В кадър: Хиляди на Шипка напук на пандемията и мерките

Паметникът посреща посетителите с метални ограждения
286

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паметникът на Шипка посреща посетителите навръх националния ни празник с метални ограждения. Причината – опасност от падащи части от фасадата.
Още по темата


Въпреки това и въпреки пандемията хиляди българи се изкачиха на историческия връх.

Иначе община Габрово отмени създадената организация по провеждане на църковно-военен ритуал на връх Шипка заради нарастващия брой на случаите на коронавирус в страната.

Това даде повод на президентът Румен Радев, който се изкачи на върха, да обвини властта, че тново се опита да постави под карантина святата ни памет.

„Българите имат свято чувство, неподвластни на страх и забрана. Затова смятам, че имаме бъдеще като народ“, заяви президентът Румен Радев от връх Шипка.

 


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
3
 
11
 
! Отговори
zlobarq до 244 преди 1 месец
Значи ако забравим историята си е по добре, или да бяхме гледали празненствата от телевизорите в кръчмите? Народ който не почита историята си, не е народ, а мър.а!
247
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Баба Марта си имаме ние за здраве
Сорос май не знае.
Ще се събираме и нищо няма да ни има.
Да живее България
246
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички слабоумници дето мрънкат,че хората са на Шипка по време на"пандемия"/-2млн. починали с и от ковид и 8млн. от тютюнопушене!/, могат да погледнат снимки от бул."Витоша" в София,пфффффф профани!
245
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 месец
а слънцето ви ,напук ли джитка с джипа ,по време на пандемия,даже сакото си подари на един работник,запомнете ,този негов жест,при извънредните избори,през септември,този който получи сакото на слънцето,ще бъде първи в листата на герб-комунисти.
244
2
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Всяко нещо което се прави напук , не е добро.
243
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герб са по лоши и от турците , на избори братя.
242
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...и електролиза на въглероден диоксид и неговото втечняване...

Гениално твърдение на някой, който не е имал един час по физика! Ще си скъсам дипломата!
241
5
 
1
 
! Отговори
Накратко: преди 1 месец
Моя начин - въглерода няма къде да иде той остава под земята и с времето става на слоеве за бъдещо ползване, водата излиза от там!
Някой да ми докаже, че греша?

Повече вода в атмосферата, по-малко въглерод!

Нещо да не сте разбрали?
240
7
 
6
 
! Отговори
И без извинения преди 1 месец
Всички се пържим заради САЩоамериканските гъзове дето отказват всякакъв разум и научни факти и гледат само от къде да изкарат някой долар и да свият десет от другите и даже не искат едно климатично споразумение да подпишат и на всичкото отгоре излизат от СЗО, излезете и от ООН не само от ЮНЕСКО. Ще ви смаже целия свят ...
239
0
 
4
 
! Отговори
Разбрахте ли? преди 1 месец
Защо въпреки намалените заради пандемията въглеродни емисии огромен айсберг пак се отцепи от Антарктида или още не сте?
238
4
 
1
 
! Отговори
Най-ясно казано: преди 1 месец
Водата трябва да я изкарате от под земята където сте я вкарали и да я заместите с въглерод - и почва възстановяване, бавно, трудно, мъчително но работи!
237
2
 
0
 
! Отговори
Още по-точно: преди 1 месец
Коя част от фразата " Трайно променени съотношения на компонентите в атмосферата не разбрахте?"

Което предизвиква климатични аномалии!!!
236
3
 
1
 
! Отговори
Коя част от фразата преди 1 месец
"Намален процент водни пари в атмосферата" не сте разбрали?
235
1
 
4
 
! Отговори
Сега ще обясня: преди 1 месец
Къде отиде водата! С тия шистови пещери и с тия големите петролни полета като ГУАР винаги се използва един и същи номер. Да извадим нещо трябва да оставим нещо. Закон на налягането и хидравликата. Това дето искате или не искате е вода - създавате вакуум, водата се просмуква дори и да не искате. Нарушавате водния цикъл освен земетресенията и горящите чешми дето тече газ от тях. Единствения начин да върнете екосистемите в норма е тия дупки да ги запълните с въглерод. Айде м.ай.на.та ви
234
2
 
1
 
! Отговори
Единственият начин преди 1 месец
За дълготрайно и трайно намаляване на въглеродните емисии е моя начин. Събиране на есенните листа ( и ще остановите, че събирането на тази "реколта") ще е най-светното нещо дето сте направили за последните 150 години, смилането им със слънчева мелачка, закарването им до шистова дупка, напомпването им под земята с малко вода, а оттам ще излезе повече вода отколкото сте използвали и ако работите правилно почти няма да има вода в тая дупка!
233
1
 
2
 
! Отговори
Реално погледнато преди 1 месец
Пещерите изкуствените са вече направени, а да хванем ли бас, че събирането на есенни листа и една слънчева мелачка е много по-лесно от ония резервоари и електролиза на въглероден диоксид и неговото втечняване!!!!! Може много работи да се направят ама не и с расипници като вас. Ето и ония пич дето засади 80 милиона дървета ... Много хубаво си им направил поле за сеч след 30 години, а така под земята не могат да пипнат!
232
3
 
0
 
! Отговори
Кажете на Бил Гейтс преди 1 месец
Тоя номер с пръскането на аерозоли и тебешир във въздуха да го изтриете от главите си!
231
1
 
0
 
! Отговори
Хопи племето преди 1 месец
Говори така - когато изкарате нещо ценно от земята и паяжини оплетат небето ще дойде краят на света. Реално погледнато ученици тоя въглерод дето сме го извадили от земята , природата не може да го върне там.

Въпроса беше как?

И какво да върнем, което да поправи без да нарани!

Отговора получихте ли го?
230
1
 
0
 
! Отговори
Което означава: преди 1 месец
Че ако напомпате каша от есенни листа в изкуствена пещера, а там откъдето излиза водата сложите една решетка, те ще потъват и изместват водата леко по леко, докато пещерата не се превърне в нещо като находище и склад за въглерод. Което означава че въглеродът от въздуха почва да намалява, намалява, бавно и постепенно.
Ако към тая каша добавите и фекалии - започва да намалява и метанът в атмосферата. И те потъват!
229
2
 
1
 
! Отговори
Отговора ученици преди 1 месец
Е много простичък - клетъчната структура на есенните листа след тяхната промяна освобождава всичките газове в себе си и остава предимно въглерод.

Който потъва във вода!