Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен

Срещаме се с най-ожесточената вълна
20 мар 2021 21:00, Нели Христова
307
Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен
Снимка: БГНЕС

Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова мнение изрази пред NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Очакваме да видим реакцията на тези мерки. Може да се окажат недостатъчни тези 10 дни. Много се надявам да не е така. Надявам се да видим вече, ако не пречупване на кривата, то поне задържане на стойностите”, обясни доц. Кунчев.

По думите му в момента няма какво друго да се направи освен затварянето.

„Освен да ваксинираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти”, каза доц. Кунчев.

Той изрази надежда, че до края на годината ще се появят лекарства, които успешно да лекуват COVID-19.

„Виждате какво се случва и с ваксините. Въпреки огромното ни желание, не се изпълняват договорите, забавянето се отрази до степен почти да спре имунизационния процес. Много се надявам, че всичко това ще се навакса”, коментира доц. Кунчев.

Здравните власти очакват и четвъртата разрешена ваксина, която се поставя само веднъж, което ще ускори процеса по имунизация.

„Няма фирма, която да не оряза количествата. Това обърка целия процес. Но каквото дойде в България се разпределя”, обясни доц. Кунчев. По думите му през април се очакват 580 00 дози ваксини, като с това ще се приключи с първите 3 фази.

„Срещаме се с една от най-ожесточените вълни, тя ще е 3-4 седмици. В средата на април ще започнат да падат случаите, ако не се появят много различни варианти”, смята главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
5
 
8
 
! Отговори
до 175 преди 3 години
А аз съм чедо на 60-те. Вероятно съм колкото вашите. Едно време имаше само едно заведение в моя град. Хората работеха и само в петък вечер можеше да се види народ по заведенията. Преживяхме голямата гладна зима след 1989г. така наречената Виденова зима. Някъде 1992г. нямаше олио, захар, хляб и равтовете на магазините бяха чисто празни. Обувки нямаше. Нямаше нищо-питайте вашите родители! Сутрин съм ставал в 5 часа да чакам пред магазина за млеко и свършваше още като отвори магазина.Нямаше нищо.
151
11
 
12
 
! Отговори
Полицай преди 3 години
Крайно време е да се затвори всичко и вечерен час да има. Поне ще има и нарушители да бъдат глобявани. Аз съм за вечерен час от 19 до 7.
150
10
 
4
 
! Отговори
До 171 преди 3 години
*** не може да осъзнае тези неща.Щом той има кебапче и ракия на масата...не го интересуват другите.Не го интересъва и не му е понятно как той е свързан и как неговото кебаоче зависи и от това всички останали и цялата икономика да е в добро здраве.
149
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 166Еми това е основния бизнес в БГ, можеш ли да ги обвиниш :)) Иначе за производството си прав, само че забравяш че българите сами си го направиха това, все пак съм чедо на 90-те, знам едно две неща :)))
148
4
 
1
 
! Отговори
До 173 преди 3 години
Кажи си, де. Нали на другите работата не била важна и сме можели без тях. И да фалирват.Кажи, да видим ти какво работиш. Нали си големия мъж, тук във форума.
147
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стои *** отстрани...и се радва на нещастието на другите.Не му пукало от заведенията и хотелите. *** не ходел вече по ресторанти. И отпива от домашнярката. Ами, ***, ти може и да не ходиш, но останалите хора ходят. Ходят и на почивки.Но...щом не те засега лично, останалите да умират.Отново казвам, ако бяхте дирвктно засегнати от пандемията. Фирмата ви затворена, а шефа не може да ти плати вече четвърта заплата, щяхте да реевете до небесата.Но..не. импатията е нещо тотално непознато.
146
4
 
