Доц. Мангъров: Може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици

Не достигнала до хората тезата му, че мерките са излишни
14 апр 2021 09:14, Елка Василева
181
Доц. Мангъров: Може да има още 1-2  по-малки вълни в следващите седмици
Снимка: архив, БГНЕС

Пандемията се намира във фаза след своя връх и стадий на постепенно затихване. Това коментира доц. Атанас Мангъров, директор на COVID клиниката към Инфекциозна болница, пред bTV.

По думите му все пак може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици.

Още по темата
“Мерките не водят до намаляване на случаите, а има хора в болниците, защото имаме епидемия. Вирусът ще продължава да се върти, докато не мине през една критична маса от населението независимо от това спазваме или не ограниченията“, каза още инфекционистът.

Доц. Мангъров заяви и че се е върнал към задълженията си на лекар, след като не успя да влезе в парламента.

"Моята цел не е да съм политик. Смешно е аз да съм политик, аз съм лекар. Не можа да достигне до съзнанието на хората основната теза, която се опитах да развия още преди да започне предизборната кампания, че тези мерки са излишни, че трябва да се върнем по-скоро към нормалния ритъм на живот“, обясни Мангъров.

Той коментира и статистиката за общата смъртност.

"Миналата година са починали 125 000, което е с 16 000 повече, отколкото предишната 2019 г. От тези 16 хиляди около 7 хиляди са с COVID, останалите 9 хиляди са починали от неразборията, която се случи", смята инфекционистът.

Той отново критикува членовете на Националния оперативен щаб, като заяви, че начело е трябвало да бъдат епидемиолози: "Можеше това да е проф. Мира Кожухарова, около нея има няколко души, които имат опит със справяне с този тип епидемии. Епидемията от свински грип, морбили, все неща, които са минали през ръцете на тези хора", каза доц. Мангъров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
*** - народът му даде оценка. Айде да си пие чайчетата там.Как не се намери един да им каже да спрат ковидарниците (т.е. училищата). Освен математиците.*** то дофторите нали влачат келепир. За пари и гза си затрива!
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига ни вряхте този луд. 15 хиляди умрели не са съчки това си е цяла дървена борса. Заради него са и толкова много. С чайчетата му.
151
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров, още не си разбрал, че това не е пандемия, а пЛандемия.Ще има толкова вълни, колкото СЗО реши. С ПСР тест на разположение вълни могат да се "разпалват" и затихват когато е "нужно".Тоя "вирус" няма нищо общо с медицината, така,че се поразрови и в други области и ще ти се изясни положението.
150
1
 
12
 
! Отговори
Жалко за народа преди 3 години
За Мангъра 1-2 вълни + или - са без значение. Пази боже сляп инфекционист да прогледа, та да се намести и в политиката. Впрочем, какъвто лекар - такъв и политик. Добрите професионалисти не се цапат с политика и не се лигавят пред медиите на всеки кръгъл час.
149
1
 
5
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Хората с възрастта трупат опит и знания, а тези всички дето се редуват по медиите, са натрупали само раздвоение на личността. Вече са на фаза, сами да си противоречат. Измислят нещо и след два дни се опровергават сами...Луда работаааа!!!!
148
0
 
2
 
! Отговори
121 преди 3 години
А може ли да не даваш идеи грипозен
147
5
 
4
 
! Отговори
соник преди 3 години
Моите уважения към доцент Мангъров.Вярвам във Вас !
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 157снимай се - със снайпер ке те снимам с Мангъра :) -бухаххахахаха
145
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До asdБез мерки можеше и да е по-добре понеже леките щамове на вируса бързо щяха да се разпространят навсякъде.
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислех да отида да се снимам с Мангъров но бях на работа този ден когато той беше на обиколка в моя град
143
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за изруда хората са само едни числа - сухи съчки
142
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя е егати и гадното същество, заради брътвежите му умряха хиляди, подлъгани че е просто грипче и да си стоят вкъщи само на чайче и да чакат да им мине. Какво стана гус'дин Мангър нали щеше да изчезне още лятото, после есента, после сега пролетта, диплома щеше да късаш - *** такъв
141
1
 
9
 
! Отговори
asd преди 3 години
Слушах го, коментира някакви числа за починали с ковид и му се струваха не прекалено много и искал да нямало ниаккви мерки. ДА но тези числа са такива с тези мерки. БЕз мерки можеше да е още по-страшно.
140
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Мангъров в болниците или трябва да влизат само ...... млади и здрави хора , или такива преди да починат Имаш хронично заболяване някакво и си 45-50 , не си за болница ,защото си суха съчка Имаш двустранна пневмония , ама не си започнал да посиняваш , не си за болница .Над 70 години си - много си стар , няма смисъл да заемаш легла , по подразбиране си суха съчка, не си за болница
139
6
 
22
 
! Отговори
Стоф преди 3 години
Мангъров заслужава лишаване от лекарски права. Ако ще разчитаме на естествения подбор, то защо са ни лекари? Да не говорим за оценките му относно ковид 19.
138
2
 
18
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
До лятото вируса ще изчезне, това "просто грипче"....Само че кое лято и кое грипче?
137
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе Мангърка ,спри се вече,не си интересен.И за дупедат не те избраха.Стига се набира толкоз.
136
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пикът на епидемията, ако наистина е минал беше в края на март. Мангъров отново бърка.
135
7
 
19
 
! Отговори
4epa преди 3 години
МАНГЪСЪРОВ НАЛИ НЯМАШЕ КОВИД !!!!!!!!!!!
134
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година Лангър-Мангър каза че до Великден вирусът ще изчезне. Само не уточни коя година.И също не каза плаща ли данък на тия 200 лв за 15 минути, които дере от уфците.

Спонсорирани публикации