Проф. Чорбанов: "Зелените коридори" за ваксинация са другото име на хаоса

Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния, смята той
Обновена: 25 фев 2021 09:23 | 25 фев 2021 09:13, Ния Христова
113
Проф. Чорбанов: "Зелените коридори" за ваксинация са другото име на хаоса
Снимка: БГНЕС
"Зелените коридори" за ваксинация са другото име на хаоса, заяви пред bTV проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към БАН.
 
"За пореден път се видя, че корпоративните интереси са доста по-силни от политическите. Фирмата "Х" казва, че няма да достави ваксината и толкова", заяви той. 
 
Проф. Чорбанов сподели, че не възнамерява да се ваксинира, тъй като е преболедувал вируса. 
 
"Продължавам да твърдя отговорно, че прекаралите заболяването имат изключително траен имунитет срещу вируса. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния", обясни проф. Чорбанов.
 
Според него антителата не са белег за имунитет, а са фактор, че в момента протича инфекция или скоро е имало протичаща такава.
Още по темата
 
Той обясни още, че в никакъв случай не призовава хората да не се имунизират, но смята, че хората трябва да имат информиран избор.
 
"Най-големият проблем на ваксините на този етап не са страничните реакции, а дали са ефективни и дали работят", смята проф. Чорбанов.
 
Относно българската ваксина той обясни, че са необходими средства за разширено предклинично проучване, което ще даде възможност да се направи и клинично.
 
"За другите ваксини на пазара държавите са инвестирали колосални суми във фирмите производители, които са препокрили предклиничните проучвания", уточни проф. Чорбанов.
 
Той смята, че разхлабването на меките в момента ще доведе до висок процент на заразени около изборите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аблолютна истина.
65
14
 
8
 
! Отговори
Абе шефове в БАН преди 3 години
скрийте го тоя бе, нищо не е направил, само интервюта дава. Добре, че е Витанов да показва, че в БАН има свестни учени и свястна наука. Махайте го тоз Лисенко, той какво не направи - за президент се кнадидатира, средни пръсти показва, по протести се чекне, за пари плаче редовно. Само ваксина няма и няма. То е Албания ще направи ваксина преди него.
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП-БСП-професор означава НИЩО НУЛАнаше момче - просто на хранилката
63
4
 
0
 
! Отговори
герберски трол преди 3 години
До мутрите. Както и много пъти преди съм писал, това е един от най-глу.павите коментари в нета. Ами съберете се вие повече и ни надпишете бе, миризлив църввул. Нали сте повече, нали вие сте прави. Айде.
62
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хауса е в теб''професор'' боже колко много некъдърници
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледай си работата, аз съм със записан час, къде е хаоса ?
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проф. Чорба, зелените коридори са отговора на провала на Българския ред. Привидния хаос създава определен ред.
59
5
 
10
 
! Отговори
Мутрите преди 3 години
ГЕРБ *** машината се активира.ДОВИЖДАНЕ.
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Cartman1912, работата ми не зависи от ваксините и не агитирам за тях като теб! Какво значи нормален и какво значи ненормален живот? Всеки си гледа от неговата камбанария. Подреди си кочинката и няма да ти пука какво е навън. Това е новото НОРМАЛНО, свиквай...
57
11
 
19
 
! Отговори
Мрън Мрън преди 3 години
Този вместо да работи по създаване на българска ваксина, само седи по студията и ръси "мъдрости".... Ще цъфне в някоя листа ...
56
5
 
17
 
! Отговори
Мориарти преди 3 години
може да говори за хаос и турбелунтност, той е баш специарист по тия неща, Чорбанов да прави ваксината, че докато почне да я изпитва предклинично, това десетилетие, дето почва, ще вземе да свърши. Ама сладко е да даваме интервюнца без да сме направили нищо.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 51Кой, от каво е умрял? Дори те е срам да напишеш, че някой е умрял от ковид.
54
7
 
13
 
! Отговори
до 54 Анонимен преди 3 години
ДРУГО СИ Е *** нинова, няма да има хаос, а само фалит на хората, бизнеса, държавата
53
9
 
3
 
! Отговори
Cartman1912 преди 3 години
Значи виждам, че не знаеш или не казваш точно нещата! И казваш половината истина, което е МНОГО по лошо отколкото ако казваш ОТКРОВЕНА ЛЪЖА! Та ваксината на астра зенека НЕ ТИ ГАРАНТИРА, че НЯМА да се РАЗБОЛЕЕШ! Дори тук с нашия щам! Те ти казват, че ти ще се разболееш, но ще изкараш болестта по-леко! Но в африка се ОКАЗА, че ТОВА не е така! Т.е. въпреки, че си имунизиран ти НЕ изкарваш по-леко болестта и дори, представи си, умираш! Въпреки, че си ваксиниран! Поради това спряха ваксинацията там!
52
3
 
3
 
! Отговори
Cartman1912 преди 3 години
До АнонименМоже и да пробвам, срамна работа няма!Това обаче с кокво ще промени факта, че нямаш аргументи само опитваш да обиждаш? Този спор си го загубил отдавна вече що само това измисли.Не си струваш загубата на време!
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Cartman1912, вместо да сервираш, пробвай да произвеждаш храната! Стани животновъд, може да пасеш козички, да прибираш овцете от паша... Отива ти, майна!
50
6
 
9
 
! Отговори
Cartman1912 преди 3 години
До до Cartman1912Ходи го разправяй на хората с починали близки това. Не си антиваксър ама сееш съмнение към единствения начин да си върнем нормалния живот нали?Това за гербачийството го отминавам с присмех!
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно ве, скимтящи плоскоглави проваксъри. Господарите ви ги е страх да направят спринцовките задължителни, вие не можете да зарибите никой - смешна работа.Провал, пълен провал е тази пландемия.
48
6
 
0
 
! Отговори
Cartman1912 преди 3 години
До АнонименО не засегнат съм, пускам сълза. Сервитьор майна...нека съм сервитьор в твоето съзнание щом това те кара да се чувстваш значим.
47
0
 
15
 
! Отговори
до Cartman1912 преди 3 години
Абе ,аз съм на 45 и имам всички ваксини от оно време,имам две дъщери и двете са имунизирани с всичките 12-13 ваксини,ти какъв чешит си ще ми викаш антиваксър?Типичен бойкоджия си ти,който е против политиката на гроб е комунист и съответно който има резерви към едногодишните ваксини срещу ковида-са антиваксъри.Голем ум,голем мозък....