Бойко Борисов пристигна във Виена за среща относно доставките на ваксини

В правителственият самолет се вози и словенския премиер Янез Янша
Обновена: 16 мар 2021 16:25 | 16 мар 2021 13:27, Нели Христова
0
Бойко Борисов пристигна във Виена за среща относно доставките на ваксини
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов кацна във Виена.

Той участва днес в работна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц и премиерите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, на Словения - Янез Янша и на Хърватия - Андрей Пленкович, съобщиха по-рано от пресслужбата на кабинета.

В рамките на събитието, което ще се проведе в австрийската столица Виена, шестимата лидери ще обсъдят своята позиция, чрез която призовават за дискусия на европейско ниво относно доставките на ваксини срещу COVID-19 и за справедливото им разпределение въз основа на процента на населението на всяка страна членка на ЕС.

"На път за Виена спряхме в Любляна, за да вземем словенския колега Янез Янша и екипа му. Заедно излитаме за австрийската столица, където ще обсъждаме нашата позиция, че пропорционалното разпределение на ваксините на квотен принцип на база население трябва да бъде приложено и за доставките, а не само за поръчаните количества". Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов малко по-рано.

"Пандемията е достигнала до такъв етап, при който е от изключително значение държавите от ЕС да сме единни. Подкрепата е важна във всеки един момент", посочва още министър-председателят.


0
Още от Образование
Децата ли са основната жертва на пандемията?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари