Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?

Здравният министър докладва, че към момента епидемията е "под контрол"
Обновена: 4 мар 2021 11:58 | 4 мар 2021 11:56, Веселина Йорданова
276
Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в момента е третата вълна на пандемията и българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.

Още по темата
"Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви мерки още да направят. Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало", отбеляза Борисов на заседанието на правителството.

Премиерът добави, че в страната ни няма строги ограничения и на практика всичко работи, но хората трябва да бъдат внимателни.

Министър-председателят уточни, че всички ваксини, които пристигат в страната, веднага се използват.  "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза още Борисов.

Премиерът уточни, че Агенцията извършва изключително прецизна дейност и ваксините, разрешени от нея, са преминали всички необходими проби и тестове.

"За последната седмица прави впечатление една положителна тенденция, а именно, че броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на потвърдените случаи в сравнение с предходната седмица, където броят на излекуваните беше три пъти по-малък. Това е една положителна тенденция, която отчитаме за реално справяне с пандемичната ситуация", докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Той информира министър-председателя, че на национална база заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 48%, а интензивните легла в страната са заети на 57%.

"Създали сме организация за увеличаване на процента на леглата по всички лечебни заведения там, където е необходимо. Считаме, че към този момент епидемията е под контрол", добави проф. Ангелов.

Здравният министър уточни, че през следващата седмица страната ни очаква да получи още ваксини. Той изрази надежда, че производителите ще изпълнят подписаните договори и поетите ангажименти, за да може да изпълняваме фазите по Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма измъкване за ББ , колкото и да се прави на ударен В средата на февруари , това разправяше :"Бopиcoв нapeди: Pecтopaнтитe oтвapят нeзaвиcимo oт cитyaциятaΠpeмиepът paзпopeди нa здpaвния миниcтъp дa пycнe зaвeдeниятa oт 1 мapт и тeмaтa дa бъдe пpиĸлючeнa"----Как не се намира журналист или лекар да му припомни думите Как тези хора се примиряват със съвестта си да обслужват интересите на един социопат За журналистите е разбираемо - продават се , ама лекарите около него са за тояга
158
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиша да тези които са много смели и видеш ли вируса го няма. Вируса го има, дори и догодина ще го има, а и като остареете пак ще го има. Тогава като сте над 65, пак ще ви питам дали има.
157
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще си замине нещо, което не е идвало?!
156
8
 
8
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 3 години
Цял ден това ли измисли в защита на крадеца Толуп бре ***?
155
15
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами този дето е тръгнал да ни освобождава от страхът и забраните, както и от мутрите които за него са всичките представители на държавната власт и институциите, без неговата разбира се ... Този дето си е забол Шипка на ревера, като медал за заслугите си ... Този дето говори от името на народа имайки предвид представителите на партия Възраждане и другите русофилски паравоенни формирования ... От такива "освобидители", дето после са ни поробили, си патим и до ден днешен ... !!!
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 162 Който и да дойде да управлява ще продължи да налага мерки , ако обстоятелствата го налагат Една Чехия стигна над 1500 души на 100 000 заболеваемост . Първо искаха помощ от ЕС - да им пращат лекари .Сега настаняват болни в съседни държави . В болниците им просто няма места Ако има такива стойности у нас , дори Мангъров ще въведе строги ограничения Иначе опашките за ваксините ще се заменят с боища за влизане в болница
153
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чувам че Тиквата взел да си подарява костюмите на бачкащите по обектите работници.. Та искам да попитам кой обект се планира да посети "за инспекция" тия дни, за да се наредя и аз там, па дано и на мен даде едно сако...Не за друго, ами в джобовете може да е останало нещо от шкафчето - пачки, кюлчета и други подобни
152
8
 
13
 
! Отговори
БУДА преди 3 години
НЯМА ЛИ ЖУРНАЛИСТИ В ТАЯ ДЪРЖАВА.НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ПОКАНИ В НЯКОЕ ПРЕДАВАНЕ МИШЕЛИНА БУДА ОТ ЕДНА ГОДИНА.оСТАВЯТ ГО ДА СЕ КРИЕ ЦЯЛА ГОДИНА СРАМ.
151
8
 
9
 
! Отговори
@1 преди 3 години
Пандемията не си е заминала но Баце на днешната дата точно след един месец ще те сменим. А като изгубиш изборите или отиваш в затвора или ония от подземния свят ще ти видят сметката.
150
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идолът на ПРОСТИТЕ пак се изживява като Овчар на Стадото.Само че този път го няма Цветанов да МУ "спечели" изборите и сгромолясването ще е страхотно.Надявам се да го видя и в затвора, въпреки че едва ли, като се има предвид колко корумпирана е Съдбената система.Но ако се смени Гешев, може и това да доживеем.Гешев също трябва да бъде съден за изпълнение на политически поръчки.
149
9
 
17
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
Ами ти бе, мутро. Непрекъснато се хвалиш как прекрасно управляваш пандемията и си най-великия управляч в света.
148
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те внушаваха обратното преди два дни. Днес внушават обратното на обратното.
147
13
 
9
 
! Отговори
до 160 Анонимен преди 3 години
ФИГУРАНТЪТ обяви, че вирус няма, пандемия нама и всичко е измислено от Борисов, същото твърди и Слави Трифонов, даже протестърите чакат да стане премиер та да отмени ВСЯКАКВИ МЕРКИ
146
11
 
7
 
! Отговори
до WWW преди 3 години
УТОЧНИ, че при комунистите пенсиите бяха 150-200 лева, а *** даже критикуваше Баце, че раздавал ИЗЛИШНИ 50 лева на пенсионерите
145
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен ако не станат по 10 000 на ден , едва ли това недоразумение , което ни управлява , ще вземе някакви мерки да се ограничи разпространението на вируса преди 4-ти Отвори общо взето всичко , след като се виждаше какво става в Европа , и след като тук случаите нарастваха всеки ден Да не би да иска покрай изборите, заразата да е пика си и кой болен , кой карантиниран , кой наплашен и накрая гласували 10-15 процента . От човек с извратено мислене като неговото , всичко може да се очаква
144
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите ще си замине понеже ще има много партии в парламента и всички ще са против герб
143
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 март: Пандемията е под контрол, едва я поддържаме да не изчезне и да изпуснем европарите за нея.4 март: Залива ни трета вълна на пандемията.
142
3
 
7
 
! Отговори
ДОЛЕН ПУМИЯР преди 3 години
ИСКАМ ДЕПУТАТ ДА СТАНА В САРАИТЕ ДА ЖИВЕЕЯДВИЖЕНИЙЦЕ ДА СИ ИМАМКОМУНИСТ БИВШ ДА БЪДАСЕГА ПРОСТО ХИДРОИНЖИНЕРДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛАААААА
141
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Бойче! Голям си!
140
7
 
9
 
! Отговори
АКТИВ НА ДБ преди 3 години
кряскащите, ангажирани от Дай България са особено активни, защото в 25 МИР Христо Иванов по известен като Пинокио ПОЧТИ НЯМА шансове да влезе в Парламента