Радев вече не е под карантина, тестът му е отрицателен

Президентът се изолира заради съпругата си
66
Радев вече не е под карантина, тестът му е отрицателен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес президентът Румен Радев възобновява работните срещи в своята програма с изтичането на срока на наложената от РЗИ-София карантина и направен тест за коронавирус, който е с отрицателен резултат.

Радев беше под карантина заради положителен тест на съпругата му Десислава.

Днес на "Дондуков" 2 президентът се срещна с председателя на Държавната агенция за научни изследвания и иновации Мартин Дановски.

Сътрудничеството в сферата на иновациите и научните изследвания е ключово за реализирането на целите за свързаност в областите енергетика, транспорт и дигитализация на инициативата "Три морета", заяви държавният глава.

Обсъдена беше идеята за създаване на мрежа от агенции и органи в областта на иновациите, функциониращи на територията на държавите участнички в инициативата. По думите на президента подобна среда на сътрудничество и обмен на опит би могла да мултиплицира потенциала на страните от "Три морета" да планират, гарантират финансиране и реализират високотехнологични проекти в по-голям мащаб.

На срещата бе предложено Агенцията да съдейства и за идентифицирането на ключови национални проекти в областта на науката, образованието и иновациите, които да намерят реализация в рамките на инициативата "Три морета". По думите на българския президент засилването на този акцент на инициативата ще мотивира българските млади специалисти да развиват потенциала си в страната и едновременно с това да допринасят за визията на "Три морета" за добавена стойност и трайно повишаване на стандарта на живот в Централна и Източна Европа.

Президентът Румен Радев посочи, че събитията, съпътстващи провеждането на срещата на върха на инициативата, ще създадат възможности за привличане на сериозен инвестиционен интерес към български проекти и чрез сътрудничество с големи технологични компании.

Председателят на агенцията Мартин Дановски изрази принципното съгласие за намиране на ефективни начини за партньорство в рамките на "Три морета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
27
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До ДаЧехльо Плевнелиев беше много по-слаб президент - не наложи нито едно вето и не сезира нито веднъж КС въпреки многобройните закони недоразумения, дело на неуки юрист-милиционери завършили висшето милиционерско в Симеоново.
12
34
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Другарят Радев е железен!!! Не е тлъстак като ОНОВА...
11
0
 
21
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тръгна за Шипка:):):)
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо Радев хвана ли ковид или не, защото Деси беше във ВМА на лечение
9
6
 
31
 
! Отговори
НЕМА ЛОШО! преди 3 години
Всички очакваме в речта си да поиска от ЕК отменяне на санкциите срещу Русия, защото ни е освободила от фашизма, макар че по онова време в България има парламентарна монархия и никога не е имало фашизъм...
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова е заразен този вирус, че жена му не го е заразила.
7
7
 
35
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Радеф вече срича и преповтаря предизборната си реч за 3-ти март, както винаги написана му от стратегическите съветници ... Добре че са националните празници и националните ни светини, за да могат фигуранти като Румбата да се окичат с техните лаври, докато чернят и обругават българската държавност, българските институции и българското правителство ... !!!
6
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не за карантира, а психиатрия е този!
5
9
 
40
 
! Отговори
Да преди 3 години
Тестът му за годност за президент се оказа отрицателен !
4
4
 
34
 
! Отговори
Рундю терсенето преди 3 години
.продължаваме с нищоправенето,венсеремос другари.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре.Чакаме го на Шипка.
2
12
 
19
 
! Отговори
Тролев преди 3 години
Благодаря ви за статията. Ще заработим надника. Ей сега го почваме. Загрявам за 5 минути и ще го налазя тоя руски агент и *** шофьор на самолет. За пожарникар даже не става
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май май ни никнат рога :)