БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат

Решението е било взето единодушно
Обновена: 17 апр 2021 18:03 | 17 апр 2021 14:48, Веселина Йорданова
254
БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП е подкрепил президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Решението е било взето единодушно.

Съставена е и работна група за разговори по формулата на издигане, инициативен комитет и за политиките, които ще отстоява президентската двойка. Начело е лидерът на социалистите Корнелия Нинова. В групата влизат още зам.-шефовете на БСП Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и Кристиан Вигенин и Христо Проданов като представители на парламентарната група.

Темата обаче предизвикала бурна дискусия сред членовете на червения пренум, като се чули най-вече критики по адрес на ръководството, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе отчетено и като една от основните грешки, довели до третото място на БСП на отминалите избори, по време на срещата на ръководството с представители на местните структури миналия уикенд, пише "24 часа".

Това, че не заявихме подкрепа за Радев и Йотова създаде много манипулации на тема подкрепя ли ръководството на БСП президента и има ли някакви конфликти между него и Нинова, коментирал Петър Мутафчиев пред пленума. Той предупредил "Позитано", че не трябва да се чака структурите да правят номинации за президентската кампания, а направо трябва да се пристъпи към категорично решение на ръководството, защото "президентската двойка е наша" и напомнил, че това е единствената победа на БСП в последните години.

Весела Лечева пък определила като "неадекватно" отлагането на подкрепата за Радев за след парламентарните избори, защото така партията била лишена от възможност да използва единственият политически дивидент, който имала за последните 4 г. - победата на президентските избори.

Политическото време на една партия се измерва с тежестта и адекватността на политическите решения, които се вземат, критикувала тя и попитала ръководството защо е пренебрегнало мнението на партийните организации, които излязоха с декларации в подкрепа на Радев и Йотова.

Деница Златева пък критикувала, че със свои изказвания по темата за Радев лидерката и членове на Изпълнителното бюро са разколебали редовите социалисти. Тя напомнила, че над 100 декларации в подкрепа на Радев са били приети още на конференциите, на които са се правели номинации за депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
3
 
17
 
! Отговори
Координатор преди 3 години
Много интересно , какво щв работи подкрепеният от БСП Радев ? Защото той никога повече няма да помирише държавна работа! Просто е некадърен за такава ! Не става ! Та , каква работа ще му дадат комунистите в БСП ? Може би ще разнася позивите ?
174
1
 
14
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
не само славчо, и на танцьорските от мегаданс да им дадем власт.. те ще ни оправят..
173
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сляви Трифонов президент и премиер. Цялата власт в Слави, като Путин. Само така ще се оправим.
172
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй нещо е политически труп!
171
3
 
6
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
СТЪКИ СЕ ЯДОСА И ДРУГАТА СЕДМИЦА МИ СЕ СТРУВА,ЧЕ АГИТКИТЕ НА МНОГО ОТБОРИ ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ.... БЕЗ АГИТКАТА НА ЦСКА ЗАЩОТО ДИТКО И ГРИШАТА ИМАХА ПРОБЛЕМИ С ДДС-то ....
170
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално протесърите ще направят ДПС първа политическа сила и ще накарат децата ни задължително да изучават турски език в училищата.Това ще е за благодарност за подкрепата на ДПС към тяхното правителство.
169
7
 
24
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 3 години
Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?
168
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС ИЗБРА РАДЕВ! ДПС ИЗБРА СЛАВИ! ЗАДАЧАТА ВИ Е ДА СЕ НАПРАВЯТ БЕЗБРОЙ СЕКЦИИ В ТУРЦИЯ И ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ОТБЛАГОДАРИМ!ЛАПНИШАРАНИ ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ Е ПОРАДИ ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА!
167
2
 
15
 
! Отговори
Щерев преди 3 години
На 16 април 1925 г. старата софийска катедрала "Света Неделя" (тогава "Свети Крал") е препълнена от народ. Пред нея подразделения на всички родове войски отдават последни военни почести на убития два дни по-рано о.з. генерал Коста Георгиев, опълченец, един от водачите на управляващия "Демократичен сговор". Траурното шествие, съпроводено от министри, депутати, кмета на София, висши офицери, съратници на покойника от войните за национално обединение, влиза в храма. В 15.20 часа Софийският митрополит Стефан поема Светото Евангелие от ръцете на дякона и произнася първите думи от Бо
166
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗНАЧИ РАДЕВ НЯМА ДА ИМА ВТОРИ МАНДАТ
165
6
 
27
 
! Отговори
Соня преди 3 години
Отврат! Разединител! Ако другият кандидат е МАГАРЕ, то ще вземе повече проценти.Не си обеснявам, народът какво му харесва Радев, БСП, Чалга ТВ и Маджо ТВ?
164
4
 
17
 
! Отговори
Stoedin преди 3 години
Ще го подкрепят, как няма да го? Пък после порно видеото ще си свърши работа като му дойде времето... ;)
163
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и Мая са унили, грейват само като кажат "Корупция!"
162
4
 
20
 
! Отговори
мюрето на КГБ преди 3 години
Ето един много-точен коментар от форумите: " ..Какво ще направите със служител, на който месечно плащате 15 000 лева заплата, а той върши толкова работа, колкото президента Радев , а на всичкото отгоре ОЛАФ и главния прокурор ще го разследват?....."
161
3
 
18
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Пишете, защото скоро такива свободни блогове ще бъдат блокирани.
160
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладни,алчни,гнусни за пари,хора без морал,нищоправещият и най-скъпоплатен фигурант му хареса.Но втори път няма да имаш такава възможност,народа вече прогледа и ще останеш в историята като един мрънкащ,мънкащ,нищо позитивно не каза почти цял мандат!
159
1
 
10
 
! Отговори
Свободна тв преди 3 години
Имах си аз се не ги подкрепят
158
3
 
24
 
! Отговори
трабво до бързат преди 3 години
Изборите са септември. ИТН трябва да удържи положението дотогава.Защото като дойде зимата и камъните започнат да падат от небето . . .Радев трябва да има готова мешка с каска в гардероба.
157
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки друг но не и Радев за президент.
156
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ако пич,и той да се кандидатира за президент ,а не само да се карат един друг ,да видим кой е по добър .....