Ангелов: Дозите ваксини в момента ще стигнат за ден-два

"Зелените" коридори не компрометират процеса, подчерта министърът
130
Ангелов: Дозите ваксини в момента ще стигнат за ден-два

Ако ваксините на АстраЗенека дойдат в събота, сме създали организация да стигнат максимално бързо до ваксинационните центрове.

Общопрактикуващите лекари ще получат 50% от тази доставка, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Още по темата
Очакват се ваксини на Пфайзер през март, а днес са пристигнали 12 хил. дози от Модерна.

Ангелов обясни, че до края на август сме очаквали над 4 млн. дози от АстраЗенека, а в крайна сметка ще пристигнат 40% от това количество.

Светлината в тунела е ваксината на Джонсън и Янсен, одобрението ще стане вероятно следващия месец. Тази ваксина е на същия принцип на действие, тя е аденовирусна, обясни министърът.

Той каза още, че кризата е световна и решенията трябва да са бързи и оперативни.

Ангелов уточни и че наличните дози от ваксини в системата в момента ще стигнат за ден-два и ако такива пристигнат в събота, "ще удържим положението".

15 168 са ваксинираните в "зелените" коридори, съобщи Ангелов. По думите му проблемът не е в тях, а в забавянето на доставката и "зелените" коридори не компрометират ваксинацията по фази от плана.

17 518 ваксини са направили до момента личните лекари.

Ангелов обяви, че над 13 хил. лекари вече са ваксинирани с първа доза и около 11 хил. с втора. При педагозите близо 20 хил. души са ваксинирани с първа доза, също толкова са имунизираните служители в основните сектори.

При възрастните хора над 65 години 14 296 са с първа доза. 2347 от заетите в изборите са ваксинирани с първа доза.

Ангелов каза, че план Б ще се изпълнява през март - заявили сме повече дози от препарата на Модерна - 85 хил. и са проведени разговори с Германия и Франция за доставка на 1 млн. дози от ваксината на Пфайзер.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
5
 
! Отговори
Проф. Чорбанов преди 3 години
Ще има пик на заразени по време на изборите !!!Отмяна на изборите неизбежна в противен случай хаос бум на заразата, скок на умрелите.
90
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
един момент!..тоя същия смехоплетец не твърдеше ли гордо,че .."От първи Март започваме масова имунизация"?!..Е,като как ше стане тая работа,като след два дни нема да има изобщо "ваксини"?!...не вдявате как се гаврят с вас,нали?.....Какво ви става,бе хора?!
89
1
 
6
 
! Отговори
ЗНАЧИ преди 3 години
ЗА ДЕН ДВА, А СЛЕД ТОВА? ОТ НЕДЕЛЯ ИЛИ ПОНЕДЕЛНИК ИСКАМ Д АСЕ ВАКСИНИРАМ. НЕ ЗА ДРУГО,А ЗАЩОТО СЪМ ПЪТНИК ЗА ПРИ ДЯДО МАТЕЙКО. ТА ДА МУ РАЗКАЖА КАКВИ УМНИ ДЪРЖАВНИЦИ ИМА В БЪЛГАРИЯ
88
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 90"Реве" защото хората искат да се ваксинират,и е крайно нужно предвид разпространението на коронавируса,който си мутира повече от година.Плащането е чрез ЕС ,не е едностранно и директно към производителя,още ли не си разбрал?
87
1
 
2
 
! Отговори
до 92 преди 3 години
И защо трябва да взимаме китайската ваксина,кадърнико,след като доставките които се очакват вече са платени.Ти с китайска ли искаш да се имунизираш?Сърбия е извън ЕС,за нея се предвидени по късни бройки ваксини,както за другите от Западни Балкани и то безплатни,затова се оправя сама както може,къде руски,къде китайски,както се случи или директно от Пфайзер.Русия с огромния си брой жители,също е затруднена с доставките вътре в страната ,това не е конвейр за али бали,а специфично производство
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАЙДЕ *** ДА ВОДИШ ЛИСТАТА НА ГЕРБ...ЕГАТИ ПОЛИТИЦИТЕ ....СЪРБИЯ ПОЛУЧАВА ОТ КИТАЙ 500 000 ВАКСИНИ ---А НИЕ ГОВОРИМ ЗА 15000 И ЩЕ ПРАЩАМЕ САМОЛЕТ...НЕКАДЪРНО И КОРУМПИРАНО РЪКОВОДСТВО
85
3
 
