Слаб интерес и неспазени часове: Как протече ваксинацията днес?

Много хора не искат да се ваксинират с АстраЗенека
20 мар 2021 20:21, Нели Христова
138

При слаб интерес и неспазени часове премина вторият ден след възстановяването на масовата ваксинация с AstraZeneca у нас.

3 месеца след старта на масовата ваксинация Лилия Митева и съпругът ѝ Здравко все още не са се ваксинирали срещу Ковид-19.

Лилия казва, че е работила 30 години като медицинска сестра в "Пирогов". Днес двамата влизат в лечебното заведение, за да получат доза, но се отказват. Ваксинацията там е с AstraZeneca.

"Ние сме възрастни. Той е на 78, аз съм на 76, със сърдечни операции и заболявания. Защо ни излъгаха? Казаха, че ние сме рискова група възрастните хора и ще бъдем ваксинирани с Pfizer още в началото, а те се ваксинираха с Pfizer и за нас няма", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Дози от ваксината на AstraZeneca се поставяха и в столичната болница "Св. Анна". Там желаещи се наредиха още в 8 без 15 сутринта. Интересът обаче остана слаб през деня. И не всички записани за имунизация се явиха.

Според личните лекари е нужно процесът на ваксинация у нас да се забърза и хората да хвърлят предразсъдъците към различните ваксини, защото иначе вирусът ще настъпи с по-голяма сила.

"Вирусът върви страшно бързо и превзема хората, а ваксинацията изостава безнадеждно и за мен вече е ясно, че победител ще е вирусът", коментира д-р Валентин Янев.

Масовата ваксинация е подновена в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
6
 
! Отговори
Гладен Журналист преди 3 години
До 110Кога в човешката история се е случило стадото да вземе правилно решение? Това би било чудо. Затова и винаги има овчари.........................................................Както и в предния си пост писах- вервайте ни! Ний журналистите може и да не сме овчари, но сме верните кучета на овчарите и получаваме за това че водим уфците в правилната посока, - кокълчета.
97
0
 
10
 
! Отговори
до 109 преди 3 години
До Гладен ЖурналистИскаш ли да станеш платен журналист ,трябва да създаваш лоши новини , да има трупове,да създаваш паника ,така че всеки да влезе да прочете новината било и то напълно измислена всъщност няма значение има ли нещо вярно в нея важно е да генерира трафик , рекламите редовно да се въртят и ето ти парички.С добри новини се става гладен журналист, в добре измислените лоши новини е хляба .
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гладен ЖурналистА и това че повечето хора са преминали през вируса и имат антитела не топли ваксърите щот няма мъни от тях. Затуй и тях трябва да убедим и тях да се набоцкат едно хубаво. И децата от детските градини също. Чак тогава можен да си отдъхнем и ни оставят на мира.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 108Кога в човешката история се е случило стадото да вземе правилно решение? Това би било чудо. Затова и винаги има овчари...
94
1
 
9
 
! Отговори
Гладен Журналист преди 3 години
Не само АстраЗенека е калпава и опасна ваксина. Те за един грип не направиха читава и безопасна ваксина от толкова време. Но аз като умен и хитър ще рекламирам тия ваксини и ще плаша и карам баламите да се ваксинират, за да се задоволи вакс-мафията и да ме оставят на мира най-накрая.Пък и ми плащат за да рекламирам ваксините. Само дето баламите уфци нещо не са достатъчно за стадния имунитет.
93
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам как нормален човек би се ваксинирал с астра при тази ситуация. медицински лица отказват значи знаят нещо.доверието в нашите здравни власти е сринато
92
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 3 години
Интересно защо в общия брой на заразените намалява дела на заразените, които са под 60 годишна възраст и се увеличава дела на заразените над 60 годишна възраст?!
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102Браво, усмихнат ***, ти си добро дете! Сега да не забравиш на 4.4. да гласуваш за Бойко. А, и да знаеш, няма да чакам да ти се случи нещо лошо. Това, което си, е достатъчно лошо...
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много спорно е дали здравите хора по-леко изкарват вируса. Статистически повече здрави хора умират от Ковид-19, отколкото е дела им сред всички хора на тяхната възраст.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 98Здравей, усмихнат ***! Как си? Ваксинира ли се вече?
88
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Абе някой да знае Урсулата от ек дали се е ваксинирала вече с Астра Зенека?
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло можем да обобщим ситуацията така: Ваксините са безопасни за здравите хора, за които също е безопасно и заразяване с вируса. За другите е руска ролетка.
86
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да се обзаложа, че същите странични ефекти ги има при всички ваксини. Но тъй като АЗ се ползва в момента най-масово, затова при нея се виждат най-ясно, защото става въпрос за много редки случаи. Това че ги виждате по новините постоянно е,защото медиите ги търсят за да генерират сензации.. 1 на милион е шансът да падне самолета, на който си. Но хората се возят на самолети. Шансът ковид да те убие е по-голям. В този смисъл каква да е ваксина е по-добра от никаква.
85
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кои са разумните хора! Явно не са тези, които, вярват като тeлета в конспиративни теории и наричат разумните хора oвцe, тeлета и т.н., а реално те са такива.
84
5
 
6
 
! Отговори
до 86 преди 3 години
Аз съм ваксиниран с Астра Зенека, без никакви странични ефекти но съм в добро здравословно състояние, обаче има хора които не могат да се похвалят с добро здравословно състояние и те вече са нащрек за всичко и това е нормално, а в крайна сметка ваксините са за всички не само за здравите хора, всъщност на нас здравите не ни пука много, много дори и някаква болест да ни събори,организма ни има резерв за борба,за разлика от тези които нямат такъв и им пука значително повече,така че не ги съди.
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност давате ли си сметка, че у нас ваксините на ModeRNA бяха много малко и заради това е статистически много малко вероятно да сте чули за странични ефекти?
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кои са разумните хора! Тези които като телета изпълняват всичко, което им спусне партията, с риск за живота си! Тези ли са! Едно време им викахме"тухли в стената" и " промити мозъци". Всеки има право на мнение и на лична преценка за това коя ваксина да му бъде сложена! И правителството ако е загрижено за народа си, трябвна да му осигури този избор!
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече крият за пристигналите ваксини, за техния вид и брой.Така лъгаха, че нямали санитари за 3 хиляди лева на месец, отидоха 200 човека, и повече никой бял мафиот не поиска санитари.Разкри се тайната им и кой получава тези заплати. Само техни хора.Вече на всички омръзват лъжите им и криенето на истината, всекидневните глупащини, които дават на глупавите журналисти.
80
6
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 3 години
Абсолюно съм съгласен с теб ако анонимен 55 има алергична реакция към модерна , то същата алергия ще я има и при Астра Зенека, при това при Астра Зенека вече и кръвното му, ще е от значение допълнително.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оо, гледай ти! Тук има паникьосани вярващи във ваксините, които са били сигурни в своя избор на "качествена и скъпа" ваксина, но сега нещо ги е подплашило? Забавно.

Спонсорирани публикации