Слаб интерес и неспазени часове: Как протече ваксинацията днес?

Много хора не искат да се ваксинират с АстраЗенека
20 мар 2021 20:21, Нели Христова
138

При слаб интерес и неспазени часове премина вторият ден след възстановяването на масовата ваксинация с AstraZeneca у нас.

3 месеца след старта на масовата ваксинация Лилия Митева и съпругът ѝ Здравко все още не са се ваксинирали срещу Ковид-19.

Лилия казва, че е работила 30 години като медицинска сестра в "Пирогов". Днес двамата влизат в лечебното заведение, за да получат доза, но се отказват. Ваксинацията там е с AstraZeneca.

"Ние сме възрастни. Той е на 78, аз съм на 76, със сърдечни операции и заболявания. Защо ни излъгаха? Казаха, че ние сме рискова група възрастните хора и ще бъдем ваксинирани с Pfizer още в началото, а те се ваксинираха с Pfizer и за нас няма", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Дози от ваксината на AstraZeneca се поставяха и в столичната болница "Св. Анна". Там желаещи се наредиха още в 8 без 15 сутринта. Интересът обаче остана слаб през деня. И не всички записани за имунизация се явиха.

Според личните лекари е нужно процесът на ваксинация у нас да се забърза и хората да хвърлят предразсъдъците към различните ваксини, защото иначе вирусът ще настъпи с по-голяма сила.

"Вирусът върви страшно бързо и превзема хората, а ваксинацията изостава безнадеждно и за мен вече е ясно, че победител ще е вирусът", коментира д-р Валентин Янев.

Масовата ваксинация е подновена в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Ти кой ще заблужадаваш, бе! Не те ли е срам! И какви са им оплакванията на твоите близки! Искаме и ние да ни ваксинират с Модерна, а не с отровата Астра Зевека, ПЪК НЕКА ДА СТРАДАМЕ!!!
77
3
 
6
 
! Отговори
до 83 преди 3 години
Всъщност не случайно като ти бият ваксини ,те питат към какво си алергичен.Модерна за разлика от Астра Зенека ,високото кръвно не е противопоказание.
76
2
 
8
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Странични ефекти от Модерна ,Те включват болка и подуване на мястото на инжектиране, умора, втрисане, повишена температура, подути или болезнени лимфни възли под мишницата, главоболие, болки в мускулите и ставите, гадене и повръщане. Ако е нещо различно от описаните ,най вероятно става въпрос за алергия към някоя от съставките на Модерна и в този случай не се прави втората инжекция.Това е подробно описано в документацията.От там съм ти ги извадил това.
75
1
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Не хората трябва да се забързат да се ваксинират с ваксина, за която от самото начало много държави имаха резерви и както се оказа не съвсем неосновстелни, а управляващите да вземат максималното от полагащото им се к-во други ваксини, тска *** хората да имат избор, както самите управляващи тръбяха от началото.
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние искаме да се ваксинираме! Но с ваксина по наш избор! Кооято ни вдъхва доверие! Не която ни натрапвате Вие! НИЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ С ВАКСИНАТА, КОЯТО СИ ПОСТАВИХТЕ ВИЕ! ТОВА ИСКАМЕ!!! ОСИГУРЕТЕ НИ ГО !!!
73
0
 
12
 
! Отговори
онзи преди 3 години
Махайте мерките и изхвърляйте отровните ваксини.
72
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 години
Каква ваксинация бе. Ще изтровите хората.
71
1
 
12
 
! Отговори
Лекарите преди 3 години
Искаме тиквата да се ваксинира а Астра Зенека, но това никога няма да стане.
70
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Защо лъжеш! Варно е, че Модерна е най добрата и безопасна ваксина! И най недостъпната към момента! До сега не се е чуло нищо скандално за нея! Не лъжи хората, лицемер! Сигурнто и ти си се набоцкал с нея, както и твоите блризки! А ние на ***, така ли!!!
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално избора е между Астра Зенека и Спутник го няма , двете са класически ваксини, разбира се може да си кажете, че имате избор вместо класическата ваксина да пробвате ваксини програмиране на днк- то ,които са не тествани и нови но пък може след 10 години да разберем ,че са добри дори по добри от класическите но това ще го знаем след 10 години сега просто не са изследвани достатъчно ,за разлика от класическите.
68
2
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
САМО ЛУД СЕ БИ ВАКСИНИРАЛ С АСТРА ЗЕНЕКА. Не случайно не е удобрена в Щатите.
67
4
 
8
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
Е чак 100% няма да се срещнат с вируса. Има над 30% от населението което не се заразява и не развива болест колкото и да е изложен на вируса. Така, че 4% да починат от вируса е много. Максимум 1% ще починат ако всички минем през заразата.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА както се оказва понякога и Астра не може да избере.
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази необичайна ситуация е чисто психологически важно хората да имат избор на ваксина, това би успокоило и мотивирало голяма част от тях. Какво неясно или учудващо има?
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Форд е казал: Американецът има избор на цвят на автомобил, ако цветът е черенБоко е казал: Българинът извън администрацията на властта има право на избор на ваксина, ако ваксината е на Астра Зенека.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либералните диванета ходят да ги боцкат с отрова,и псуват Русия защо не въвежда локдаун..
62
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждате ли, че като оплюха едната вредна ваксина ви накараха да искате друга вредна ваксина? Това си е маркетингова стратегия, с която уловиха на въдицата хората, които се колебаеха. Накараха ги да си мислят, че имат избор и че избират по-сигурната ваксина. А такава няма. Всички са експериментални. Ама който е наивен да се хваща. То не може да се помогне на такива...
61
1
 
23
 
! Отговори
sudo преди 3 години
Тъкмо четох статия в дойче веле. Немски учени са открили че причината за тромбозите е във ваксината. При някои хора се отключвал защитен механизъм на организма, като при кръвотечение и се образували тромбози в мозъка. Най рискови били жени под 55 години. Който се интересува може да прочете статията. Та мисълта ми беше нормално е хората да искат избор на ваксини.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра Зенека я пазим за управляващите и техните обръчи от фирми и обръчи от общини и обръчи от държавни администрации.Съд за престъпниците, криещи ваксини в пандемична епидемия.Кой крие ваксините, кой ще бъде подведен под отговорност?Време е май за съд.
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е изборът на ваксини?Не крийте ваксините под тезгяха. Да се осъдят саботиращите масовата ваксиначия чрез масово криене на ваксини от населението.

Спонсорирани публикации