16
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Така и не разбрахте с вашата меркантилност, че проблема не са ресторантите, фитнесите или културните мероприятия. Проблем ще има за цялата икономика и всички отрасли. По веригата.
145
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Налазиха много сервитьорчета в полето за коментари. Хахахахаха сега поне да сервират по едно малко, където им четем бисерите! Ама зора какво ли не прави? Ще пишат до откат .
144
5
 
4
 
! Отговори
До 166 преди 3 години
От коментара ти се разбира, че си нямаш грам идея що е то икономика и как функционира тя.Ниска топка и необразован.Няма нужда да ти се обяснява.Кажи ми ти какво работиш, поне да се разбере от каква позиция плюеш.
143
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен не ми липсват заведенията, находил съм се когато бях "млад", не че не съм излизал и сега, просто не поражда интерес :)) Друго е да отидеш на планина в някоя хижичка, природа отсреща, за какво да се бутам в бетонните клоаки, че и кафенце или биричка да пия там, нема смисъл :))
142
8
 
15
 
! Отговори
до 158 преди 3 години
Какъв бизнес правят ресторантите? Бизнес се прави с производство. Те не произвеждат нищо. Продават ти едно кафе за 3.50, което реално е 30ст. Продават ти една кола с кафе за близо 7лв. Това ли е бизнеса? Какво печели държавата от тези заведения? Те наемет ниско квалифицирани и ги осигуряват на минималната работна заплата. Лъжат държавата. Не може една салата от марули с 3 резанчета репички и 2 маслинки да е 7лв. Това е обир послед бял ден. Виновни са наивниците, които ги посещават.Айлякчии мн.
141
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата си осигурява ниска избирателна активност.Избори при затворена държава и възможно най много затруднения да се гласува.Ноо..вие си стойте и злорадствайте срещу сънародниците си...че вече не издържат финансово и ще фалират ако държавата не им помогне.Злобата срещу ближния е най силното българско качество.Не му пука дали го крадат и го управляват мутри..за него е важно да плюе по другите
140
5
 
14
 
! Отговори
ооо преди 3 години
Ако не умреш от вируса, ще умреш от другият вирус наречен глад !Само на Баце не му пука как оцеляват хората последната 1 година !
139
2
 
1
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Повечето, дето сте я налазили тая статия сте превъртели яко нивото.
138
1
 
7
 
! Отговори
Сядай направо преди 3 години
Водещата Д. Найденова пияна ли води совите предавания? Явно за това са я свалили от автомобила.
137
11
 
7
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Въвеждаите най-строги мерки и глоби за тази разюздана и разпищолена пасмина.Ненаяли се,ненапили се и на Занзибар ненаходили се.Направо в Белене им е мястото.*** нечовешка.
136
6
 
12
 
! Отговори
До 148 преди 3 години
И за какво тогава е длъжна държавата?Да остави бизнеса да фалира?Или до там ви стига ума? Икомомиката трябва да се запази. Това правят всички развити страни. Помагат на икономиката, защото всички фалити, след това ще рефлектират на цялата икономика.А тук, всички злорадстват срещу засегнатите и им пожелават фалити.Ако вие бяхте засегнати директно друга песен щяхте да пеете. Но, отстрани е мн лесно да злорадствате.За това ние сме в държавата на мутрите и се злобеем едни арвщу други.
135
3
 
4
 
! Отговори
до 154 преди 3 години
Ако се обеси, наистина ще съм му благодарен.
134
5
 
2
 
! Отговори
до 153 преди 3 години
Алоууу, Алибегов, стига си дебнал по форумите и престани да се правиш на клиент. :DЗнаем как си внедрил всичките си сервитьори и готвачите да пишат против мерките.Абее... ти изкорени кестените в София, че ти пречеха да разпъваш шатрите. Сега що не изкорениш хората, че ти пречат да отвориш?Ама то балъци бол. Чакаха да отворите и юруууууш на маслините.
133
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушах го Кунчев по Нова. Много неграмотен човек. Не знае за какво говори и затова непрекъснато повтаряше цифрите това, цифрите онова.