Кафе в студения ден в знак на протест: Заведение отвори за клиенти

Въпреки заповедта и възможните глоби, желаещи не липсват
296

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заведение отвори за кафе днес, въпреки заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за национално затваряне.
Още по темата

Работещите в него сервират топлата напитка при спазване на мерките, а отварянето му е в знак на протест, въпреки възможните глоби.

След дълго спиране на работа, заведенията за хранене и развлечения отвориха от 1 март, а само двайсетина дни по-късно отново трябва да останат без клиенти и оборот.

Много собственици се оплакаха, че са инвестирали помощта от държавата в това отваряне и сега на практика остават без доходи и без хоризонт за работа.

Макар че националното затваряне е обявено до 31 март, отсега е ясно, че тези 10 дни едва ли ще стигнат да се преодолее кризисната ситуация с ръста на болните от коронавирус.

Как работи заведението и има ли клиенти днес, вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още по темата: протестзаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
3
 
15
 
! Отговори
Да ги затварят тези преди 3 години
Ако държавата си вършеше работата то заведения с кофти хигиена, като това от статията, просто щяха отдавна да са отнесли сума ти актове и изобщо нямаше да трябва сега да се затваря сектора. Но покрай такива кръчми сега седят затворени и тези, които спазват мерки, и то не заради Ковида конкретно, а заради всякакви неща, които могат да се хванат от мръсни чаши и чинии. Във въпросното кафе Брик са пропуснали да снимат как на бара слагат сламките в чашите на клиенти, е няма такава мърлящина!
222
4
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: Ако искаш да бъдем обективни заразите стават в Кауфланд и Лидъл. Виж какво е набичкано вътре. Защо няма лимит на 50 колички ?!?! Там ще търсиш истината. Тези магазини никога не бяха затваряне и вируса не спира от една година !
221
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 248Няма по-голям страх от този, да отричаш един проблем.Но ти си живей и си пий кафе от заведения с нулева хигиена и го мисли за нормално. Имаш това право, както и държавата е в правото си да защити хората си, въпреки такива като теб, защото всеки живот е ценен.И да, заведенията носят голяма вина за случващото се, а това мърлявото от снимките, даже не е от най-лошите.Точно заради завед. за две седмици от 1.03 до 14.03 стигнахме от 1500-2000 до 4000+ на ден. Другото работеше от месеци.
220
2
 
7
 
! Отговори
ВВВ преди 3 години
BRICK CAFE SOFIA е заведението
219
4
 
12
 
! Отговори
Qanon преди 3 години
Кое е заведението? Искам да пийна и аз едно кафенце там!
218
9
 
8
 
! Отговори
До 251 преди 3 години
Баш за ХЕИ е. Снимката е показателна, а предния коментар е от ядосаната Росица. И речетатива е нейния, че било най-нормално това
217
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ХЕИ да се самосезира за снимката на бабката и кафето. Това не е нормално"---- ----Няма нищо по-нормално от снимката на бабката и кафето. НЕНОРМАЛНО е другото.
216
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкстерите искат държавите и хората да натрупат толкова големи заеми, че да могат да излязат и да кажат - Не е възможно да бъдат върнати тези заеми, затова ни трябва рестарт на икономиката и финансовия сектор - решението - кеша изчезва, парите стават едни цифрички, без никакво покритие и разплащанията ще са само с карти. То и сега някои от тези неща вече са факт, но ако няма кеш, когато ни блокират картите понеже дължим пари на банката, няма да можем и хляб да си купим. ... Затова има мерки...
215
16
 
8
 
! Отговори
Ганьо-ресторантьор преди 3 години
ХЕИ да се самосезира за снимката на бабката и кафето. Това не е нормално
214
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тия после работят в завода срещу теб, качват се в същия градски транспорт, ходят в същите магазини, децата им са с твоето в учили/градина/ясла и т.н., не живеят в тия заведения постоянно нали.Ами съберете се всички правоверни ковидсектанти , заградете си един катун и се самокарантинирайте до края на света. Защо трябва цял живот нормалните хора да се съобразяваме с болестните ви паранои?!?
213
6
 
39
 
! Отговори
123 преди 3 години
Вие не разбрахте ли, че и 20 години да не излизате, което на практика е невъзможно - вирусите няма да изчезнат! Всичко се прави, за да се наложи новият световен ред! Вдигнете се и защитете поне децата си!
212
14
 
14
 
! Отговори
И какво виждаме? преди 3 години
На едната снимка се вижда нещо много смутително - възрастна жена приготвя кафе и държи чашата за ръба, там където клиентът ще я опре в устата си. Същата жена на бара пипа пари и прибира мръсните чаши. Това заведение от много време има проблем с хигиената, просто не я разбират.
211
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, ресторантьорчета, последвайте този сметъл пример, вместо само да се свивате и да ревете.
210
7
 
25
 
! Отговори
123 преди 3 години
Браво! Всички трябва да ги последват! Ревете зомбирани!
209
0
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Къде е Лъчо Занзибарски? Светилото на българската математика? Не знаем до коя година ще е кризата, та да ни сметне.
208
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а не може ли всичко да отвори и естественият отбор да си свърши работата?
207
9
 
22
 
! Отговори
До 238 преди 3 години
Пандемия няма, нито извънредно положение. Защото дори и никой да не си прави тестове, Герб пак си затварят ей така без причина защото им е сред плановете. Анадъмнъм?
206
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 234Добре, че ти знаеш какво е "конституция" и познаваш историята. Конституцията не позволява извънредно положение? И извънредни мерки? Конституцията ти позволява в частна собственост да извършваш забранени дейности? Е, това не го знаех. Светна ме капацитете. Признавам си! Когато ти пишеш и фактите мълчат.
205
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мерките удължават нормалното протичане на разпространение на вируса и през този по дълъг период има възможност да мутира.
204
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АманПорблема ми е, че ковидумниците разнасят заразата, натоварват здравната система, удължават времетраенето на по-тежките мерки и отлагат нормалността! Пак повтарям. Вижте ги сега къде са Китай, Ю.Корея и Виетнам. Просто сме в една лодка и заради вашата глупост ще се издавим. Е, това ни пречи. Какво не разбра?