Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка

В момента ваксинираме с това, което имаме, каза министърът
Обновена: 20 фев 2021 16:25 | 20 фев 2021 16:11, Анисия Иванова
176
Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка
Кадър: Нова тв

"Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото пред спешните кабинети или да чакат линейката и тя да не идва", заяви здравният министър професор Костадин Ангелов след обиколка във ваксинационните центрове.

По думите му в събота и в неделя работят всички ваксинационни центрове в страната на територията на РЗИ, лечебните заведения и ДКЦ–тата, които са 318 на брой.

"Нека хората да следят информацията на сайтовете на областните управители", призова министърът и допълни: "Обсъждаме възможността за „зелени коридори“ и през седмицата в определени часове".

Още по темата

"В Окръжна болница утре ще се разкрият 10 ваксинационни пункта, няма записване, защото ще е излишно", категоричен е министъртът. Информационната система за записването вероятно ще стартира на 3 март, през 10-минутен интервал от време ще може да се запише всеки желаещ и да избере в кой ваксионационен център да отиде.

Организацията, която сме направили, дава резултат. Имаше идея да се направи голям ваксинационен център в някоя от спортните зали в София, но е по-добре да има повече точки за ваксинация, каза още Ангелов.

За сравнението между ваксините, което върви в социалните мрежи, министърът съобщи, че всички ваксини са ефективни. "Хората спокойно могат да се ваксинират с Астра Зенека, тя има необходимата ефикастност. Но най-добрата ваксина е тази, която в момента е налична. След време, когато дойдат големи количества ваксини, хората ще имат възможност да избират. В момента ваксинираме с това, което имаме", допълни министърът.

Той съобщи, че личните лекари могат да започнат да ваксинират още от понеделник. А в зелените коридори всеки ще може да се ваксинира извън обявените фази на ваксинация. Това са само през събота и неделя към настоящия момент.

По думите на шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски през болницата днес са минали 450 човека за ваксини, това е смесен поток - едните са фаза 3 от ваксинационния план, другите са случайни граждани.

"Идват и много млади хора между 20 и 35 години, и възрастни хора. Младите хора са много мотивирани, досега се втълпяваше, че те неглижират процеса, но в България младите и интелигентни хора четат достоверна информация", допълни геленералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде торбалан пак почна да плаши
33
8
 
6
 
! Отговори
Всичко се сбъдва преди 3 години
Ще се гради стена . От едната страна болните и прекарали ковида.от другата чистите. И ще обикалят и ще ръмжат от вънка. Гледах го някъде.
32
11
 
7
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Удар по русофилските троловеЯвно хората им е писнало от манипулации и са се върнали към разумаБраво
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа даде на България милиярди евра за борба с Ковида. А какво получават от България??0,2% ваксинирани, но пък за сметка на това всеки ден се появява по един нов милионер в България. Хората в Европа ще почнат да си търсят парите. Затова и сега нашите се втурнаха да ваксинират. Че може ЕС да си поиска парите обратно
30
5
 
12
 
! Отговори
Ботокс преди 3 години
Отново голяма уйдорма След седмица ще бъдем първенците на континента за да похвалят падишаха че ако не той да ни спаси нацията загива Ех коко време ще носим хомота на главите си
29
8
 
15
 
! Отговори
коок преди 3 години
Трябва да се вкарат различни ваксини и човек да си избира която иска,а не те да ме задължават с една ваксина .Но най-разумно беше да измислят лекарство с което да се лекува корона вируса ,а не ваксина.
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най добре е да подготвят булдозерите.
27
9
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Вчера в Рим 12 ваксинирани доктора се разболели от коронавирус!До днеска вече може да са 120 или 1200!Значи никаква файда няма от тия фалшиви ваксини а най много да ти вкарат още някоя болест или рак като се месят в клетките и ДНК ти!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайка по късните часове. И когото хванат една вексина в . Там дето се бие.
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вместо да успокояват хорта те ги плашат с линейки и да не изброявам.
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде тоя с чувалите за трупове пак се изказа неподготвен. Най-доброто е това, което имаме....Страшна логика.И като са толкова мотивирани хората да си праснат вашата ефективна ваксина странно ми е защо започна по-рано ваксинацията на четвърти етап? Ми защото видиш ли се оказа, че само 30% от мотивираните записали се за ваксинацията са се появили, за предната фаза.А да не говорим, че като цяло от всяка фаза едва се покриват 30% от желаещи да се ваксинират от всички етапи преди това.
23
6
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
А не е ли по-добре да си вършите работата както трябва ???!!!
22
4
 
21
 
! Отговори
Милена преди 3 години
Защо Борисов облича гологлавия коремен хирург с военна униформа? Така ще получи квалификация на вирусолог ли? А, този с ботокса и оскубаните вежди вирусолог ли е?
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да питамПо израстъците!
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С фадроми ще копаят труповете. Така да знаете.
19
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След "Яко ще се мре" на Мутафчийски, сега имаме "Ще чакате линейки" на Ангелов. Егати държавата.
18
6
 
25
 
! Отговори
Да питам преди 3 години
Казахте, че ваксинираните разнасят вируса и околните не са защитени.Ще ги карантинирате ли ? - май не.Та излиза, че трябва да се пазим от ваксинираните, ама как да ги познаем.Очаквайте тепърва масово натръшкване след ваксинациите.
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те скоро ще почнат да раздават пари в ромските махали, на всеки ваксинирал се.Че България изостава от ваксинациония план на ЕС... И току виж от ЕС са поискали Боко да връща пари от Ковид помощите.А Баце най-мрази да връща пари и да го хокат.
16
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахах антиваксърските смешници още чакат "страшните" последствия от ваксината - първо в декември щеше да се мре яко, после януари сега след 10 години хахха. клоуни.
15
1
 
14
 
! Отговори
Tangra преди 3 години
Къде ви е организацията бе ?Хаос! Защо този толуп прецаква всичко ?Щяло да има ваксини по избор. Леле боже