни случаи при доказано заразени пациенти, а Беларус е с 0,6. Данните са взети от worldometers. Сами преценете кои държави са с по-развито здравеопазване и икономика и дали някои лидери не прикриват и направо отричат заразата. В Северна Корея също няма ковид.....както и храна, свобода, интернет - съществува само диктатура. Дайте ни я за пример
161
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tikwata qko pla]a- wsi`ki nowini sa za nego tuk!
160
2
 
8
 
! Отговори
НКК преди 3 години
Язък за тези 318 ваксинационни центрове, които с пот на челото изнемогвайки успяват да ваксинират има няма по 20 души средно на ден а в почивните дни по 1 на 6 центъра. Цялата работа е да прехвърлят отговорността на личните лекари да започнат те да ваксинират и да се каже ето личните лекари не можаха да помогнат на народа. Дадохо във Великобритания за един ден 600 000 души. Просто в България отбиват номер и чакат народа да измре.
159
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 161Е какво общо има заплатата с ваксинацията в Беларус или където и да е по света?Или искаш да кажеш,че понеже са бедни и живота там не струва нищо ли?Какво искаш да кажеш?
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
takiva offshorni samnitelni stoki ne priemame...ludi kravi...ovce dolita...da si slagat angletata...
157
8
 
5
 
! Отговори
!: преди 3 години
Баба ти и дядо ти и те ли са здрави и млади, а хората с които се разминаваш по улиците? *** егоист си, да знаеш!
156
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все съм се засилил да си слагам проклетите ви ваксини, само и само да работят геребарстките кръчми и чалготеки. Млад съм, здрав съм, спортувам редовно и не пия по кило ракия на ден, така че твърде вероятно съм изкарал короната и изобщо не съм разбрал. Който иска, нека ходи да се боде. Аз ще пропусна, въпреки мощната пропаганда.
155
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛЕКО С РЕКЛАМАТА,Ч Е С ТВА ЗАГЛАВИЕ ЩЕ СЕ ЮРНЕМ КЪМ ПУНКТОВЕТЕ, ЩЕ СЕ ИЗПОТРЕПЕМ И ЩЕ ПОСТАВИМ ЗДРАВНАТА ВИ СИСТЕ,*** ПОД НАТИСК!А ТЯ, КАКТО ЗНАЕМ, ИЗОБЩО НЕ ДАЯНИ НА НАТИСК, ГОРКАТА))):
154
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тиука 1 ми дава за пример Беларус. против ваксините съм, ама баш тя ли ти е положителния пример?знаеш ли, 1е ср. заплата там е 100 еврА?
153
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ ТИКВО ПРОСТА, КАКВИ 10 000 НА ДЕН С ТИЯ 2 КАШОНА ПРАТКА БЕ?АВЕ ЗАВЕДЕТЕ ГО ЗАВАЛИЯТА НАКРАЯ НА ЛЕКАР БЕ!ОТ КОВИДА СЕ Е ЧАЛНАЛ!
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записахме се с жената за четвъртък чак,но пак е нещо.Дано доживеем...
151
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей разтревожен си че няма бодали, и може да нв мижеш да прибереш авНтата.
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
vaksinata s zastrahovka jivot li varvi, i za kolko evro e zastrahovkata jivot, v koi zastrahovatelen institut? ;-) merci za otgovora.
149
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ,повече желаещи ще се намерят да им направят лоботомия ,отколкото да се ваксинират ,вервай ми!
148
0
 
9
 
! Отговори
Бат Пенко преди 3 години
Бокич като искате ти и всичките глобалистки под лоджи да се ваксаме всички, дайте ни гаранция че няма да имаме никакви странични действия нито в кратък период, нито в дълъг период след ваксата. Задължете вакса фирмите да поемат отговорност за щети. Ама вий ги освободихте от отговорност. Тъй че баце, като искаш нещо, дай нещо насреща. Не безплатни вакси, тоз трик че са безплатни си го намажи нал знаеш къде, ний си я плащаме с нашите данъци, дай гаранция за пълна безопасност на ваксата. А?
147
2
 
2
 
! Отговори
АБЕ, ФИГУРАТОРЕ... преди 3 години
АБЕ, ДА ДОЙДЕМ ДА ЗАПУШИМ И ТВОЯТА ЧЕРВЕНА ДУПЧИЦА.... ЩЕШ ЛИ???!!
146
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо държат на 70% бройка ваксинирани? съвсем случайно е записана същата бройка за депопулация на населението в света на оня камък в йелоустоун където им е изписан целия план на няколко езика
145
2
 
12
 
! Отговори
ХИЧО преди 3 години
МОЙТО ЧЕКМЕДЖЕ Е ПРАЗНО,НЯМА НИ ЗЛАТО НИ ЕВРАЦИ,САМО ЧОРАПИ НЕКАКВИ ***.
144
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорус също има ковид, но там няма мерки, няма намордници, няма паника, Лукашенко не излиза всеки ден да нарежда на хората да се ваксинират и да спазват мерки, всичко работи и никой не е загубил работата си. Белорус запази здравната си система от времето на съветския съюз и сега няма никакъв проблем болниците да поемат тежките случаи на ковид които не са повече от страните в които спазват драстични мерки.
143
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За вас не знам, обаче аз от една година вече съм вкъщи и съм с диабет.Отивам веднага ако ваксинират наред вече.Щом свършиха връзкарите отивам!Писна ми да си стоя вкъщи!

Спонсорирани публикации