Борисов: Ще постигнем 2 000 лв. средна заплата и нагоре

"Отношенията ни с Турция са такива, че ни честитиха националния празник"
328
Борисов: Ще постигнем 2 000 лв. средна заплата и нагоре
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще продължи подкрепата на държавата за опазване религиозните паметници, защото трябва да има мир и разбирателство между религиите.

Десетилетия е бил под риск да се срути камбанарията, казвам го заради тези, които говорят за разруха, те са разрушили всичко през тяхното управление, отбеляза премиерът, който посети храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка.

Още по темата
По думите му има ли вяра, има народ, морал, бъдеще, и за радост все повече хора се обръщат към църквата.

В момента се извършва ремонт на над 50-метровата камбанария на храма, за която правителството отпусна 1 600 000 лева.

Отношенията ни с Турция в момента са такива, че на 3 март на тяхната кула беше осветено българското знаме, пожелаваха ни честит празник. От война до най-добри приятелски и съседски отношения, подчерта Борисов.

Лесно се говори един път в годината, а десетилетия наред е бил в окаяно състояние и никой не го е направил, коментира премиерът. Той допълни, че ще бъдат предвидени и средства за обновяване на другото крило на храма.

Борисов разкритикува и БСП, които не поддържали собствения си символ - Бузлуджа.

Трябва да се обичаме, обичай врага си, освен провокациите те друго нямат, каза обаче премиерът.

Той коментира, че разчетите показват, че следващите четири години БВП може да бъде увеличен до 196 млрд. лева. Премиерът посочи, че заради коронавируса има известно забавяне в икономиката, но според него с ваксинирането този процес ще бъде преодолян.

Ще постигнем поне две хиляди лева средната заплата и нагоре, ще продължим и санирането - на първо място - църквите, манастирите и джамиите, допълни премиерът.

Премиерът бе удостоен с благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм-паметника. При обиколката си в района Борисов получи и риза с българска шевица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
След новата конституция ще има Белене ! И тези дето пишат тука статиѝте ще го усетят,ще разберат на кой се кланят-на безкруполния толуп който си мисли че земята се върти около него!
241
0
 
7
 
! Отговори
Батьо преди 3 години
"хакерчето Иванчо ще взима 10 бона"--------------------Нека ги взима. Поне е ясно какво прави, за да ги взима и освен това тези пари идват от западните фирми. Нали не си представяш, че БГ-фирми ще плащат на IT-тата си такива заплати.Ами аз искам да попитам - онези клатикурци по висшите етажи на държавната администрация, дето месечно им се събират сигурно поне по 15к (легални) - примерно КФН и др., и цял живот са на държавната хранилка - те по- ли заслужават да живеят като олигарси?
240
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господи, какви *** стоят начело на България!
239
0
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Ама преди или след новата Конституция
238
4
 
9
 
! Отговори
Kloun преди 3 години
Какво ще постигаш от затвора, бе? Некадърен наглец!
237
5
 
2
 
! Отговори
Муньо преди 3 години
Ако искате ме съдете,плюйте,това е! За добро ви го говоря ! И Бойко има шанс да се осъзнае,ако вече не е късно! Библия пише ей тези времена,в коѝто си намираме ! Бог да ви помогне да се осъзнаете!
236
4
 
5
 
! Отговори
Муньо преди 3 години
Ти ли бе лъжец? Ти който си дал да ни тро.ват? Днес огледа ли се нагоре към небе.то? А вие редакторчетата? Вие редакторчета, ако утре някой от фамилията ви го засегне това пръсване от високо? За кво са ви парите? Нормални ли сте? Що мълчите и служите на такива под.метки? Та сега... да си вярващ означава да следваш Словото Божие, да копираш Христос, ,да спазваш законите му,на разбираем език да го кажа, а НЕ да целуваш ръце на попа,водач на езически устроените ви религ.иѝ ,това е заблуда!
235
6
 
11
 
! Отговори
Гали преди 3 години
Мърляч скрий се някъде до второ пиршествие. *** мръсен
234
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще,ще,ще....ама надали,***
233
6
 
13
 
! Отговори
От народа преди 3 години
Дори и статията не прочетох... Ей този тип Борисов се е научил да лъже изкустно. За съжаление, България нищо не произвежда вече и то благодарение на герб, за да увеличава заплати. Няма икономика -унищижена е. Ако се забрани герб със закон и Борисов и сие ги осъдим е, тогава значи че има прогрес и надежда и бъдеще за нашите деца.
232
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както ги смятат заплатите нищо чудно да стане. Даже и по 4000лв ще стане средната заплата. Продавачката Пенка и шофьорът Гошо ще взимат по 1000лв. А хакерчето Иванчо ще взима 10 бона. И средно на тримата ще им се сметне,че взимат по 4000лв.
231
0
 
17
 
! Отговори
Царо преди 3 години
За 800 дни ще я направя три Бона,вервайте ми!
230
1
 
20
 
! Отговори
Студент юра бъдещ пр преди 3 години
90% от медиите у нас били под контрола на Пеевски? Не знам кои чии са , в една съм сигурен: Dnes.bg е лично притежание на Бойко! Тук ние научаваме ежечастно всичко , което той свърши с много жертви за нас. Например какво каза там и там, на кого се усмихна, подари си сакото, подариха му шевица, игуменът монасите в манастир Х. му благодариха с целуване на ръка, може би е ходил и до тоалетна някъде и е мирисало и т.н. Но нито дума за становището на американските конгресмени за Бойкова България!!!
229
0
 
26
 
! Отговори
ма вЕрно ли? :D преди 3 години
"Борисов обеща..." - тук спрях да чета.
228
0
 
6
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
Ветровеееееееееее
227
2
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЗА СОФИЯНЦИ СВИНСКО ЗА ПРОВИНЦИЯТА ЗЕЛЕ СРЕДНО СТАВА СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕ
226
0
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ИСКАМ СИ КОНСТИТУКЦИЯТА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ И ДАНИ РЪБЪЛА !
225
1
 
4
 
! Отговори
ме преди 3 години
Няма как турците да не ни поздравят за празника, влече ги на запад, а за там трябва да преглътнат някои подробности.
224
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли построи АЕЦ БЕЛЕНЕ преди 12 години ???
223
2
 
11
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Борисов може да кеже и 5000, но той е единственият премиер на България досега осъден за лъжа!

Спонсорирани публикации