5
 
! Отговори
АА ве преди 3 години
ти си за панделата с недоказани ваксини по доверие на запада биете на ред. А ми ко става, а ко хората си умрат от тях. Е й голям душманин си за пари.
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя що реве толкова за тези ваксини?Явно има голема далавера!Иначе тия тиквеници няма да имат такъв интерес.
83
6
 
5
 
! Отговори
Ай стига сте плакали преди 3 години
За 2 месеца от 27декември до 19февруари за почти 2месеца бяха ваксинирани 80 хиляди.Само за 6 дни с обявяването на "зелените коридори" бяха ваксинирани около 100хиляди.Нали всички се подигравахте че с тези темпове ваксинирането ще свърши след 10 години.Какво плачете сега че на ден системата започна да прави по 20хиляди ваксинации и нормално ваксините свършиха при тези темпове.След 5-10дни доставките ще се нормализират и КОЙТО ИСКА ДА СЕ ВАКСИНИРА и отново да има зелени коридори.Това ще ни спаси!
82
2
 
3
 
! Отговори
Антиваксърите преди 3 години
Те са виновни, защото има голям брой желаещи да са ваксинират.
81
4
 
4
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Ще стигнат за ден два защото много хора много са спали точно когато не трябва!Сега само остава Тиквата да излезе и да каже - хората са виновни, че ваксините свършиха!
80
2
 
4
 
! Отговори
ikar преди 3 години
Малко над 14 000 души от рисковата група на хората над 65 години са ваксинирани с първа ваксина. Защо никой не казва какъв е общият брой на тези хора, както и на хронично болните или чакат да свършат по естествен път?
79
2
 
1
 
! Отговори
ikar преди 3 години
Около 15000 души от рисковите групи - възрастни, хронично болни са ваксинирани с първа доза. Защо никой не казва какъв е техния брой или чакат да намалеят по естествен път?
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
що ще стигнат за два дни нямаха ли план Обаче сега не могат да прехвърлят провала на личните лекари щот на тях не им дадоха ваксини
77
4
 
4
 
! Отговори
Астра Зенека преди 3 години
Споко бе ботокс в Събота ще дойдат ваксините. Коя Събота не е важно, може да е 2023-та но ще е в Събота.
76
2
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 години
"Зелените" коридори не компрометират процеса" а ДАЛИ???Защо тогава беше нужен ПЛАН за ваксиниране, в който бяха поставени ПРИОРИТЕТИ?"Зелените" коридори КОМПРОМЕТИРАХА националния план само заради ЕГОТО на еднокнижника, вожда и слънцето на нацията щото бил рекъл! Начесахте МУ егото, но ЗДРАВИ ПРАВИ хора изпревариха и прередиха по старите си баби и дядовци, хронично болни и рискови групи. И то защо - за да ПРИКРИЕТЕ ЛИПСАТА НА ОРГАНИЗАЦИЯ за да стигнат ваксините до тях!!!
75
4
 
7
 
! Отговори
Избягал преди 3 години
Как вчера имаше, днес се разбра, че са свършили ?Май добра далаверка ще падне.
74
1
 
5
 
! Отговори
"Началника" преди 3 години
Първо ще се ваксинират метрополиите, после квото остане за колониите.....
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се питам и друго защо института Пастьор който е специализиран в изработване на ваксини до сега няма излъчена такава щот не му отговаря на критериите и между другото те подпомогнаха разработването на наша ваксина до един момент после може би трябваше ние да дофинансираме останалото на нито дума за наша ваксина обаче всеки ден гледам джипката как обикаля магистрали Едно си баба знае едно си бае магистрали до толкоз му стига ъкълът
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що така нали вие определихте със заповед къде да се имунизарат хората сега пък нямало ваксини не се ли взема впредвид колко ваксини има как ще се разпределят и после да се одобряват центрове а не хиляда центрове за сто ваксини нещо има грешка май После що хората се карат с лекарите там щото нямало ваксини Никакъв план няма или има как да се имунизира администрацията да гласува за вожда а пенсионерите колко пенсионери ваксинирахте