Наш ученик заминава за Харвард с пълна стипендия

Георги преподава природни науки на други 700 ученици
41
Наш ученик заминава за Харвард с пълна стипендия
Снимка: Кадър Нова тв

Ученик от Софийската математическа гимназия ще учи в Харвардския университет с пълна стипендия от тази есен. По думите му успехът е резултат от много труд и усилия, положени не само от него, но и от неговото семейство, учители и наставници.

"Участвам в програма да обучение на по-млади ученици. Тази дейност беше финансирана от Американското посолство. Тя се фокусира върху преподаването на наука на над 700 деца", разказа пред Нова тв Георги Иванов. И добави, че след като завърши, ще се върне в България.

От американското посолство също се похвалиха с успеха на Георги: България има талант! Поздравяваме Георги Иванов, ученик от Софийската математическа гимназия, който ще учи в Харвардския университет от тази есен. Когато не се състезава в турнири по физика и не провежда научни изследвания, Георги преподава природни науки на 700 ученици от различни краища на България като доброволец по проект, иницииран от американеца Луис Ломели и подкрепен от посолството на САЩ.

"Един от най-въздействащите уроци, които научих, е значението на менторството", казва Георги. "Да преподавам на всички тези млади хора ми донесе най-голямата радост. До момента аз имах ментори. С преподаването успях да върна жеста, като аз самият стана ментор на други и вдъхновя родители, учители, директори и ученици да възприемат и подкрепят менторските дейности като ключови за бъдещето на образователна система в България", споделя младежът.

Георги казва, че се надява да продължи да учи физика и в крайна сметка да допринесе за своята общност чрез наука и иновации.


41
Още от Общество
Работници в свинеферми без прасета в задния двор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дано е умен и се насочи към финансите, че там е парата!
33
9
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 седмици
Обикновен безродник, прав му път и да не се връща никога тук не обичаме такива като него, продажници
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на момчето.Браво и за това,че смята да се върне в родината.Дано не промени решението си.И дано открие по-читава ваксина от Астра зенека.Пожелавам му успех.
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво! Невероятни деца!
30
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя зубър го познавам, кух е като градинска лейка.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво!!! Късмет и успех на младежа!!!
28
11
 
13
 
! Отговори
Важното е преди 3 седмици
да научи кои са шефовете от Юдеи-Семитската раса! също, че Черен може да убива и изнасилва и да краде Белите безнаказано, но обратното е Расизъм!!
27
3
 
17
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
То затова всички успели на световно ниво Българи са емигранти.
26
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е безсмислено. Само ще изгуби няколко години от живота си далеч от семейството и приятелите.

Човек може да печели предостатъчно като freelancer работещ дистанционно за западни фирми. Мен никой не ми искал никакви дипломи. Дори не ме знаят на колко съм години.
25
3
 
30
 
! Отговори
Браво момче преди 3 седмици
Една хубава новина да има и пак ще се намерят хора да плюят или да завиждат.
Браво момче! Смело напред и успех. Учи се от умните и бъди за пример
24
8
 
6
 
! Отговори
Дали преди 3 седмици
вече Юдеи-Семитите-Професори в Университета са се разбрали кой ще го насилва и ще го изнудва, че иначе го връщат в България?! Малко е възрастен за последователите на Джефри Ерщайн, но за всеки влак си има Юдея...
23
14
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Стига с таз чужбина.
Нямяме ли у нас добри университети?
22
3
 
16
 
! Отговори
Типично преди 3 седмици
Неуспелите привет хората които са успели.

неудачниците за които писането на коментари по форумите е върха на кариерата им, изливат злобата от собствената си некадърност върху този който е успял.
Само че той не е успял с лежане като вас.
21
5
 
1
 
! Отговори
до 20 Saki преди 3 седмици
така е, а не знам дали си чувал, че женският папагал трябва да го оплодят поне 20 различни мъчки за снесе яйце от което да се роди здраво папагалче - това е научен факт, ако не вярвате проверете!
20
7
 
19
 
! Отговори
Saki преди 3 седмици
Четейки статията,оставам с впечатлението ,че не той е избрал САЩ, а САЩ са го избрали и отгледали тук. Като ферма на Сорос ,за малки папагали.
19
10
 
10
 
! Отговори
Striker преди 3 седмици
Браво на момчето! Ама как така от Ра$$ия не е спонспориран младежа, а от тия мръсни прогнили капиталисти, а? Хахахха! Ей зат'ва Америка е велика, защото винаги гледа в бъдещето и привлича млади умове и най-вече ги реализира. ЕС да взима пример, а не да се помайва.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евала пич. Късмет
17
9
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 3 седмици
бъдещият му шеф, ще е Черен Транс-Жеднр от Юдею-Семитски произход, почитащ Сатаната и фен на Мао Дзъдун - да му е честито!
16
1
 
21
 
! Отговори
Бау преди 3 седмици
браво на пича! Завърши ли Харвард няма да остане без добре платена работа.
15
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Браво! Няма и не трябва да се връща, просто тук няма условия за наука. По-добре да открие нещо полезно за цялото човечество там, отколкото да си бърка в носа тук.