Борисов от София тех парк: Строим и показваме направеното!

Благодаря на ЕК за ваксините, които се отпуснаха за България, каза премиерът
2 апр 2021 10:37, Анисия Иванова
87
Борисов от София тех парк: Строим и показваме направеното!
Снимка: МС

Ключовата дума е солидарност, за да може целият Европейски съюз – силен, единен, солидарен, да излезем от тази пандемия, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети „София тех парк“, където се намира един от осемте европейски суперкомпютъра.

Заедно с премиера Борисов бяха европейският комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел и вицепремиерът Томислав Дончев, съобщиха от пресцентъра на МС.

Още по темата

"Благодаря на Европейската комисия и на председателя й Урсула фон дер Лайен, включително за ваксините, които се отпуснаха допълнително за България“ добави още премиерът Борисов по повод допълнителните 1 259 728 дози ваксини на „Пфайзер/Бионтех“ , които ще получи България от ЕС през следващите 3 месеца чрез механизъм за солидарност", каза премиерът.

Борисов акцентира също върху значението на инициативата на Европейската комисия за изграждане на центрове за свръхбързи изчисления в ЕС. „Това е третият инсталиран суперкомпютър в Европа, което е признание за българите, за нашите специалисти в IT сектора“, категоричен беше министър-председателят. По думите му това е голяма възможност не само за България, но и за региона. „Строим суперкомпютри, магистрали, пречиствателни станции и показваме направеното, не коментираме“, изтъкна премиерът Бойко Борисов.

През октомври 2020 година българското правителство отпусна над 20 млн. лв. във връзка с придобиването и експлоатационните разходи на суперкомпютъра. Инвестицията е от голямо значение за повишаването на конкурентоспособността и за постигане на напредък в научните изследвания и иновациите.

Осемте центъра със суперкомпютри в ЕС ще работят в подкрепа на европейските научни работници, промишлеността и бизнеса и ще разработват нови приложения в редица области - от създаването на лекарства и нови материали до борбата с изменението на околната среда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 3 години
БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА БОЙКО.БОЙКО ЗАСЛУЖАВА 40 %
78
2
 
0
 
! Отговори
Венету преди 3 години
Ти син на комунистите плюеш децата на твоите съпартийци а теб трябва всички секунди да не те оставят да не те плюят Лъжеца вика че другите лъжат По голям пинокио от теб няма Жалко че такъв индивид стои начело на Абсурдистан
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"европейският комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел"Шъ мъ извинявате, но това словосъчетание предизвиква искрен и бурен смях.
76
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ЕМО ДО ЕМО,вие чорбарите,може да гласувате,но ние Левскарите,никога няма да гласуваме за комунистите,от герб-комунисти.
75
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ЕМО,пред когото се отчита гриша ганчев ,той е виновния,черепа,спря отчета,и му взеха бизнеса.
74
2
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ама яко крадете ,бе брат!
73
4
 
1
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
ГРИША ГАНЧЕВ МРАЗИ ПРОКУРОРИТЕ И МИСЛИ, КАТО КРАДЕ СИНА МУ ДДС БОЙКО БОРИСОВ МУ Е ВИНОВЕН.....
72
3
 
4
 
! Отговори
DDD преди 3 години
Строите за да крадете пари, не за друго. Най-корумпираното и некадърно правителство сте. Вие сте дъното.
71
2
 
0
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
НЕ СЪМ ПРОТИВ ЦСКА
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука някои яко бъркат БИЗНЕС парка с ТЕХпарка....Разликата е от небето-до земята...
69
2
 
1
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
ДОЛЕ ЦСКА ЦСКА УМРЕ
68
5
 
2
 
! Отговори
ЕМО ДО ЕМО преди 3 години
ПРИЗОВАВАМ---АГИТКИТЕ НА ЛОК.ПД, БОТЕВ ПД. ,ЛЕВСКИ,ЧЕРНО МОРЕ, ШУМЕН,БОТЕВ ВР.ЛУДОГОРЕЦ, ФЕНОВЕТЕ В БУРГАС ЗА СТРАХОТНАТА ЗАЛА ДА ОТИДАТ И ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ..... А УЧИТЕЛИ,ВОЕННИ,МЕД.ПЕРСОНАЛ НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЗАЩО ГЕРБ Е 1.ДАНО ДА ИМА ПОВЕЧЕ ХОРА КАТО ТЕБ.... А АЗ МИСЛЯ,ЧЕ ИМА.... МНОГО ГРУПИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБЩНОСТИ ИМ СЕ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ.... ПИТАЙТЕ УЧИТЕЛИТЕ И ВОЕННИТЕ ДАЛИ ЩЕ ИСКАТ БСП ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ.... ТОВА НЕ СА ОТЧЕЛИ СОЦИОЛОЗИТЕ....ПРИЗОВАВАМ---АГИТКИТЕ НА ЛОК.ПД, БОТЕВ ПД. ,ЛЕВСКИ,ЧЕРНО МОРЕ, ШУМЕН,БОТЕВ ВР.ЛУДОГОРЕЦ, ФЕНОВЕТЕ В БУРГАС ЗА СТРАХОТНАТА ЗАЛА ДА ОТИДАТ И ДА ГЛ
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голяма простотия от СофияТех парк не съм виждал! Кой ще понесе атговорност за тона недоразумение. Май само Пенчо Кривоглавия е доволен....
66
3
 
