Борисов: В земеделието най-голямото подпомагане е през 2020 г.

Всяка година стопаните получават по 1.6 млрд.
76
Борисов: В земеделието най-голямото подпомагане е през 2020 г.
Снимка: Правителствена пресслужба

Изпълнихме си ангажиментите си към земеделските стопани в рамките на мандата. Миналата година те получиха най-високото подпомагане, осигурявано досега. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с представители на сектора.

Премиерът изтъкна, че земеделските стопани всяка година получават 1,6 млрд. лева по директни плащания, съобщиха от правителствената пресслужба.

"За миналата година осигурихме най-високо подпомагане в селскостопанския сектор, защото се възползвахме от целия набор от инструменти, които Европейската комисия разреши на всяка страна членка да подкрепи земеделците заради ковид-кризата", подчерта министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Тя добави, че 18,5 милиона лева под формата на де минимис бяха предоставени на земеделски стопани от седем области в страната за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г.

"Там подпомогнахме зърнопроизводителите, тъй като бе регистриран спад от над 30% при реколтата от пшеница, царевица за зърно или фуражни култури", отбеляза министърът. Танева уточни, че се предвижда и помощ за земеделските стопани за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция.

Министър-председателят Борисов подчерта, че по линия на Плана за възстановяване и устойчивост са заложени 800 милиона лева за подобряване и рехабилитация на мрежата от напоителните системи в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
др Боросов! Бивша комунистическа мутро! Ти който "подпонмагаше" земеделието,щото друг даваше парите,се надяваш земеделските "производители" да "гласуват" за теб? Та сега им напомняш че ЛИЧНО си ги подпомагал?-:) Смешен и нагъл си с този намек др Борисов! Земеделието ще се подпомага,независимо кой е на власт и за в бъдеще!
45
0
 
4
 
! Отговори
Toto преди 3 години
И къде точно отиват тези пари, щото в Бг на пазара всички плодаве и зеленчуци са вносни, пълни с химия и ГМО. Къде е българската продукция? Давате пари на земеделците, които всъщност не работят.
44
0
 
4
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
И колко още "къщи за гости" ще се построят с тези пари?
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мехуро, ходя пеша беПарите се усвояват от земеделци които нищо не произвеждат. Те са приблежените до власта усмояват средства за краставици, домати, чушки , дини, тикви но само на книга и пр. култури. Проверките ала бала и се дърпат парички от бюджета за жипки, мерцедеси, пакапи, апартаменти.Никога повече ГЕРБ.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едно за теб, едно за мен, едно за чекмеджето .....
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да си вземете довиждане со Бойко и Каракачанов.Търгват си за затвора.
40
1
 
7
 
! Отговори
Бб преди 3 години
Грижата е само за едрия. бизнес.Малкият човек е невидим
39
1
 
5
 
! Отговори
baroso преди 3 години
ама пич тези пари не са твой и са ор ЕУ ....хубави цифри ама сега дай да видим дали не са 80% в 10 фирми зашото ако е така все едно нищо не се е случило баце .Устата ти добре говори но като кажеш А кажи и Б ? дай да видим ред по ред къде са теази 1,6 млрд?публикувайте ги после пак ше говорим
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да така е ,понеже ще има избори.А нещо за корупцията няма ли да каже.За липсата на правосъдие и за свободата на медиите която е на ниво по-лошо от Турция и Русия.
37
3
 
21
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Само не казва, че основната част от тия пари заминава в джобовете на така наречените зърнари - дето са сто чвеока в държавата. И те после връщат към чекмеджетата. И за това опустяват селата - защото всички земи стават в ръцете на тия бандюги.
36
2
 
7
 
! Отговори
хей, 49 преди 3 години
Преди да стигнат до Борисов има един влекач с други имена. Пример за такъв закон в България е т.нар. Закон Панев закон, написан от депутата от СДС Георги Панев през мандата на 36-о НС. Той има за цел лустрация на бившите членове на БКП като преподаватели във висшите учебни заведения. Законът Панев е отменен на 30 март 1995 г. Всички са комунисти в България. Ако не са комунсти - те са внуци на комунисти в *** или другаде под прикритие. Христо Иванов Бойкикев какъв е? Дядо му руски шрионин.
35
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
българия наи големия износител на слънчоглед резултат 3.50 лв литър олиосухо мляко плодове и зеленчуци от турция и каква ми е на мене ползата ченяколко семеиства получават европарите а ние ядем боклу=ци на високи ценитова основание за гордост ли е да получаваш пари за пипер без да си го садил
34
4
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
Аз не съм юрист, за да ви отговоря. Аз съм пенсионер. Пенсионер преживял доста правителства. Навремето учех и се борих за по-добро бъдеще на децата ми. Навремето комунистите са национализирали горите и мандрата на дядо ми в родопите. Над 1500 овце да взели с бой. Счупили са ръката на дядо ми лека му пръст. Работливи хора бяха.Не искал да даде каквото има и му натискали ръката да подпише-счупили я.Бой до припадък и пак не подписал.Всичко са взели.Земите на баба в полето също.Пиша като потомък....
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже не го е срам да се хвали, че 5 -6 човека прибират 1,2-1,4 милиарда всяка година. Нарича го подпомагане.
32
13
 
3
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Днес много сте пасивни в броя на коментарите !!! За какво ви плащаме ??? Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !!! Да живее другаря Борисов, вечна му памет.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите в земеделието отиват до няколко едри зърнопроизводителиза останалите са трохи, и по този начин не се създава никаква заетост
30
2
 
8
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
За лустрация са абсолютно всички участавали в трите фалита на България след 1989г.Участвали в приватизацията.Участвали в създаването на банковите пирамиди.Участвали в създаването на кредитните милионери.Но най- вече всички с агентурни имена от ДС.А то сега какво? При президента пълно с агентурни имена. Първи е Александър Маринов - МАЙСТОРА. Човекът последно говорил в Васил Илиев боса на ВИС 20 мин. преди да го застрелят пред хотел Москва. Вижте съветниците с агентурни имена колко са !!!
29
5
 
9
 
! Отговори
Пешо от 4та килия преди 3 години
Тикво, чакаме те с много туби вазелин!
28
8
 
2
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Днес много сте пасивни в броя на коментарите !!! За какво ви плащаме ??? Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !!!
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицето от снимката да не злоупотребява с търпението на хората колкото и да се крие, ще го намерят