Борисов иска: Всеки желаещ да се ваксинира и поне по 10 хил. на ден

В "Пирогов" могат да отидат желаещите от 1-4 фаза през уикенда
Обновена: 19 фев 2021 14:06 | 19 фев 2021 13:28, Веселина Йорданова
213
Борисов иска: Всеки желаещ да се ваксинира и поне по 10 хил. на ден
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов иска всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души.

От днес в "Пирогов" са разкрити 5 ваксинационни пункта, където ще се поставят ваксини на "AstraZeneca", докладва проф. Асен Балтов.

Още по темата
Той уточни, че целта е да се даде тласък на процеса, като ще се ваксинират всички желаещи от 1-4 фаза в следващите три дни, тоест и уикенда.

На работно съвещание с Националния оперативен щаб Борисов разпореди да бъде осигурен "зелен коридор" за всички желаещи да се ваксинират.

Въпреки лекото покачване на броя заболели, мерките няма да се затягат, заяви премиерът и поиска бързо разплащане на парите за медиците на първа линия.

Всеки, който иска ваксина срещу коронавируса, да я получи при старта на 4-та фаза, каза премиерът, но според него и в момента, ако има желаещи, те трябва да бъдат ваксинирани и през почивните дни.

"Стоят, чакат да им дойде ред и гледат как другите се колебаят или не искат. Докато се колебаят, слагайте на тези, които желаят и така процентът ще ни скочи много и ще имаме още по-голям щит и няма да се налага допълнително затваряне или рестрикции, както в другите държави", подчерта той.

Борисов е категоричен и че не трябва да има нито един медик, пожелал да се имунизира, който да не е ваксиниран.

"Пускате "зелени коридори" така, както се разбрахме при всички големи болници, Ангелов, РЗИ-та - това е заповед, защото десетки, стотици милиони се раздадоха вече за хората на първа линия, които работят. Трябва да ни върнат затова, което обществото прави, за да могат събота и неделя да ваксинират. Това е дълг. Всеки един от вас от Ваксинационния щаб, плюс ти като министър, зам.-министри - единият във Варна, другият в Пловдив, третият в Бургас, Русе, Пловдивска област или където, също слабо ваксинират, Кунчев отива там, стои събота и неделя в РЗИ-то и наблюдаваме този процес“, заръча премиерът.

Борисов отбеляза и това, че медиците лекуват успешно болните с най-добрите лекарства в света.

25 400 от ваксинираните са с две дози, 90 000 имат само по една поставена, а само днес се очаква да бъдат ваксинирани около 10 000.

Над 57 000 дози от оксфордската ваксина пристигат до края на деня. Още утре те се разпределят към 28-те РЗИ-та в страната. Следващата седмица идват нови 180 000 дози, а през март - над половин милион, стана ясно на заседанието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има срок в който всеки да може да се ваксинира, след това да се отваря всичко и тая простотия да приключи един път и завинаги.
121
1
 
9
 
! Отговори
Д-Р ИСНЯ преди 3 години
НОРМАЛНО Е АСФАЛТА ДА СЕ НАПУКА
120
2
 
5
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
Хайде пак сметни колко ще да ваксинираните след шест месеца, ама си включи в сметките и че се слагат по две дози на човек, че между двете дози има доста време и че трябват поне 10 дни, за да проработи ваксината след втората доза. За събота и неделя е ясно, че ваксинираните ще са по-малко. Тези 1800000, за които пишеш, е брой на ваксинациите, а не на ваксинираните с работеща ваксина.
119
1
 
7
 
! Отговори
МАЛКА КЪЩА В преди 3 години
БАРЦАИ МИС БИКИНИ
118
1
 
11
 
! Отговори
Мокри сънища преди 3 години
И аз искам пари..много пари в чекмеджетата...и голи Мата Харита да ми играят кечек у спалнята ама няма!
117
6
 
6
 
! Отговори
ИСКАМ преди 3 години
1000 КИНТА И ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ
116
5
 
9
 
! Отговори
учител преди 3 години
Този господин само бълва лъжи! В нашето училище сме се записали 15 колеги за ваксина и няма ваксиниран нито един! А уж бяхме първа или втора фаза! Сега пише,че заповали четвърта фаза!?! Лъжи под път и над път! Патология.
115
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре изчакайте докато почнат да предлагат пари, което ще е скоро.
114
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре изчакайте докато почнат да предлагат пари, което ще е скоро.
113
0
 
14
 
! Отговори
Статист преди 3 години
Съветвам Бокич ,да плати по 10 лв на статисти .Да спретне едни батални сцени и по телевизията да покажат как по 2000-3000 човека чакат пред пунктовете уж за ваксинация .Да има поне 30 човека в скафандри за тежест ,ама при тях трябва поне 40 лв да вземат.Така останалите хора ,които гледат телевизия ще се юрнат панически да се ваксинират следвайки стадния принцип!Бойко чуваш ли ?Виж кви идеи ти давам и то без пари!
112
0
 
14
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Лошо рекламно лице сте избрали - БАЦЕ, така нема да стане.
111
5
 
4
 
! Отговори
ТУЛУПА преди 3 години
ВЪВ ФУГИРАНЕТО СЪМ НАЙ-ДОБЪРОТВАРЯМ ГИ ВСЯКАКВИ
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РеалистНе виждам някой да иска инжекции. Не се хабете да пишете, не може да си избиете заплатите от НПО-та.Агитирайте за някакви други неща - аборти, инцест или джендъризми (все либерални ценности)
109
4
 
18
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
ПО-ДОБРЕ ДА ГИ ДАРИ НА МАКАДОНЦИТЕ,ЧЕ ТУК ТОЛКОВА БАЛЪЦИ НЕМА ДА НАМЕРИ....
108
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
За да има смисъл масовата ваксинация трябва на ден са се ваксинират поне 100000 човека, като 200000 на ден е оптималния вариант. На ден означава вкл. събота и неделя. Щом в България няма толкова ваксини, да спрат ваксинирането, докато ги доставят. Има и руска и китайски ваксини - да купят от тях. Гледах при мен в работата колко са желаещите за ваксинация - 30% от хората искат да се ваксинират, със Зенека са 7% от желаещите, с Модерна са 18% и с Пфайзер са 75%. Със Зенека са ги ваксинирали вчера
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам търпение за кадрите от якото, ама якото инжектиране пред пунтовете за инжектиране.Другото което ме кефи е изказването на премиера, че няма лекарство но нашите лекари лекували невидимия/несъществуващ вариант (не щам) на "вируса" с няколко лекарства ...!?Ами комбинирайте ги и направете едно, отворете и другите държави на далаверата или го патентовайте и да забогатеем, яко да забогатеем
106
1
 
8
 
! Отговори
Македонски преди 3 години
Ееех, бедни ми бедни/но не на пари/ Борко, ако през уикенда има 150-200 заблудени за ваксиниране се радвай.
105
5
 
4
 
! Отговори
Уникум преди 3 години
1-ва ваксина Пфайзер - искат да ни променят ДНК-то и РНК-то, макар че на досат от хората им е вече променено и без ваксина.И защо пък точно америкаската ваксина, тая дето Бил Гейтс създаде и е най скъпа.2-ра ваксина Модерна - Тая пък е като първата, даже и процентите и са по малко от на първата като надежност. 3-та ваксина Астрата- Тая пък е векторна и с малък процент. Никакъв нов щам не покрива. Виж руската е 100 на 100 сигурна, ама пък е няма. Ще чакам от нея, но и да пуснат пак няма
104
2
 
7
 
! Отговори
ТУЛУПИН С 2+ преди 3 години
2+ МИ ПИШЕХА ПО ЛИТЕРАТУРАТЪЙ СТАНАХ ГЕНЕРАЛ
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма желаещи, Бочи. Едно нещо колкото повече го рекламираш, толкова повече отвращава хората.

Спонсорирани публикации