Проф. Начев: Готвим се за най-лошото, някои болници ще станат изцяло COVID

Има стремглаво повишение на болните пациенти, заяви той
Обновена: 17 мар 2021 12:09 | 17 мар 2021 11:55, Ния Христова
145
Проф. Начев: Готвим се за най-лошото, някои болници ще станат изцяло COVID
Снимка: БГНЕС
"Ние се готвим за най-лошото. Ще се наложи някои болници изцяло да станат COVID болници. Има стремглаво повишение на болните пациенти. Смъртността расте. Много бързо стигнахме нивата от октомври, защото явно вирусът става по-вирулентен." Това каза в ефира на bTV проф. Генчо Начев, директор на болница "Света Екатерина". 
 
Той сподели, че подкрепя затягането на мерките и смята, че ограниченията изобщо не е трябвало да падат.
 
Проф. Начев изтъкна, че Спешната помощ в София е на предела. 25 екипа за София не стигат и ги увеличават на 30-35.
 
"Всичко може да се плати, но хората имат някаква граница на издържливост, не знам докъде хората в Спешната помощ могат да издържат", предупреди специалистът и добави, че легловата база е заета над 75%.
Още по темата
 
Той коментира, че затягането на мерките, което се готви в София, е най-сигурният начин, с който можем да спрем разпространението на вируса. Въпреки, че трябва да има баланас между икономически и медицински мерки, животът на хората остава приоритет, подчерта още проф. Начев.
 
"Цифрите като говорят, всички мълчим. Не знам защо хората са уморени. Да, има нещо, което ограничава свободата, но никой от нас не е останал гол и бос и гладен", коментира той. Напомни и, че децата стават рискова група.
 
"Ще излезем от тази затегната примка, когато ваксинирани и боледували надвишим 70%", заяви проф. Начев. И добави, че не е доказана връзка между тромбообразуването и ваксината на АстраЗенека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
7
 
! Отговори
Пиринджията преди 3 години
ОСТАВКА бате бейко
80
12
 
10
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Чакайте бе, нали Мангъров казваше, че този вирус няма да го бъде след юни миналата година? А, ама той не позна сефте.
79
3
 
15
 
! Отговори
СИК-ТИР преди 3 години
Целта е да има страхи да не гласуваме.Щото Бай Бойко иска още да краде.Лекарят като ти вкара ваксината,получава 10 лева.30 ваксини днес - 300 лева доход ЗА ЕДИН ДЕН,ЗАПЛАТАТА -ОТДЕЛНО
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83 мангъров нали така каза тези дни " Болниците са препълнени ,защото приемат всякакви хора , само когато човек не може да диша , тогава трябва да бъде постъпва в болница "после като почине обаче казват - " ама той е потърсил помощ мноооооого късно "Депутати , политици , разни богаташчета и да кихнат веднага им намират място в елитните болници . Обикновените хора ще го отнесат
77
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Сега ако поясни и колко се очаква да бъдат частните Ковид болници...
76
3
 
6
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
За кое се готвят по-точно? За последните пари,които ще вземат ли ? Може би за дързост и красота 6898 епизод + Заразно зло ?
75
1
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
И какво стана с "българския опит"?Май пак ще се прочуем...
74
4
 
16
 
! Отговори
Кокич преди 3 години
Г-н професора да си се подготвя той. Аз няма да му живея във филмите и пропагандите! Не ме интересуват вашите новини, мнението на професора и всеки друг *** решил да тормози мирното население чрез медиите!
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Щом можеш да дишаш, значи не си за нас". Това е казано от лекар на Ковид - болен, чакащ за прием. Това е състоянието на здравеопазването в момента.
72
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До fighterГЕРБ няма как да са са съсипали България, защото тя вече си беше съсипана. Със сигурност обаче, не направиха нужното, че да я измъкнат от тинята и даже я натикаха още по-надолу.
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Частните скъпарски болници ще останат полупразни. Който има пари ще се лекува луксозно.
70
2
 
7
 
! Отговори
д-р Начев преди 3 години
Когато от ГЕРБ спечелим изборите българската православна църква ще обяви Бойко за светец и така свети Бойко ще може да стане доживотен наследник на българския трон ,като обявим България за монархия.Да живее свети Бойко наш лидер и спасител и повелител на Ковид 19 и българските болници.Благодаря ти свети Бойко,че те има,а аз съм директор на болница.
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71 70% са около 5 млн души , останалите 2 млн няма да се разболяват В момента активните случаи са 47 000 , в болница - 7600 , някъде над 16 %. От тях 8% са в интензивни Ако запазим съотношението - около 800 000 ще са за болница , а 64 000 в интензивно отделение Това е положението , няма как да стане
68
10
 
5
 
! Отговори
Маке от Северот преди 3 години
Хубаво е че английския щам започна да удря и малките татарчета!!!
67
3
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 3 години
И продължавай остава 1 милион или малко по малко които им трябва болнична помощ , и повечето от тях ще оцелеят ако я получат, ама няма толкова легла и лекари затова 95 % от тях остават без медицинска помощ и умират не от това че са заразени от ковид , а от комбинацията ковид и липса на медицинска помощ.Това вече се наблюдава в някои държави вече.Така че има ноу хау.
66
4
 
4
 
! Отговори
Тракором преди 3 години
Хубаво е когато умират славянски окупатори!!
65
2
 
7
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 3 години
Как си с парите на ръка? Искаш ли още от твои колеги лекари?
64
9
 
2
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
От понеделник маските задължителни на открито! Преборих се най на края!
63
11
 
10
 
! Отговори
Кристиян с джипа преди 3 години
Това е подгряване за локдауна, който мафията в бели престилки и ГЕРБ гласят от понеделник. Този път освен КПП-та ще има и вечерен час от 22.00 до 06.00 с яки глоби за "нарушителите". Вече е решено, всичко останало е постановка.
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52 В Швеция , Беларус са нямали строги ограничения , даже почти никакви Колко души са минали там през вируса , първата -7% , втората - малко над 3 %, това според официалните данни И много случаи да са били безсимптомни , по-леки и да не са регистрирани,пак са твърде далеч от 70%

Спонсорирани публикации