Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?

Здравният министър докладва, че към момента епидемията е "под контрол"
Обновена: 4 мар 2021 11:58 | 4 мар 2021 11:56, Веселина Йорданова
276
Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в момента е третата вълна на пандемията и българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.

Още по темата
"Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви мерки още да направят. Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало", отбеляза Борисов на заседанието на правителството.

Премиерът добави, че в страната ни няма строги ограничения и на практика всичко работи, но хората трябва да бъдат внимателни.

Министър-председателят уточни, че всички ваксини, които пристигат в страната, веднага се използват.  "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза още Борисов.

Премиерът уточни, че Агенцията извършва изключително прецизна дейност и ваксините, разрешени от нея, са преминали всички необходими проби и тестове.

"За последната седмица прави впечатление една положителна тенденция, а именно, че броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на потвърдените случаи в сравнение с предходната седмица, където броят на излекуваните беше три пъти по-малък. Това е една положителна тенденция, която отчитаме за реално справяне с пандемичната ситуация", докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Той информира министър-председателя, че на национална база заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 48%, а интензивните легла в страната са заети на 57%.

"Създали сме организация за увеличаване на процента на леглата по всички лечебни заведения там, където е необходимо. Считаме, че към този момент епидемията е под контрол", добави проф. Ангелов.

Здравният министър уточни, че през следващата седмица страната ни очаква да получи още ваксини. Той изрази надежда, че производителите ще изпълнят подписаните договори и поетите ангажименти, за да може да изпълняваме фазите по Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
4
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До До 1280Уважения, но за да платите за скенер сте искали да минете веднага без да чакате. И аз така направих. Струваше ми и на мен 250 лв, но ако бях чакал два дни щеше да е безплатно. Не се сещам за заболяване, за което лекарствата да са подарък от някого, освен, пази Боже при някакви тежки хронични неща. Така че осигуровките, които плащате са за да ви прегледат без ред и без пари, за да ви направят изследвания когато може и да ви настанят в болница, ако се наложи. Така че не сте коректни.
198
13
 
4
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Другаря Радев още миналата година каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Другаря Борисов всеки ден казва че Той управлява пандемията и ще я управлява още 30 години, докато построи автомагистрала Хемус. Хвала на такива отговорни политици и доктори като тях, както и като Другарките Нинова Йончева , Дариткова, Атанасова, Сачева и Бикова,които единствено и само, денонощно мислят за народа
197
2
 
7
 
! Отговори
до 212 преди 3 години
Сега да ти обясня как през последните 30 години ви промиха. Ти се лекувай както искаш и вярвай на тъпанарщините за вирусна и бактериална пневмония! По лошото живково време, при респираторни симптоми и кашлица от гърдите, а също и при бронхит или пневмония установени чрез снимка веднага даваха антибиотик. Тогава нямаше експерти по медиите и разни корифеи, а хората не мряха като пилци. Имам няколко познати с Ковид които се оправиха без да чакат медийните корифеи.
196
3
 
12
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Пандемията не си е заминала, нали АЗ я управлявам
195
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1280Кво праИШ!Ще продължиш да крадеш и да вееш герберското знаме!
194
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носете си маскитеще ги носите още пет години
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до болнавите 205 Сега , ако кажеш , как антибиотиците лекуват един вирус , ще ти дадат Нобел Може ли всеки път ,като се поразболее човек , да се тъпче с антибиотици
192
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Апдал спазвай законите
191
6
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Абе ***! Нали ти отвори кръчми и училища?!! Сега що искаш? Психичноболен...
190
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 198 А кой да е виновен Защо , когато епидемията затихне , борисов си приписва заслугите , че най-добре ръководи кризата в цял святА колкото до мерките - човек не трябва да кара пил примерно , всеки го знае . Защо тогава има наказания , затвор ? Да не би защото , винаги ще се намерят хора , които да смятат ,че ограничения и разпоредби не се отнасят за тях Така че - борисов е виновен за отварянето на всичко ,при условие , че обстановката се влошава
189
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете на Нинова внушават, опитват да изтребят максимално количество българи.
188
2
 
9
 
! Отговори
до 206 преди 3 години
Хазарската падемия. Тя тепърва започва. Първо вирус, после отнемане на права, после имотите... и т.н.
187
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя пандемия?
186
2
 
4
 
! Отговори
до болнавите преди 3 години
Не само вие долу сте карали коронавируса. Да, тежък е, слиза за няколко часа в белия дроб, но ако сте достатъчно умни да започнете антибиотик през първите 24 часа от появата на симптомите, на 4 ден сте ОК. След това остава една кашлица за доста време, но от това не се умира! Промиха ви мозъка, че вируса бил страшен и, че конвеционалните хапове не помагат и вие като се разболеете, чакате да ***. Никой не ви е виновен, вярвайте на медиите, те са най- големият доктор!
185
1
 
8
 
! Отговори
Просто и ясно преди 3 години
Вируса е разработен от частните хазарски лаборатории. Пандемията е инициирана от частните хазарски медии. Налага се чрез заемите от частните хазарски банки и фондове- МВФ, СБ, ЕЦБ и т.н. Купените политици по света изпълняват директивите на частната хазарска СЗО. Ваксините се произвеждат в частните хазарски лаборатории, като не лекуват, а ви скапват ДНК. Накрая Земята ще е частна на хазарите, а вие, излишната биомаса- тop, ама не онзи Тop.
184
9
 
5
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Другаря Радев още миналата година каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Хвала на такива отговорни политици и доктори като тях, както и като Другарките Нинова и Йончева , които единствено и само, денонощно мислят за народа си !
183
1
 
8
 
! Отговори
До 1280 преди 3 години
Аз също се разминах на косъм! 2 месеца страдам от страничните ефекти на вируса и медикаментите, които ме измъкнаха от тази ситуация. По другия въпрос: кой е виновен? Ами този, на който плащаме всеки месец по 200лв. здравни осигуровки, а когато се наложи, трябваше да извадя 250лв. за скенер, 2х120лв за кръвни изследвания, 2х100лв. за ПСР тестове, още към 300лв. за лекарства, всичко към 1000 лева за 2-3 седмици! Ами ако ги нямах, какво, жк. Белите камъни завинаги ли?! Не мерси, по-добре той да иде
182
3
 
8
 
! Отговори
ахахахаха преди 3 години
абе смее ли ангелов да докладва че епидемията не е под контрол:))))))))))))))))))чао постче чао депутатско креслочао апратаментчечао обещания за престижни университети на отрочеточао на парцалките на жената
181
10
 
6
 
! Отговори
Нормален човек преди 3 години
Нормално е да се ходи с маска, но българите са просто стадо и не могат да го проумеят това елементарно нещо!
180
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисовщината не си е заминала, кой ви внушава обратното?