Затварят ресторанти, молове, училища, детски градини, фитнеси в София

Ще се даде един светъл период, най-вероятно до петък
Обновена: 16 мар 2021 11:52 | 16 мар 2021 11:32, Елка Василева
576
Затварят ресторанти, молове, училища, детски градини, фитнеси в София
Кадър: БНТ

Отново ще бъдат затворени заведенията в София. Това съобщи директорът на Александровска болница проф. Борис Богов след среща в Министерството на здравеопазването. Кога тези мерки ще влязат в сила все още се обсъжда. Ще се даде един светъл период, но най-вероятно от петък, уточни проф. Богов.

Още по темата

Към всяка една столична болница ще има индивидуален подход, така че да се запази балансът между усложнени пациенти с COVID, такива с COVID и пациенти с други заболявания. Това съобщи директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. В плана за прием се включват и частните болници, допълни той.

В зависимост от създалата се ситуация и тенденция, която се запазва, ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, всички културни мероприятия ще бъдат забранени, съобщи още д-р Пенчев, цитиран от БНТ.

КПП-та обаче няма да има, категоричен беше той.

Първоначално мерките ще бъдат въведени за 14 дни, но това няма да стане "от днес за утре", категоричен е д-р Пенчев.

В големите болници като Александровска, Пирогов, ВМА, леглата са почти изчерпани. Натискът е основно за интензивни легла, подчерта още д-р Пенчев.

Той апелира към всички граждани и гости на София да спазват мерките, защото ситуацията е тревожна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
500
0
 
6
 
! Отговори
БГсаОвце преди 3 години
леле, ти колко си ***... как може да вярваш на човек който няма медицинско образование, трябва бая телевизия да си гледал. Мутафчийски е човечето което, ви прави на 2 стотинки и ви *** на масата всеки ден, но вие тъпите овце го боготворите.... то бива да сте *** ама чак пък толкова ?
499
0
 
7
 
! Отговори
Ваксинатора преди 3 години
Много е важно, уплашени те да си стоят по домовете и да си пазят психиката, а който му се работи да работи.На фронта уплашени те са ги разстрелвали
498
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам вече какво става с тази държава .Смесват политика с медицина .Само едно ще кажа да не се чудят после защо има протести в България .
497
10
 
7
 
! Отговори
Нима ! преди 3 години
Е зищо бие ? Ми , що ги отворихте като знаехте, че ще стане така , бие ? Цял свят разбра , че заразата ще е по-яка сега, само вие не рабрахте ! Мутафчийски ви набиваше акъл , но главите ви са чугунени - нищо не влиза в тях !!!
496
1
 
17
 
! Отговори
С преди 3 години
За една година все още виждаме пълно безхаберие и никаква ориентация от въпросните господа.Разиграват ни като маймуни...
495
5
 
19
 
! Отговори
ТЪЖНО преди 3 години
Няма новини за боко.Пазят го, а той се учи да пише.Да чете Винету и да се маха
494
7
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ди пияница мистикАми ще те пребия от бой, това ще стане :))) Даже не осъзнаваш с кой си имаш работа. Това че пиша тук, не ме поставя на долнопробното ти ниво :))) Но ако искаш, може и да се видим де
493
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина "Sputnik V" ще бъде произведена в няколко страни от ЕС!
492
1
 
17
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Най-добре затворете само болниците
491
17
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До АнализаторСпокойно другарю, да не вземеш да се гътнеш от злоба :))) И аз не искам да затварят детските градини, защото тогава няма да мога да се виждам с любовницата ми, ама това е положението. Не обвинявам другаря Пyтиk, че е пуснал Ковид 19 в СССР и че създаде противошапния Спутник, просто такова е световното положение. Само психично болни мозъци като вас могат да обвиняват ГЕРБ и Борисов, че е такава световната ситуация :)))
490
7
 
17
 
! Отговори
верно ли преди 3 години
че Бойко бил прочел цяла една книга,ама някогаХА-ХА-ХА.Аз презирам Бойко Борисов.Той ни направи най-бедни в ЕС и на първо място по смъртност.Махай се Бойко, ТИ СИ ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
489
2
 
19
 
! Отговори
СИК-ТИР преди 3 години
Казината работят,кауфланд,метро,билаА сега де?Останалите сме безработни, що така?Ако немаш маска, глоба.Ако си без работа-как да платиш глобата?С нов заем, ама пари нямашГерп и за наема, и за заема,ама предишния...Когато Бибитко печели,БЪЛГАРИЯ ГУБИ!
488
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си траете и за това затваряне, следващите мерки ще са КПП-та, излизане с SMS, забрана за посещение на парковете. Всичко друго е наложено,това остава.
487
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 513Ами ако човекът няма наследство къща или апартамент и с тези заплати без кредит е нямало как да си купи негово жилище е нормално да си изтегли.Ти ако си наследил от някой на готово това не значи,че и другите са наследили. И да не тръгнеш да обясняваш как работиш здраво и изкарваш по 10 бона на месец щото си много умен и си си купил без кредит 6 апартамента и 3 къщи щото едва ли ще ти поверваме.
486
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩо тряа някой да ти плаща сметките, да ти пазарува и да ти плаща кредитите? Да не съм та бил по главата да вземаш кредити? Да не съм та водил аз по почивки и да се прайш на тузар, кат нямаш два по един у джоба? Да си спестявал. Изчезвай. Следващия моля.
485
12
 
40
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКАДЪРНО БОРИСОВСКО УПРАВЛЕНИЕ!!!ВЪРНАХА ПРИСЪСТВЕНОТО ОБУЧЕНИЕ НА НАД 1 МИЛИОН УЧЕНИЦИ И КАЧИХА С ТОВА НОВОЗАРАЗЕНИТЕ В ХИЛЯДИ!!!А СЕГА ЗАТВАРЯТ ДЪРЖАВАТА ЗА ДА СТРАДАМЕ НИЕ ОТ ТЕХНИТЕ ГРЕШКИ!
484
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дойдат и да ми платят сметките,парното, кредита,наемите на хората,да напазаруват през ден и да носят от техния джоб,после да затварят,или не им върви бизнес с фалшиви ваксини и не знаят как да плашат хората, на бебета вече стана ясно кой какво цели и от къде идва музиката.
483
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крикета ще го затварят ли,да врътна немска бира
482
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшни умници са това, по-кадърни не сме имали....
481
1
 
30
 
! Отговори
Бебо преди 3 години
Борисов върна ли се от Виена, как ще коментира, или се е скрил като мишок?