Д-р Николова: Когато има ваксини, ще работи всичко

Ако хората имат симптоми, да се обадят на личния лекар, да не се разхождат
3 апр 2021 09:57, Елка Василева
132
Д-р Николова: Когато има ваксини, ще работи всичко
Кадър: БНТ

Последните 10 дни с третата вълна много голям брой пациенти търсят помощта ни, сподели общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова пред БНТ. Само за три часа вчера е получила 6 съобщения за пациенти, влезли в ковид системата.

"Факт е, че пациентите особено тези, които не са осигурени, когато се разболеят, нямат възможност да получат безплатните PCR, които даваме за осигурените пациенти. Те не търсят лекарска помощ, защото нямат личен лекар. Но в края на краищата и тези хора боледуват. Непрекъснато се пита защо при нас е така смъртността. Защото имаме много пациенти здравно неосигирени, без PCR и антигенни тестове, които не са влезли в системата. Те не съществуват като болни за системата", обясни д-р Николова.

Още по темата

Тя апелира, ако хората имат симптоми, да се обадят на личния лекар, да не се разхождат.

"Издаваме дистанционни направления за PCR. Вие ми се обаждате, казвате симптомите, издавам електронно направление, отивате в лабораторията и ви се взема на момента теста", обясни д-р Николова.

Относно критиките към ваксинационния план д-р Николова обясни, че когато има ваксини, ще работи всичко.

"Представете си, ако работят зелените коридори. 4000 общопрактикуващи лекари, мобилни екипи, тогава ще могат да се слагат количествата ваксини в момента, в който се получат. Има желание да се поставят ваксини, има лекари, които имат огромно желание да поставят ваксини. Сега се договорят количества с ЕС и не сме спрели да поставяме ваксини. Ще дойдат, ще ги поставяме за дни", заяви д-р Николова.

Общопрактикъващите лекари в България са 4000. По 20 васини да сложат на ден си представете какво количество ще се случи, допълни тя.

"Най-добрата ваксина е поставената ваксина. Хората трябва да дойдат и да се ваксинират, защото сега един чака "Джонсън", друг чака "Спутник", не се знае какво ще му се случи, докато чака да дойде тази ваксина, която той си е решил", каза още д-р Николова.
 


132
Още от Музика
Българска музика слушат най-много в САЩ, Германия и Великобритания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 1 седмица
Само ще,ще. От къде ги намирате тези баби само ? Нали е страшно да си седят у тях ,а не да се показват по тв-студията.
107
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ох ,горките джипита ,ох как точат лиги и те да прилапат от баницата ковид - по 10лв на боцкане , 3000 пациента - Смятайте ! а,така 30 000 лв ! ма някой щял да умре -голем праз ,и те имат чекмеджета ,че и са мн Алчни !
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Скоро ще има ваксини с изтичащ срок на годност.
105
0
 
12
 
! Отговори
кръпел преди 1 седмица
- за пари ли се продаде бабо ?
- да , за много пари !
104
0
 
8
 
! Отговори
komitata преди 1 седмица
платени изказвания но номера не върви-БГ е с най-млко желаещи и то основно държавни служители
103
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази бърборанка е от непрекъснато папкащите многократно по 10 лв.
102
0
 
12
 
! Отговори
Защо??? преди 1 седмица
От сутрин до вечер хвалите астрата, а вие и вашите близки се ваксинирате с РНК.
101
0
 
9
 
! Отговори
. преди 1 седмица
"Има желание да се поставят ваксини, има лекари, които имат огромно желание да поставят ваксини" -> Още ли папкате по 10 лв. на ваксинка? ;)
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Охо и тая стана началничка ,Ами докторе ваксинирай се още два пъти ,за какво лъжете ,в много държави се строят заводи за ваксини ,та като ваксинират всички тия ваксини на кой ще ги продават )
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Под 30% са ваксинираните доктори. Защо ли и така?
Факт е, че болните са много повече от влезлите в системата. Тестовете са пълен фалш - един положителен, друг отрицателен, два отрицателни, а симптомите за К19 са поне три - т.е болен си 100%, но си разнасяш вируса сред колегите и се правиш на герой...
В статистиката на болните в болница и на домашно лечение, задължително трябва да се включат и ваксинираните. Ваксините просто ускоряват стадния имунитет.
98
2
 
25
 
! Отговори
досадница преди 1 седмица
Тази е изключително досадна!!!!!!!
Спрете да я показвате вече, че предизвиква отвращение!!!!!
97
3
 
5
 
! Отговори
Първоаприлска ? преди 1 седмица
Не съм сигурен, но в Германия се пускат новини за задължително носене на ПРЕДПАЗНИ ОЧИЛА. Решението щяло да се вземе след 12.4.
96
1
 
17
 
! Отговори
Иха преди 1 седмица
Ама докторке, как може да чакам през официалния портал за пфайзер и дами кажете, че няма 1 месец, а на работодатрля ми да осигурите пфайзер по списък за 2 седмици???!!!... Или за едни има, за другите- поставената е най-добрата...
95
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
стига сте я интервюирали тази
94
3
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
И тая повтаря същите мантри кат пенкилерите от роберт кох.

И аз чакам ваксина, но проверена, сигурна и ДЕЙСТВАЩА поне година и нещо. И дотогаз бих съветвал децата да НЕ се ваксинират и те.
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ДО 90

АЗ не е ваксина, а компания която прави лекарства и препарат за ковид, което не знаеш, но въореки това ги рекламираш "криво".

ПС не съм 90.
92
3
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
Таз набързо подчини едва ли не целия живот на онези, които произвеждат ваксините...
91
3
 
20
 
! Отговори
ъъъ преди 1 седмица
Тая докторка един път ни показа по тивито как трябва да си мием ръцете - със сaпун, топла вода и няколко листа домакинска хартия - една за ръцете, две за кранчето - за преди и след и др. го забравих, но много ми хареса. Станеш, измиеш си два-три пъти ръцете.. и то долшло време да си лягаш.
90
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо лъжеш хората,патицо? Плановете на хората зад грейт рисет са напълно различни. Марионетка платена. Значи инжектирайте се с нещо съмнително и опасно,и ще отворим.За къкъв муй ми е да отваряте като ще ни бъгнете завинаги?!?!
89
12
 
3
 
! Отговори
ДО 90 преди 1 седмица
За Астра Зенека ще си промениш мнението след няколко месеца .
АЗ е истинската ваксина .