Надбягваме се с вируса и ще видим кой ще финишира пръв!

Костадин Ангелов с остра реакция срещу забавените ваксини на „Астра Зенека“
Обновена: 25 фев 2021 10:54 | 25 фев 2021 10:19, Красимир Ангелов
105

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Има тенденция за увеличаване на случаите на коронавирус, която се отчита за последните 3 дни. Паралелно с това има и ясна тенденция за увеличаване на ваксинираните лица, които са над 20 000 за вчера, посочи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на НОЩ.

Надбягваме се с вируса и ще видим кой ще финишира пръв, посочи здравният министър.

"Изключително неприятно сме изненадани от фирмата, която трябваше да достави оксфордската ваксина. 117 000 дози за пристигнали на 22 февруари, което е с 333 000 дози по-малко от поетия ангажимент за доставка", посочи здравният министър. Той отбеляза, че още близо 143 000 дози, които е трябвало да пристигнат до края на февруари у нас, няма да дойдат.

Още по темата

"Вчера с изненада научихме за още отлагане на дозите. Не ми се иска да ви запознавам с повече факти, но в рамките на 3 дни водим разговори на всички нива с въпросната фирма на всякакви нива.В рамките на 2 дни очакваме реакция и вземане на решение, че камионът към България ще тръгне", посочи Ангелов и продължи:

Съобщихме на фирмата, че сме готови да изпратим самолет. Очакваме да получим отговор, но такъв не получихме.

"Уважаеми представители на Астра Зенека, нека съм ясен! Нямаме нужда от вашата вежливост, имаме нужда от ваксини! Ако във вашия свят това е допустимо, в нашия свят има само черно и бяло – хората или са здрави, или са болни. Или са живи, или са умрели! Нека се спазват уговорките", призова здравният министър.

Той посочи, че на този етап заетостта на леглата за неусложнени случаи в болницата е 47%, а за интензивно болни е 51%.

Със 156 заболели на 100 000 души България остава на 22-ро място в ЕС и на пето място на Балканите, посочи доцент Ангел Кунчев.

Смъртността е 8,27 на 100 000, което ни отрежда 14-то място в ЕС.

В страната 19 области са вече в червената зона, 19 области са в оранжева, а само Видин и Търговище са в жълта зона.

Най-висока е заболеваемостта отново в Кюстендил.

14-дневната заболеваемост продължава с нисък темп на ръст, като положителното е, че поне засега смъртността не следва този ходи и сме по-скоро в плато по това отношение, посочи доцент Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДишай с диаграгмата, с корема. Повечето хора дишат с горната част на дробовете, а когато има възпаление боли, научи се да дишаш с диафрагмата.
54
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
За това представление дума не обелват спасителите. Вие не искате да лекувате хората а да ги карантинирате.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само глупости говорите.В момента съм в ковид отделение и съм пациент.Нещата,колкото и обикновенни да са-са си страшнички.Имах предпоставката поне три пъти да опъна сандалите.Пушач на 58 г.Да,от слабо сърце,което без кислород в сърцето няма шанс да продължи.Разширени кръвоносни съдове,от кашлица всичко ме боли.Не говорете глупости и се пазете.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес минахме официално регистрирани 10 000 починали от Ковид, те се надбягвали....Некадърници, оставка!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До кой ще. Няма, нямааа,няма да са те,ще са обичайните заподозрени. Крадливите, некадърни шумкари.
50
1
 
4
 
! Отговори
до 52 Смешници! преди 3 години
ти ставаш смешен, че даваш за пример Русия и Беларус... аз пък те съветвам направо за Северна Корея да тръгваш
49
5
 
4
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До тато от Правец. Мокри сънища. Тази мантра всеки път преди избори я пишете и всеки път ГЕРБ е първи. Айде *** си направи една ч.кия да ти олекне.
48
5
 
11
 
! Отговори
Смешници! преди 3 години
"Има тенденция за увеличаване на случаите на коронавирус, която се отчита за последните 3 дни".В Русия и в Белорус няма такава тенденция. А може и да има, но никой не се занимава с такива тенденции, ако има болни от коронавирус им се оказва медицинска помощ, хората там свободно излизат на улиците, не са принудени да носят намордници и отдавна са забравили за мерки и карантини.
47
2
 
2
 
! Отговори
до 48 Някой преди 3 години
ти по-скоро си НИКОЙ, защото цяла сутрин писа срещу ваксините, а сега си се загрижил, че нямало, не бой се има, има, има
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът си играе с вас както си иска. Като котка с мишка. Болестите и вирусите се контролират от висши сили пред които вие с вашите костумчета и лигавничета на мopдите еволюционно сте просто на нивото на минерал, дори не на едноклетъчно. Бягайте, надбягвайте се.
45
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Българите доказаха, че не са толкова ниско интелигентни, както ни убеждаваше щаба относно ваксините. Но се оказа, че всички бяхме прави в едно, нямате ваксини! В момента отваряте заведенията, които вероятно отново ще затворите, за да залъжите хората, защото продължавате да мислите, че нямаме с какво да мислим. Гледах брифинга и се срамувах и се почувствах обиден от обяснението на медицински лица на елементарни въпроси, които им бяха зададени, те просто нямаха логичен отговор.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надбягва се Израел.Ние сме далееееч на опашката!
43
3
 
13
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
На 4 април финиширате! Независимо дали ще фалшифицира те изборите...
42
3
 
3
 
! Отговори
ДО 38 Тя преди 3 години
ти нали гори маски,за какви мерки сега пишеш или вашият водач с вдигнато юмруче първо призоваваше да се спазват карантините и социалната дистанци, после каза че не са били въведени мерки
41
1
 
0
 
! Отговори
нтго преди 3 години
Вчера казоха по телевизора че почти целото население на израел е ваксинирано Фалшива новина ли е и ако не каква е ваксината.
40
1
 
1
 
! Отговори
2-ма се надпреварват преди 3 години
Китай финишира!
39
8
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Аз пък си продадох апартамента и си купих къща в тракийски стил в село Неофит Рилски до Варна. Там има няколко биоферми и био супермаркет и ям всеки ден чиста храна, а такива домати последно съм ял петгодишен в селото на баба ми.. откакто съм там от 110 кила станах 82, а си ям същите количества храна! Освен това е пълно с млади хора и детето ходи на детска, а аз си работя хоум офис. Яздим редовно коне в конната база и стреляме с АК-47, глок 17, лъкове на стрелбището, а лятото морето е на 15мин.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръгнали са на сватба без ***, пък някой им виновен.
37
1
 
8
 
! Отговори
Тя преди 3 години
Надбягваме се с хаоса, който създавате. Ако някой от вас мислеше за хората, които наистина трябва да бъдат предпазени, просто щяхте да постъпите като Израел. От самото начало беше ясно, че за нашата бедна държава, каквото или ако остане.Ще отваряте и затваряте, ще обвинявате, но истината е, че е пълен хаос и заложихте здравето на хората, заради политика.Много лицемерно отбелязвате празници за велики българи, които не заслужавате.Не ни интересува причината за недостиг на ваксини.Докажете се ...!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Kit ChelinЛичен опит, майка ми нещо се разболя, правихме и ПСР тест, 4 антигенни лично съм и правил, всичко е отрицателно. Лекарите почнаха "пий този антибиотик", после "тоя го спри, пий еди кой си" и така 1 месеца пи 1 тон лекарства (с разни пробиотици, тъпотии) и накрая я натровиха от лекарства, анемия. Направо съм бесен, оправи се, но 1 месец беше доста зле.