"Камионче за топла храна": Вече година доброволци помагат с храна на нуждаещите се

Вярват, че е личен дълг на всеки да бъде милосърден
28 мар 2021 18:35, Красимир Ангелов
35

Една година от раздаването на храна и сбъдването на мечтата за "Камионче за топла храна". Доброволците от храм "Св. Георги" в "Александровска болница" отбелязаха първия си рожден ден, а участие взе и епископ Тихон.

По време на първия локдаун доброволците от храм "Св. Георги" започват да обикалят домовете на нуждаещи се хора и ги снабдяват с храна. Сега всеки вторник, петък и неделя в 18:00 часа всеки изпаднал в нужда може да ги открие до метростанцията на "Александровска болница"

Доброволците вярват, че личен дълг на всеки човек е да бъде милосърден.

"Аз съм много щастлив, че те го правят точно по този начин, по който аз настоях да бъде. Не исках да бъде НПО, не исках да бъде някаква, Господ знае каква организация, ами да бъде едно място, където хората идват и виждат сами. Всеки, който гледа в очите тези хора, вече знае за какво е дарил пари, за какво е дарил труд и кому помага", сподели епископ Тихон.

Във всеки от дните за раздаване на храна над 100 души получават своите хляб, ястие и десерт, а някои получават и дрехи. Храната винаги стига за всички и никога не остава, защото доброволците знаят, че дори да е останал пакет, означава, че някой от нуждаещите се просто закъснява.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това в Германия го дава държавата е доброволци парите за тези хора ги отпуска Европа *** тука ги крадат ония отгоре не стигат до хората баба Меркел даде на всеки един човек в Германия по един такъв камион с храни
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм чул по времето на Тодор Живков пионерчета и чавдарчета да дават топла храна на бедните. Сигурно при Тодор Живков бедните много са гладували!
10
10
 
6
 
! Отговори
Тошо селянина преди 3 години
А с банани и тоалетна хартия помагат ли на бедните?
9
10
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
За едни камионче, за други шкафче.Марш към камиончето да ДУ ха те супата *** прости.бБ е номер едно - пак ще сме на власт.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни клошари помагат на други клошари, не е за браво в случая. На някои само уискито му на вечер е колкото едни обувки за оня сиромах там. Срамота.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една добра новина. Браво и поклон за всяко добротворство. Българинът е добър.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После кажете че българите са варвари и не познават човещината :( :)
5
5
 
5
 
! Отговори
Чудо преди 3 години
Исус е нахранил цял народ с 5 хляба и две риби, гербавите богаташи окъпани в злато и брокат и С класи със една топла супа нахраниха цял народ.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в неделя на 4 трябва да свалим краците нмекадърници от герби да започнем начисто
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е дълг на всеки, държавата и евроатлантиците да се грижат за бедните те им обещаваха просперитет. Натоварвайте ги на един автобус и ги носете пред НС на палатки.
2
8
 
2
 
! Отговори
Дядо Лазер преди 3 години
Не ми ги хвалете... ГЕРБ и БСП от няколко дни даряват торби с олио и брашно и вече са помогнали на десетки хиляди...
1
5
 
24
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ако на 04.04.2021 не изчистим България в името на нашите деца и тяхното бъдеще скоро половината народ ще има нужда от "камиончета за топла храна" и медиите услужливо ще обясняват как това е изключителна помощ за "нуждаещите се". Медиите са съучастници на Чекмеджан Суджуккюлчаноглу в националното предателство и опита за ликвидация на държавата, за да живее той...