Кунчев: В момента няма избор за ваксини, но не препоръчвам отлагане

Според него ваксинационният план не бил пред провал
Обновена: 19 фев 2021 09:26 | 19 фев 2021 09:22, Александър Попов
204
Кунчев: В момента няма избор за ваксини, но не препоръчвам отлагане
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента наистина няма избор с какво да се ваксинират желаещите. Ако погледнем фактите без емоции – имаме разрешение от ЕМА, които са върховният орган. Те казват, че ваксината на "АстраЗенека" е подходяща за хора над 18 години", каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред bTV.

Той отново повтори, че липсата на данни за ефективността върху възрастни хора не означава, че ваксината не е ефективна.

Кунчев добави, че ако човек има конкретни предпочитания за даден препарат, може да отложи ваксинирането, но той не го препоръчва.

Според него ваксинационният план не е пред провал, ваксинациите вървят добре, а количествата, които идват у нас се увеличават.

Още по темата
Главният инспектор призна, че едва ли ще успеят да обърнат нагласите към ваксинирането.

"Нищо не може да стане с вълшебна пръчица. Това го знаем от години, защото се занимаваме с други ваксинации. За мое съжаление на Балканите сме сред най-песимистичните", каза той.

Според него нежеланието за ваксинация сред младите хора е поради това, че не са засегнати сериозно от вируса.

"Но те са и най-дълго в социалните мрежи и са най-засегнати от инфодемията, която пълни главите им лъжи и глупости. Ако и днес влезете, в която и да е мрежа, ще видите какви цифри и "факти" се вадят", каза Кунчев.

Кунчев заяви, че има достатъчно истинска информация за ваксините на сайтовете на Министерство на здравеопазването, на този на ИАЛ, и на Здравната каса, но в крайна сметка зависело какво иска да чете човек.

"Ако искаш да прочетеш, че Бил Гейтс ще ни чипира, влизаш и четеш това. Изглежда другото напряга хората и ги кара да мислят", каза Кунчев с ирония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
"имаме разрешение от ЕМА, които са върховният орган." А едно време живеех в Държава,в която имахме учени и лекари и професори във всяка област и нямаше как да има някой над Държавата.Дори и съюза не смееше да ни дава акъл.Камо ли пък капиталисти печелбари.Все си мислех,че няма да видя собствената си държава,да е колония!!!
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, каквото е купил еесовския режим в Брюклсе, с това ще се ваксинират опитните зайци, нищо че вече има хиляди случаи на странични ефекти и смъртни случаи. А някой страни дори забраниха определени ваксини, с които ваксинират в България. Побързайте да се ваксинирате.
23
1
 
10
 
! Отговори
Master of Puppets преди 3 години
Избор има,но едни корумпирани х*а*й*д*у*ц*и не позволиха на българите да имат такъв.Кой и защо избра най-скъпата и нефелна ваксина за българите?Кой и колко получи за този избор?И на Урсулчето фон дер Лайьр (LIAR от ЕУ-то нещо не и тръгна добре с пласирането на тая г*н*я*с и сега тропа с крак и се заканва на унгарци,чехи и словаци ,че предпочетоха русктата,а отскоро има доставки и в Швеция."Ланцет" не жълт вестник,Кунчев не е лошо от време на време да попрочиташ нещо по специалноста си.
22
1
 
19
 
! Отговори
Волф преди 3 години
Изчислете си risk-reward ratio на индивидуален принцип. Ползите от ваксината повече ли ще са от потенциални вреди от нея. Аз за себе си знам, че го карах 10 дни бях болен - умора, болки в гърло, за 1-2 дни загуба на обоняние и вкус, температурата ми беше нормална почти през цялото време. Та в моя конкретен случай знам какво е Ковид, знам, че мога да го изкарам, антителата - да, може да не са вечни, но клетъчният имунитет остава ДО ЖИВОТ след преболедуване и се разболяваш все по-слабо от нов щам.
21
5
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Първо: 5 от 10 е 50%.Второ: най-ниската ефективност е доказана в кохорта от 5000 и е 62%.Трето: всички, върху които е тествана са над 40000 и средната ефективност е 71%Четвърто: дори да е 60%, не значи че останалите 40% ще измрат, а значи, че може и да имат симптоматика.
20
3
 
20
 
! Отговори
Волф преди 3 години
Астра Зенека са най-скапаните. Аз лично не бих се ваксинирал с никоя. Пфайзър и Модерна (една идея по-добре) не дават толкова странични ефекти веднага, там ефектите по-скоро може да избият на по-късен етап. Засега руската ваксина е най-качествена, но категорично млад, здрав и прав човек отрано да се бучи с ваксини е пълна наглост!
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насаждането на страх трябва да се наказва като тероризъм!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами няма как 21 век да ни подкарат като овце и да ни набоцат, каквото има, хората имат право на свободен избор, особено какво ще слагат в тялото си. Разбира се има най- некачественият, евтин и неистестван продукт за нас. То горе-долу като местата в болниците, за едни ВМА и Вип обслужване, а за други цимента пред болниците! Това е в БГ, затова и никой не вярва на този щаб, който само слушка и повтаря безумията на банкянсия ***!
17
1
 
11
 
! Отговори
Волф преди 3 години
Хайде стига си ни насилвал, дЕдо Кунчев, млади сме, много от нас си имат и вече естествен имунитет. Работата няма да ти се получи, какво ще кажеш за вече стотиците хора починали след ваксинация. Чисто съвпадение! Човек в Гърция дори една минута след ваксинацията в лекарския кабинет умира.
16
1
 
23
 
! Отговори
Експерт преди 3 години
Нищо не гарантираме, но е задължително, защото може дастане по-лошо, а и нашите приходи зависят от това.
15
0
 
15
 
! Отговори
Искам преди 3 години
само да попитам управляващите, хората от щаба и медицинските светила, които се ваксинираха, с каква точно ваксина го направиха? С тази на Астра Зенека ли?
14
8
 
2
 
! Отговори
Спортстемнския преди 3 години
Тука само някви безделници пишат. Да живее, да се свети името му Борисово.
13
1
 
23
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
Песимистични сме защото ПОСТОЯННО НИ ЛЪЖЕТЕ И КРАДЕТЕ.
12
1
 
23
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 3 години
До ГеноцидБорисоff още не се е ваксинирал, чакал си реда!
11
1
 
6
 
! Отговори
Довиждане преди 3 години
До ЕДИ КОЙСИИ аз иксма спутник или модерна или файзер
10
3
 
28
 
! Отговори
Геноцид преди 3 години
Ами хайде тогава да се ваксинираме с АСТРА ЗЕНЕКА. Доказано даваща само 60% успеваемост. Тоест от 10 ваксинирани 5 няма да имат имунитет. Борисов ваксинира ли се ?
9
3
 
26
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Прав Кунчев не отлагайте, а направо пропуснете отровната ваксина...
8
1
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ИСКАМ СИ СПУТНИКА V
7
1
 
14
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Нищо, нищо..............ще поотложим.
6
13
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
И аз не препоръчвам...отлагане на имунизацията.Да започват ваксинация по области и адреси...веднага.Ако не могат,оторизираните...власти да си подават...оставката.Да ходят на Женския пазар да си казват...лакърдиите.