Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света

14-дневната смъртност от болестта ни нарежда на първо място на Балканите
198
Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За две седмици смъртността у нас от коронавирус се е повишила със 124%, съобщи шефът на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на МЗ след обявяване на строги ограничителни мерки за 10 дни от понеделник.

Нарастването е с 94% за две седмици по заболеваемост, а на смъртността има стръмно покачване на кривата - за 1 седмица с 46%, а на база 2 седмици със 124%.

В момента сме на трето място в света след Чехия и Унгария по интензивно нарастване на смъртните случаи, каза Мутафчийски.

Още по темата
Страната ни се нарежда на седмо място в света по нарастване на случаите, регистрирани на ден и на четвърто място в Европа по същия показател.

В болница нарастването на приетите е с 18% на седмична база, а в интезивните отделения - с 21%.

14-дневната заболеваемост у нас е 483 на 100 хил, което ни отрежда девето място в ЕС и трето място на Балканите, съобщи главният държавен здравен иинспектор Ангел Кунчев..

По отношение на смъртността, която е 11 на 100 хил. сме на четвърто място в ЕС и на първо на Балканите.

Единствено Търговище все още не е в червената зона по заболеваемост. На първо място в негативната тенденция е Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега липсата на здравеопазване се оправдава с ковид. Да ви кажа, лекар съм и хората, които завършиха с отличие не успяха да се пласират като лекари, а онези, които нямаха капацитет да завършат си купиха дипломи и сега ви "лекуват"
169
0
 
2
 
! Отговори
gio преди 3 години
я публикувайте статистиката за починалите миналата година и ще видите какъв геноцид се осъществява над българския народ. Проблема не Ковида, а че спряха да се лекуват всякакъв вид заболявания.
168
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Какво? На трето място? Ама нашите лидери винаги са искали да сме на 1-во място, особено по негативни статистики. Ей *** народе, докога ще се криеш в гнилата си дупка и църкаш само, когато си гладен?
167
0
 
0
 
! Отговори
комунета-манипулации преди 3 години
До ГНЕВЕН Гневен,я се успокой,на изборите като пуснеш за Лая Найлонова и Кака *** или ефенди Карадя,нали са винаги били заедно,че не стигат иначе гласове,и не само ковида ще преборите,направо мед и масло ще потече навсякъде"с въжета и лостове",както е казал чичко Гео,Рая ще докарате:))
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости, интересно ми е има ли още хора които вярват в "невероятно опасната настинка" ?
165
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ЩАМ? преди 3 години
Може би ваксините създадоха български вариант?
164
3
 
3
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Не мога да разбера Байко не чете ли тези срамни резултата - как така допусна да не сме ПЪРВИ! Стегни се бе човек! Толкова малко ни трябва още и Европе и светът ще дишат праха от нашите катафалки! И ако случайно някъде по света епидемията започва да стихва, ние винаги ще можем да им доставим липсващия брой Ковид-болни!<meta name=G
163
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко тиквата е дърт комунист...не знам какво още чака вируса да не го повтаря...
162
6
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
През февруари 2020 се заразих необичайно лесно и носът ми потече като чешма. Личната лекарка ми даде Вирстоп мисля че беше, вземах го 3 дни и се оправих напълно. Имам чувството, че тогава го изкарах този Ковид19, макар че още в България нямаше официални случаи. Но само два дни ми беше лошо. Ако е бил Ковид, значи в България го е имало още преди 8 март.
161
2
 
6
 
! Отговори
Не вярвам преди 3 години
Изобщо не ви вярвам на измислените цифри, класации и статистики.
160
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Браво ,скоро можем и първи да станем.Но пък ще се очистим о дъртити комуисти!
159
5
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Ей д*билчета, вчера Мангъров излезе с материал ясно показващ и изследващ статистическите данни, които ни представят. Единствената причина случаите да нарастват, е защото правят с хиляди повече от ноември да речем. Процентно заразените са по-малко от тези през ноември. Спрете да ни пробутвате фалшиви новини!
158
0
 
4
 
! Отговори
Естествено, преди 3 години
Трети сме, защото лекарите лекуват хората по един и същи начин, без да се интересуват от индивидуалното им здравно състояние. Да не говорим за лечението по телефона. То че има вирус, има, но че и лекарите в голямата си част лекуват хората на конвейр, лично аз не се съмнявам.
157
2
 
6
 
! Отговори
9 преди 3 години
Измориха възрастните хора ,ей!Измориха ги!Защото били ***!При предишните преврати противниците на режима ги избиваха , а сега ги морят с недолекуване , неваксиниране.В ЕС тях първи ваксинираха -собствените си родители !Тъпкано да ви се връща геребери ,начело с главния гербер.И пак за него гласувайте!Да не забравите какви "добрини" ви стори !Супер *** народ !
156
3
 
4
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До ЗлаткаВъпросът ми е много уместен, защото пред очите ми хора родени през 1935г. с множество съпътстващи заболявания преболедуват с 2 дни температура и леко неразположение АКО ИЗОБЩО ПРОЯВЯТ НЯКАКВИ СИМПТОМИ. Аз също преболедувах според тестовете без симптоми. Така че вярвам преди всичко на себе си, защото имам преки наблюдения всеки божи ден. Всичко останало е ПАРИ. А Вашите квалификации относно моето състояние запазете за себе си.
155
4
 
5
 
! Отговори
Златка преди 3 години
До НякойМного си зле, хората като умират от други болести, да не би да им правят аутопсии на всички , че да доказват на *** като теб, кой от какво бил умрял! Амн от прости бул.гари.стан.ци
154
3
 
6
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Има ли извършени аутопсии, или пак четем врели- некипели лъжи и измами???
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей вече и да не можем, не можем!Мисля, че е ясно!
152
0
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
Браво! Личи си, че управлявате добре пандемията, както самите вие се изразявате.
151
0
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Най новият виц.Иванчо - абитуриент. Баща му го пита:-Какъв искаш да станеш?-Ще кандидатствам медицина, тате.-Иванчо, ти имаш слаб успех. Медицината е сложна наука, не е за тебе.-Никак не е сложна, тате. Вече остана само една болест, няма други!