Д-р Симидчиев: Трябва да убедим хората да се ваксинират

Мерки трябват при задъхване на системата, заяви той
9 апр 2021 12:57, Ния Христова
91
Пулмологът д-р Александър Симидчиев очаква покачване на заболеваемостта от COVID-19 след парламентарните избори у нас. По думите му се е получило екстремно струпване на хора, а покачването ще бъде отразено 4-5 дни след изборния ден.
 
Ваксините и мерките срещу коронавируса
 
"Маските и мерките за ограничаване на близостта не могат да направят друго освен да забавят скоростта на пандемията. Устойчивото решение е масова ваксинация, която трябва да се стане след убеждаване на хората - те трябва да бъдат адекватно информирани", заяви специалистът в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
"Засега данните са, че ваксината дава имунен отговор между 8 и 12 месеца след ваксинация. Израел, Гибралтар, САЩ и Англия са все държави, които ваксинираха масово населението си и вече може да отворят икономиката и туризма", посочи д-р Симидчиев.
 
Той смята, че се нуждаем от устойчиви решения, а спешното въвеждане и отхлабване на мерките крие риск да не сме видели правилната тенденция.
 
Д-р Симидчиев е категоричен, че приоритет в следващите месеци трябва да бъде убеждаването на хората да ваксинират и прилагането на мерки, когато системата започва да се задъхва. Научихме много, лекуваме го по-ефикасно. "Но най-същественото нещо е профилактиката - да не допускаме хора да се заразяват", изтъкна той.
 
Влизането му в политиката
 
"Мотивира ме да вляза в политиката това, че виждам системни проблеми. Чисто системно правилата могат да бъдат подобрени. Важно е да се обърне по-голямо значение на профилактиката и превенцията. Ако искаме здрава нация, трябва да обръщаме много повече внимание на детското и на майчиното здраве. Трябва да имаме ясна представа дали данните отговарят на реалността - това се получава с електронизация и дигитални средства", заяви кандидат-депутатът от "Демократична България".
 
Безопасността на ваксината на AstraZeneca
 
"Базирайки се на данните от регулаторните органи, те твърдят, че ваксината е безопасна. Аз лично им вярвам. Ако имахме сигурни данни, че има връзка между ваксината и тромбозите, ваксината или щеше да бъде сложена на втора линия, или да бъде направена промяна в кратката ѝ характеристика. Нямаме данни, че след ваксиниране този страничен ефект е по-чест", обясни д-р Симидчиев.
 
Масова ваксинация и "зелени коридори" само с РНК ваксини?
 
"Имам доста пациенти, които са ваксинирани с векторни ваксини и не виждам някакъв особен ефект при тях, освен че няколко дни имат температура. Страхът обикновено е свързан с липса на информация. Най-големият риск е оставянето на пандемичния процес да се разразява, без да го контролираме. Всички ваксини, които имаме в момента, предотвратяват почти на 100% тежкото боледуване, хоспитализацията и смъртността", коментира пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарството е по-лошо от болестта. Умните глави, които бързаха като овце да навиват ръкавите, тепърва ще си понасят последствията.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези скоро и лагери на FEMA на наша територия може да отворят.Натам вървят нещата.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли санкция за нарушаване на Хипократовата клетва (освен тази която Господ му е приготвил)?
52
1
 
5
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
КУГАТ СА ВАКСИНИРАШ ТИИИ, ЖЕНКА ТИ БАЛДЪЗАТА,И ЛЮБОВНИЦАТА ЩЕ ПИЯ ЕДНА РАКИЯ ЗА ТВОЕ ЗДРАВЕ,,
51
2
 
12
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Последната новина тук: "В САЩ спряха Джонсън и Джонсън заради странични ефекти"
50
1
 
18
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Има един много лесен начин да се убедят хората - да им се покаже 10 годишно изследване по всички правила - както за другите ваксини. И да покаже първо - че наистина действа, и второ че е безопасна!А приказките и че оказва 'имунен отговор' след 8-12 месеца е смешно! Ами то няма 12 месеца откак ги "изобретиха" тези ваксини!Междувпрочем шефа на БиоНтек скромно каза че я е измислил за 2 (два) дни! Гений, нали?
49
2
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 3 години
До АйПрочети биографията на Симидчиев! През по-голямата част от времето след дипломирането си е бил представител и администратор в големи фармацевтични компании. Не е практикувал медицина, освен през последните няколко години.
48
1
 
15
 
! Отговори
Не на ваксините преди 3 години
Eто този с мустачките голям боклу... к е. Като иска да се ваксинира, да го прави, стига е проглушавал всички да се ваксинират. Майка ми преди първа доза ваксина и нямаше нищо, ваксинира се с модерна и сега сме в карантина. Аз апелирам, страхливите б.клуци да се ваксинират и с по 10 ваксини до края на годината. Да не карат другите, които не желаят. Добитъкът да си се ваксинира.
47
1
 
6
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
"Белият дом изключи да има ваксинационни паспортиСАЩ смятат, че те ще нарушат правата на гражданите"Убеждавайте си!
46
12
 
2
 
! Отговори
Ай преди 3 години
До ВъзмутенКолко години сте учили медицина? Колко години сте практикували медицина? Затова трябва да приемате неговото мнение, а не той - Вашето. Това, че имаме равни права, не значи, че имаме и равни познания/умения. В днешно време всеки прочел два статуса във фцб си мисли, че знае и неговото мнение е меродавно. Еми не, не е, който за каквото е учил.
45
3
 
14
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Колежката цяла година се пази с по две маски, шлемове, ръкавици, дезинфектанти и т.н. Накрая си сложи ваксина и се разболя от ковид.
44
2
 
15
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Докторът да ни убеждава колкото си иска.Ваксина НЯМА да си сложа.Просто нямам нужда.
43
1
 
8
 
! Отговори
fact преди 3 години
сзо лови хора!а тоз им е дръжка на микрофон.
42
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моята логика: Получаваш ваксина, задължително получаваш вирус. В другият вариант не е ясно , може и да не получиш.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето затова не гласувах за ДБ, защото не предлагат нищо различно от това, което предлагаха ГЕРБ за справяне с пандемията. Повтарят като папгали за ваксинацията и сами не си вярват. Докато не се намери някой да предложи нещо различно, изобщо няма да им слушам гл упостите в парламента.
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички сте за затвора докторе
39
2
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Бре, много нагли бе! Коритаров, няколко известни медици със "сърдечен инцидент" след ваксинация, гръцкия студент, учителката с АЗ....и това са само нашумелите случаи. Колко ли са починалите "от старост", по случайност след ваксинация? И това както сме си на последно място по ваксинация.Никой да не умре поне без първа доза - изглежда това е напънът в момента.
38
2
 
9
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Тоя и депутат е станал, ще опитва ни убеждава и от парламента...
37
1
 
12
 
! Отговори
Врабчето преди 3 години
Пари и власт са страхотен мотиватор!
36
2
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Защо не допускат в медиите "отрещната страна" професионалисти?? Защо е тази цензура и постоянно нагнетяване на страх+ изразена тенденция към възраждане на фашизма... Отговор - не искам. Всеки да си вземе сам решението. Защо АЗ няма да се... bing"I Will Not Take That Vaccine" Prof. Dr. Dolores J. Cahill PHDМалко за Размисъл