Борисов: Силата ни е, че когато има проблем, го решаваме

Премиерът посети Рилския манастир, за който МС отпусна пари
Обновена: 8 апр 2021 10:48 | 8 апр 2021 10:48, Веселина Йорданова
193
Борисов: Силата ни е, че когато има проблем, го решаваме
Снимка: Правителствена пресслужба

Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме. Подпомогнали сме възстановяването и изграждането на много храмове в цялата страна и ще продължим да го правим.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Рилския манастир.

Още по темата
Министерският отпусна на вчерашното си заседание на Светата обител 240 000 лева след отправена към правителството молба от игумена на манастира Адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на манастирския комплекс за първото тримесечие на настоящата година.

Борисов изтъкна, че хилядите поклоници отново ще могат да посещават Рилския манастир, след като бе възстановено движението по пътя за Светата обител след укрепване на срутището.

От двете страни на скалния масив са монтирани диагонални въжета с дебелина 12 мм върху стоманената мрежа по откоса, която е закрепена към ската със стоманени анкери и монтажни скоби.

Премиерът акцентира, че с усилени темпове в последните години бяха реновирани много църкви, манастири, джамии. В рамките на мандата правителството отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лева.

Адрианополският епископ Евлогий благодари на министър-председателя и правителството за финансовата подкрепа и припомни, че преди 1989 г. с десетилетия държавата е била в дълг към църквата.

"Сега всичко, което правите за обновлението на храмовете, е добре за целия народ и то ще остане", категоричен бе епископ Евлогий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените Мутри нямат Насищане от Бой и е
155
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искам Нинова да ме
154
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО БОРИСОВ НАЙ ДОБРИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЧакам следващия да е подобъриначе Бареков знае
153
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 153-ВЕРНО ГЛУПОСТИ СА ЩОТО Е НАМАЛИЛ 3 ПЪТИ ЦИФРАТА А ТЯ Е 2 000 000 ДУШИ
152
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов отазва да е депутат нооо-по инициатива на Пеевски. Разбрахме кой решава проблема ти Тикво. Оня дебелия ти би шута пък ти си врякай че сам се оправяш. Да ама не
151
4
 
3
 
! Отговори
Анко преди 3 години
Да крадеш на държавно и партийно ниво за Тиквата е явно решаване на проблеми!Гроп,ГепиГруп,Горанката...!За много от наглите и успешни крадци в държавата,крити подкаскета на Гешев ще има почивка при бай Ставри!
150
3
 
6
 
! Отговори
Студент менеджмен преди 3 години
Един ръководител на държава трябва да говори за някакви високи цели, които се постигат с реформи (не винаги популярни сред избирателите): дигитализация до ...год; въвеждане на дигитална с-*** за образование до ...;. водоснабдяване на населението с питейна вода (стратегическа цел) до .. ; реформиране на администрацията: защо не по-малко области за сиетка на уголемяване на общините? Ти не си реформатор, ти си един добър пожарникар. Но при нас наближава да пламне а ти нямаш никакви идеи в джоба.
149
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да сте виждали чалгаря в черква!?
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да сте виждали чалгаря в черква!?
147
3
 
5
 
! Отговори
Студент менеджмен преди 3 години
Бойко, цялото ти управление до сега беше съпроводено от тактически ходове. Управлението на една държава се нуждае хора, които имат визии, т.е. те са стратези. Напр.: гори една къща, пожарната надува сирената и отива да гаси. Къщата нямаше да се запали ако имаше професионално разработени противопожарни мероприятия; скъсала се язовирна стена, хукваме с лопатите да я запушваме, не е имало никакъв регламент за стопанисване; у нас няма големи инвестиции- ами инвеститорите знаят че не готвим кадри!
146
5
 
4
 
! Отговори
Кметът преди 3 години
Довиждане...
145
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пускайте учениците присъствено, те имат опция ДО!! Ще сринете туризма и мн други браншове!!! Децата да учат онлайн иначе продължаваме да се въртим в омагьосания кръг с този вирус още месеци.
144
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силата ни е в чекмеджетата и вода в ромските махали.
143
10
 
9
 
! Отговори
Късметлии преди 3 години
Най - много спечелиха от изборите гербавите ***. Удължиха им договорите с четири години, ама дали ще им платят не съм сигурен. Щото мутра пари само взема, не дава. Още повече мутра в затвора.
142
17
 
9
 
! Отговори
Цвета Караянчева преди 3 години
Бойко колкото и кусури да си има, пак е 1000 пъти по-добре в сравнение с учиндолския чалгар. Народа не искал Бойко?! А за пореден път неговата партия побеждава. Както и да го извъртате, има и хора, които не са обременени от чалга-културата, като големите "мозъци" в чужбина. Защото тези "мозъци" като гласуват, като се приберат винаги ще си въртят кючеци по масите и ще се напиват като шопари - тях за друго не ги бива. Ама ние ще им сърбаме това, което са надробили с пилешките си чалгарски мозъци.
141
8
 
22
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Борисов до сега не е решил нито един проблем, ните един - но затова пък доста проблеми е създал. Факт.
140
8
 
20
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Този докога ще се мисли за незаменим
139
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Борисов,отпуснете пари за децата от SOS селищата !Вижте клекналото момченце на снимката на възраст на вашето малко внуче!Вижте,колко мъка и болка има в детския поглед .Не давайте толкова пари по манастири на попове с ролекси и лимозини.Половината ще бъдат окрадени.Покажете,че имате сърце!
138
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОСОБЕНОА вие как решавате демографския проблем в момента? Какви са ви мерките, защото Борисов вече не управлява, управлявате вие?
137
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато има проблем, мутрите не знаят какво да правят. Това го гледам от 2009 година. Само в едно са мутрите са майстори - в кражбата.