1
 
! Отговори
ЕМО ДО ЕМО преди 3 години
ДАНО ДА ИМА ПОВЕЧЕ ХОРА КАТО ТЕБ.... А АЗ МИСЛЯ,ЧЕ ИМА.... МНОГО ГРУПИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБЩНОСТИ ИМ СЕ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ.... ПИТАЙТЕ УЧИТЕЛИТЕ И ВОЕННИТЕ ДАЛИ ЩЕ ИСКАТ БСП ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ.... ТОВА НЕ СА ОТЧЕЛИ СОЦИОЛОЗИТЕ....ПРИЗОВАВАМ---АГИТКИТЕ НА ЛОК.ПД, БОТЕВ ПД. ,ЛЕВСКИ,ЧЕРНО МОРЕ, ШУМЕН,БОТЕВ ВР.ЛУДОГОРЕЦ, ФЕНОВЕТЕ В БУРГАС ЗА СТРАХОТНАТА ЗАЛА ДА ОТИДАТ И ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ..... А УЧИТЕЛИ,ВОЕННИ,МЕД.ПЕРСОНАЛ НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЗАЩО ГЕРБ Е 1.МНОГО ИЗВЕСТНА АГЕНЦИЯ В АНГЛИЯ,КОЯТО ПОЗНАВВА С ТОЧНОСТ 95% ДАВА ОКОЛО 96-100мандата НА ГЕРБ , А ВМРО И ВОЛЯ-НФСБ СЪЩО ДА ВЛЯЗЪТ.... ДАНО.
65
3
 
0
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
ПРИЗОВАВАМ---АГИТКИТЕ НА ЛОК.ПД, БОТЕВ ПД. ,ЛЕВСКИ,ЧЕРНО МОРЕ, ШУМЕН,БОТЕВ ВР.ЛУДОГОРЕЦ, ФЕНОВЕТЕ В БУРГАС ЗА СТРАХОТНАТА ЗАЛА ДА ОТИДАТ И ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ..... А УЧИТЕЛИ,ВОЕННИ,МЕД.ПЕРСОНАЛ НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЗАЩО ГЕРБ Е 1.
64
1
 
6
 
! Отговори
Е, па... преди 3 години
Днес вероятно ще е най-голямото обикаляне, най-голямото самоизтъкване и със сигурност, ще се за чудим дали живеем в една и съща България с управляващите,като слушаме и четем колко добре живеем и как всичко е цветя и рози
63
5
 
2
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
МНОГО ИЗВЕСТНА АГЕНЦИЯ В АНГЛИЯ,КОЯТО ПОЗНАВА С ТОЧНОСТ 95% ДАВА ОКОЛО 96-100мандата НА ГЕРБ , А ВМРО И ВОЛЯ-НФСБ СЪЩО ДА ВЛЯЗЪТ.... ДАНО.
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записите показват как строите и купувате къщи в Гърция и Барселона
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Bai AsenНе е така! Всеки пътен специалист ще ти каже, че на асфалта повече от максимум до 5 години гаранция не може да му се даде където и да е по света. В САЩ само бетоновите магистрали са с 45 години. Та малко почети преди да се изказваш. 2013-14 помниш ли кой бе на власт?
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53Само да ти напомня, че фелдмаршал ал-Сиси се е отървал от левичари и либерали отдавна. Пряко следи граждански организации и медии в Египет. И веднага закрива тези дето не му харесват. Тук ББ го плюете от сутрин до вечер и се съобразява с претенциите на кой ли не. И накрая бил "диктатор"???? Ю.Корея също е минала през диктатура за да е това което е сага!!!! Та като кажеш"а", би трябвало да кажеш и "б" другарю!