Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен

Срещаме се с най-ожесточената вълна
20 мар 2021 21:00, Нели Христова
307
Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен
Снимка: БГНЕС

Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова мнение изрази пред NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Очакваме да видим реакцията на тези мерки. Може да се окажат недостатъчни тези 10 дни. Много се надявам да не е така. Надявам се да видим вече, ако не пречупване на кривата, то поне задържане на стойностите”, обясни доц. Кунчев.

По думите му в момента няма какво друго да се направи освен затварянето.

„Освен да ваксинираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти”, каза доц. Кунчев.

Той изрази надежда, че до края на годината ще се появят лекарства, които успешно да лекуват COVID-19.

„Виждате какво се случва и с ваксините. Въпреки огромното ни желание, не се изпълняват договорите, забавянето се отрази до степен почти да спре имунизационния процес. Много се надявам, че всичко това ще се навакса”, коментира доц. Кунчев.

Здравните власти очакват и четвъртата разрешена ваксина, която се поставя само веднъж, което ще ускори процеса по имунизация.

„Няма фирма, която да не оряза количествата. Това обърка целия процес. Но каквото дойде в България се разпределя”, обясни доц. Кунчев. По думите му през април се очакват 580 00 дози ваксини, като с това ще се приключи с първите 3 фази.

„Срещаме се с една от най-ожесточените вълни, тя ще е 3-4 седмици. В средата на април ще започнат да падат случаите, ако не се появят много различни варианти”, смята главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един ден всички ще сте благодарни на Бойко Борисов и ГЕРБ.
131
5
 
16
 
! Отговори
до 149 преди 3 години
Предпочитам да храня ресторантьори, отколкото държавни чиновници и милиционери!
130
3
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Между другото, днес в София също се състоя протест пред НДК срещу локдауна.Доволен съм. Така де, в Плевен и в Шумен вече имаше протести. Един от ораторите нарече Борисов "Най тъ пия министър-председател, който е имала България".
129
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя в една д.градина и през последните дни децата намаляха драстично. От 28 деца на списък вчера (в петък) бяха 9 деца. Останалите са болни. От 2 седмици започнаха да намаляват. Всеки ден звъня за справка защо децата отсъстват и родителите казват на антибиотик са. Имаме едно дете в болницата с пневмония. Майката на детето казва, че тестове не са им правили. Децата в сряда и четвъртък рязко намаляха. Кашляха и видимо имаше отпаднали деца. Децата от градината 60% или 70% са болни.Затвориха ни.
128
2
 
4
 
! Отговори
американеца преди 3 години
до края на годината и после всички в Белене
127
3
 
9
 
! Отговори
Е добре преди 3 години
Факт, масово храним ресторантьорите щото половината население се оказаха кръчмари- куцо, кьораво и сакато-кръчмар. Ама защо никой не се зсмисли, че не те са проблема за разпространение на вируса. Как един не написа са всички нас, тъпанарите които се тъпчем като сардини по кафета и кръчми, как нямаме мозък за 5 стотинки. Проблема в основата сме ние, ако си работят, но стоят празни, за какво ще реват ми е интересно. Не е луд тоя който яде баницата...проссс народ, проста държава.
126
8
 
4
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Държавата не е длъжна да дава нито на фирми нито на останалите без работа. Имат хората коли и жилища, като нямат пари да продават.
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143Бил съм или по точно родителите ми се беха хванали с ресторантьорския и магазинерския бизнес, пълен та*ак е , освен ако нямаш някакъв силен гръб :)) Общо взето 90 % от стоката която се продава и предлага си е от Гърция,Турция, Китай разбира се, много малко родни производители на зеленчуци са приоритет за големите вериги :) Имаме едно пазарче в квартала, един челяк си продава цялата продукция за 1 час, смятай какви вкусни родни домати отглежда :))
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За правителството и продажния щаб локдаунът ще е от 10 години нагоре. Поздрави!Бай Ставри
123
6
 
11
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Ако трябва ще фалират и фирми и стотици хиляди в България да останат без работа, ще по добре от колкото жертви на КОВИД да има. По добре е хората да останат без жилища, но да са здрави.
122
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икономика от ресторанти не се прави. Те не произвеждат нищо освен лентяи. Не може да има на всеки метър зеведения. Щом казината имат ограничения по колко казина може да има в едно населено място според жителите - така трябва да е и за заведенията. Весик втори в тази вържава вари кафе. Ще кажеш, че сме в Колумбия. Като погледнеш вечер след 22 часа излизат на талази от заведенията. Това не са 30% или 50% от позволеното. Разберете ресторантите са рискови. Дифузно се разпространява вируса в тях.
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На АЗнеим пука за никой и за нищо и си изнасят ваксината за който плати най-много, а договорите по предварителното финансиране им е през оназ работа. Важното е да се на грижат с кинти. Тъй е да живей капитала, а манифеста да мре из канадските. Ура лорошпетници. Да живей крадеца.Оня каиш чебурашника кво ше се изсекне по въпрос или още го чекнат на руско-турската граница на заден шморц?!
120
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва и цяла година ще е затворено, по важно е здравето. От глад не се умира. Подкрепям изцяло затварянето
119
6
 
6
 
! Отговори
До 131 преди 3 години
Да се затворят, но държавата трябва да им даде пари, за да не фалират.Има мн мутри в този бизнес, но не значи, че няма и други свестни ресторантьори.Да ги оставим да фалират ли? Това е част от икономиката на държавата.Сега всички ги плюете, но когато един ден пандемията приключи, всички ще искате да не излизате от кръчмите. От тези кръчми, по коиъо плюете в момента.
118
5
 
5
 
! Отговори
до 132 преди 3 години
Сега е момента робовладелците да ги оставим да фалират. Но на практика хората са като отвързани. Живея в Пловдив. Никакви мерки не се спазват. Живея до 2 големи заведения на бул. Москва. Едното е с открит детски кът. Деца и родители като на митинг. Детските съоръжения не се дезинфекцират.От балкона се вижда какъв е тъпканак след 1 март. Майки с деца по на 1 годинка излизат и ги носят на ръце. Качват ги в джипове отзад на детско столче. Едното заведение няма детски кът и вътре е пълно с деца.
117
2
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Анонимен 132-ЕВАЛА ЗА ПОСТА-РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ.
116
4
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
що отвориха кръочмите?-НЕНАПИХА СЕ.НЕНАЯДОХА СЕ-А СА РЕВЕТЕ.-ДА СПАСИМ БИЗНЕСА-БИЗНЕС НЕ СЕ СПАСЯВА В ЗАЛОГ НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ.
115
8
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Трябва да се въведат още по строги мерки и глобите да са от 1000 лева за неспазване на мерките. А този локдаун да е поне до края на месец юни
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127Еми всички робовладелци мислят за пари, сега искаш да ги обвиниш че използват робите ли си ? :)) Затова БГ е 6 милиона, не е 9, всеки се спасява както може :)
113
3
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Повечето заведения и кафета и хотели трябва да се затворят. Всички молове трябва да се затворят. Това са развъдници на вируси.