Слави Трифонов: ГЕРБ няма да получи време, мажоритарен вот ще има

"Когато има проблем да загубят властта, тупат топката"
Обновена: 16 апр 2021 10:43 | 16 апр 2021 10:43, Веселина Йорданова
705
Слави Трифонов: ГЕРБ няма да получи време, мажоритарен вот ще има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мажоритарна избирателна система ще има, увери лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в коментар в социалната мрежа.

Той заявява, че за това трябва сигурен парламент и пита ГЕРБ защо именно сега внасят проект за промяна на избирателната система.

Още по темата
"Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци?, пита Трифонов.

Според него отговорът е, че "когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката".

Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго, коментира още Трифонов.

"За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.

И при един сигурен, спокоен и уверен парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си, пише депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още по темата: Слави ТрифоновГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
548
6
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ще умра от кеф, като от ЕС му спрат парите на Славуцата, как ще управлява България :)))) Какво ще строи, как ще я развива. Сигурно пак Бойко ще му е виновен, ама този път ще е прав. Бойко ще е виновен, защото Европа дава пари само когато той е на власт. Разбира се, Славуцата гея може да поиска и пари от джуджето Убиец, пък да видим дали ще даде
547
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после. Црръвуул Трифонов ще си върне кинтите, изчезнали в кипърските банки.Орива орталъка преди време, че "нямало правда"...
546
7
 
7
 
! Отговори
ky40 преди 3 години
7 милиона га нь овци от утре излизат в платен доживотен отпуск , слави ще работи вместо га ня и ще му плаща всички сметки и ще кърми всеки българин лично. някой трябва да работи вместо г аня, но дори и тогава г аня ще е недоволен, както винаги.
545
5
 
4
 
! Отговори
ky40 преди 3 години
7 милиона *** от утре излизат в платен доживотен отпуск , слави ще работи вместо *** и ще му плаща всички сметки и ще кърми всеки българин лично. някой трябва да работи вместо ***, но дори и тогава *** ще е недоволен, както винаги.
544
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славуне излезни и кажи има ли корона вирус.И кажи аз не съм човек, в прав текст , аз съм лъжец.Мишоко под карантина аааа, ей мишок подъл,не ли те срам че газиш таз земя.
543
6
 
8
 
! Отговори
К преди 3 години
Какво точно ще подобри мажоритарната система в живота на хората? Когато трябва да избираш измежду слаби политици, какво значение има системата, резултатът ще е един и същ. Дори напротив, мажоритарната система в български условия ще доведе до политически извращения.
542
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търси си болница плувачо срещу медиците да не се....
541
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжецо маниполатор в ковид ли си ааа трепере ли душата .Слагай и стъпки в банята да не се поразиш.
540
3
 
7
 
! Отговори
аааааа преди 3 години
Дали лъжеш ,не ли те срам корана вируса,ааааа......има ли го ,искаме да га чуем от твойте лъжливи уста.Да си спомнеш лъжите които ги говори.Ще се изправиш и да кажеш лъжеца съм аз ,да плюваш по докторите ,мишоци.
539
3
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 3 години
Съгласен съм за мажоритарна система, но не при сегашния централизиран модел на управление. Мажоритарна система в два тура, ако парламента е двукамарен, както е в по белите напреднали държави, дори и в Русия и Румъния са. Трябва да създадем някакви потомствени политици за 20 години за да върви.Общините трябва правят законите, не София. Няма как Софийското метро с цялото ми уважение, да е проект с национално значение. Ми не е. Национални проекти са Дунав мост 3, Шипка 2 тунела, Магистрала Ч.Море
538
4
 
11
 
! Отговори
И тоз прост повече преди 3 години
от баце даже"Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот."Ти за тва ли влезе в парламента бе мутро уйчиндолска. Да си отмъщаваш на боце че ти би шута преди...Жалък циркаджия
537
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко стана герберунгели, прякори ще лепвате а? тошко африкански? Закова ви днеска с джипко бибитков хах ахахайахахаха
536
4
 
13
 
! Отговори
garo преди 3 години
Тошко Йорданов му играеше гласчето от ярост на края на *** изказване, което красноречиво показа какво може да очакваме от Шоумена. Циркаджийски номерца! Е, като за начало ще се посмеем, докато не се ядосаме и ви изметем...
535
3
 
4
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Да са я въвели, когато народът гласува. Късно е либе за китка, късно го вадите.. Мандалото падна.
534
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си като кушовската,у наше село никой не гласува за мен,учиндол същото.Ее ама иначе ние ще тъпкаме хората.
533
0
 
5
 
! Отговори
Разговор преди 3 години
Детенце : Тате, това ли е Дракула ?.... Таткото : Това е, синко, това е... !
532
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
vaiii, kolko ludi-mladi liatoska svetiha i snimaha s telefoni ...tolko zor, tolko mor... i nakraia kuku maya babikian doncheva kapon...;-)
531
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много гербери, много нещо...Бай *** се скри...няма го! Не го мислете, прекалено много внимание му отделиха всички! Слави не е ***, няма и да бъде...той не иска и да бъде! В коя посока ще тръгне е друг въпрос...времето ще покаже! А *** имаше над 10 години, 3 кабинета, хорската любов и още много предпоставки да направи България по-добро място за живеене...но уви, влюби се във властта и се подаде на алчността и надзаконието - греховете бързо го застигнаха.
530
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мажоритарната система винаги дава на първата партия ,мнозинство така ,че наистина не е сега момента да се прави това и е прав слави ако бяха го направили преди време ГЕРБ при настоящето разпределение на гласове нямаше да може да бъде премахнат ГЕРБ.Така че всяко нещо с времето си, първо ще трябва някоя партия да е по силна от Герб да не се върнат на власт и тогава мажоритарни избори.Предимството на мажоритарните избори е че винаги ще има мнозинство.
529
1
 
6
 
! Отговори
Извод преди 3 години
Демокрацията е в опасност !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Не вземем ли мерки овреме , после и да си късаме косите, няма отърване от другарите неокомунисти ! !!!!!!!!!!