Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!

С популистки и половинчати решения управлявали пандемията
Обновена: 25 мар 2021 15:50 | 25 мар 2021 15:48, Ния Христова
176
Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!
Снимка: БГНЕС
"Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв. м. Молим! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно". Това се казва в официална позиция на ресторантьорите, която беше разпространена до медиите.
 
В нея пише още:
 
"Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си за клиенти. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си… Хайде стига! Тук вече не може да се скриете зад медицинската логика… Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес!
 
"Третата вълна не прилича по нищо на втората", каза на днешния брифинг Костадин Ангелов. Не, министър Ангелов, не прилича на първата! При първата беше затворена цялата държава при 25 случая на ден, а с обявеното днес решение при над 4000 случая дневно отново не работят само заведенията, фитнесите и моловете!
Още по темата
 
Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията! Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: "Всичко или нищо" - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А ако не отваряте - плащате навреме адекватни компенсации! Вие обаче не разбирате, не искате да го разберете или просто така ви изнася. За пореден път доказахте това, което ние повтаряме от самото начало, а именно - в това да затворите само 2-3 определени сектора няма никаква медицинска логика, а само чужди икономически и политически причини.
 
Щом няма проблем да работят магазините с преграждане на помещенията до 300 кв/м, ИЗИСКАВАМЕ НЕЗАБАВНО отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с помещения до 300 кв/м, а тези с над 300 кв/м площ да работят по условията на големите магазини и преграждане на 300 кв/м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и партита на открито можем да правим без проблем.
 
На ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини! Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a na lunata ili mars iskate li?
62
6
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Аз па вземам 5 бона заплата и ни мъ интересува...
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами съберете се и отворете. Всички до един. Нищо не могат да ви направят, ако сте твърди и обединени.Ще стане като с сградните паспорти, никой като не изпълнява ще ги отменят. Всичко е във ваши ръце, ако седите на тях и чакате някой друг да ви спаси-няма да стане.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо като? xD
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя *** с кебапчийниците- а откъде кинти тиквата да ти плаща без кебапчийниците бе?? заемите му свършиха вече! това отвори затвори приключва още малко!
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, техноверигите никак не укриват доходи.работя в такава. знам им далаверите.
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СПОКО!ЗАТВАРЯНИЯТА НЯМА ДА ПРОДЪЛЖАТ ОЩЕ ДЪЛГО. В ЦЕЛИЯ СВЯТ. ОСОБЕНО В БГ. ПАРИТЕ ЗА КОМПЕНСАЦИИ ВСЕ НЯКОГА ЩЕ СВЪРШАТ. И ТОГАВА ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ ОП ПЛОЩАДИТЕ! ККАТО СТАНА ВГЕРМАНИЯ.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то може и никога да не достигне 50% ваксинирани, все затворени ли ще стоим.хайде стига простотии
55
12
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Нищо няма да им стане. Няма и да ръждясат. Там работят хора, на които се осигурява заплата по този начин. В магазина не се ходи без маска. За разлика от ресторанта, където с маска не може да пиете и да се храните. Отварят ги защото са коректни със заплатите и договорите. Те наливат пари в хазната от данъците на работещите. Докато ресторантите укриват доходи и ще стоят затворени при 5 000 реално доказани болни на ден. А те са много повече от 5 000. Може и да са над 8000. Не се тестват хората.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, бвха те големите далавери. Сега почва разпродаването на сивите пишман бизнеси, на апартсментчетата и лъщичките вповече Лапкане от надипленото му е мсйкста или - мотиките и кой откъде е. С дипломи за нещо или без. То и едни дипломиии.
53
4
 
12
 
! Отговори
до ресторантьорите преди 3 години
вие правите всички на балъци,почасови осигуровки или на минимална работна заплата,наемате без договори,прибирате цялата кешовица,сега оревахте света,ами какво искате да ви дадат на всички мними безнесмени по 1 000 000 лв за да сте доволни ли,май пак ще мрънкате?
52
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не подлежи на дискусия искането им...Навсякъде по света са затворени... Като се ваксинира 50% от населението на България, тогава да отварят.
51
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами излезте на протест! Недоволните хора протестират!
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста официално звучи тази позиция. Ричи ренегата, ти ли си?
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще им стане на телевизорите, телефоните, хладилниците, играчите за 2 седмици? Ще ръждясат сигурно ? Все пак не са хранителна стока, че да се развалят?Мафиотите доказаха, че са собственици на държавата България и директно корумпират министрите!Бойко ти излезе най-голям предател и страхливец. дано те застигне някой куршум в главата
48
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правят ви на балъци, а вие си траете.Наистина сте балъци.
47
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:D Малко ви еее. Нека вии! Като всеки втори вари кафе в тази държава така ще е. На акта ви за раждане да не е написано кръчмар? Квалифицирайте се! Стига сте чакали на бакшишите! Мизерницииии..заради вас се натрових в заведение в Пловдив на една Нова година от другата страна на екс хотела Тримонциум. Няма да стъпя повече в мизерниmе ви ресторантчета. Фалифайте завинаги! Надценка 300% навсякъде в Пловдив. Нека ви! Ще си кибичите затворени още дълго. А като отворите нормалните хора няма да стъпят.
46
5
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Не правете хората на маймуни! Отваряй - затваряй, отваряй - затваряй!
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До въпросче"Колко време прекарвате в заведение и колко в магазин?"На такива въпроси представителите на на ресторантьорите и фитнесите няма ПЪК да отговарят!
44
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е редно Джъмбо, Практикер, Зора, Техномаркет и подобни да работят. Те също могат 2 седмици да затворят. Няма нищо да им стане.