Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС

Депутат: Да останем при парламентаризма
Обновена: 19 апр 2021 10:51 | 19 апр 2021 10:51, Веселина Йорданова
178
Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В настоящия правилник не е разписана процедура за принудително довеждане на премиера в парламента. Това каза Надежда Йорданова, депутат от "Демократична България" и член на Правната комисия.

"Моето становище е, че трябва да останем на терена на парламентаризма, а не на полицейски процедури", коментира тя пред БНР.

Още по темата
По думите й правната комисия трябва да работи стегнато и оперативно. Това не означава, че трябва да се "претупват" законопроектите. Има много начини да се постигне добро темпо на работа, което да не е за сметка на качеството, каза тя.

Според Йорданова от ГЕРБ са показали, че ще използват всяка възможност на Правилника, за да бавят работата и това не е нещо ново за българския парламент.

Днес е крайният срок народните представители да депозират своите предложения за изменения в действащия Правилник за дейността на Народното събрание, уточни Надежда Йорданова.

В законопроекта на "Демократична България" се предвижда професионален състав на ЦИК, избиран от Народното събрание без партийни квоти.

Не може да се коментира за какъвто и да било сговор на Росенец, заяви Надежда Йорданова по повод твърдения за разбирателство между "Демократична България" и ДПС, включително за поста председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента. Разговори с ДПС няма, по различните въпроси гласуваме различно, допълни Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
13
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Ами няма такава процедура разбира се. Досега чак толкова нагъл, безотговорен и самовлюбен премиер не сме имали. И не се е налагало да се прави такава процедура.
60
8
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Като няма процедура Радев да прати военните да арестуват тоя принудително за антинародна дейност и в затвора!
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие разбирате политиката като празни приказки - Мая, Бабикян, Хаджигенчо и сие. Получихте ли си увеличените заплати, ваксините, санирането, пътищата - да! Тогава...?
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
lili ivanova da ide da im popee vetroveeee, deteliniiii, hrizantemi...;-)ne vsichko e pari, priatelyu ;-)))i zlatnata iliana raeva s buhalkite ;-)))moje na borisov da mu dadat mnogo poveche kupista zaslujeni buketi, kitki, venci, krasivi kartichki, koshnici s aromatni rozi, zlatni medali i otlichia ;-))) borisov ima dosta poveche zaslugi ot vsichkite zlatni sportisti i srebarni pevci zaedno. :-)))
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой дошъл - дошъл. Вие работете, не чакайте Борисов!
56
3
 
5
 
! Отговори
Хм преди 3 години
някакви хора от ДБ знаели да четат законите...Интересно дали пък няма да може тези хора да му направят едно конспектче и на Ицката, че той все налита да променя пък няма време да чете. Но пък четенето май не е желателно - на път са да провалят цялата креслива коалицийка от много знаене. Знаенето пречи на викането и плюването.
55
2
 
11
 
! Отговори
Детето на комунистит преди 3 години
Ако не си страхливец сам ще искаш Но като знаем как са са ти викали пъзлюто вече се уверихме че си такъв Пишеш се на бабаит дамо на приказки А щях да забравя дали е вярно и кога си лежал в чешкия пандиз за крадене на коли и кпй те извади от там. Призната истина е половин грях Кажи си бойко
54
3
 
6
 
! Отговори
Ангел Найденов преди 3 години
WМайче,ДА НЕ СЪМ ТЕ ВИДЯЛ ПОВЕЧЕ НА ЕДНА СНИМКА с това дърто ченге на ДС и манипулатор Армандильо Бабикян!! Срамота..ако така продължаваш скоро се развеждам с теб!! И какво си се фиксирала върху Боко- ми той е обикновен гражданин вече!? Не го ли разбираш това?? И няма нищо в хладилника,никаква вечеря не си приготвила...голям бой те чака довечера :))
53
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко щом не ще да ходи в парламента, махнете всичките гербери от там. За какво ни е без вожд тази диктаторска партия?
52
2
 
5
 
! Отговори
Я, колко интересно преди 3 години
някой в новото НС реши да прочете законите и Конституцията! Щото иначе все налитат да променят, ама без да са ги чели.
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко на баба Мика ли да дава обяснение?-------А защо НЕ ?Като не иска да дава обяснения, да не е влизал в политиката. Или да е станал премиер на .... не знам коя държава. Май вече не останаха държави, които търпят *** за Премиери.
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е дааа- ама Мая иска след това и кюлчета и пачка 500 , като другите...Не е глупава нахалост да размахва камшика.....
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвременният Стамболов-Боко Тиквата ,нещо не ще да сподели съдбата му. Дръпа са......
48
4
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Процедура има, естествено, друг въпрос е доколко им стиска да му натрОшат кофата. Но нищо, щом е толкова инат, да не ходи. Аз лично пари от ЕС не очаквам и назаем не бих взел. Никой не може да ни накаже, че не искаме да вземем заем. Фърляй "плана" в кошчето и карай нататък!
47
3
 
15
 
! Отговори
Край преди 3 години
Мая го иска вързан и гол а тя да го налага с камшик по черно бельо.Кукувича работа - ама що ги вкарвате в парламента такива.
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко на баба Мика ли да дава обяснение?
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми да, не само със стража, ама и да го бият с камшици. И същия ден ще ни баннат от ЕС, но пък от другата страна на световната фронтова линия веднага ще ни "лапнат".
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
borisov ne e nujno da otgovariash na vsichki klevetnici, lajci, zavistnici, revnivci, karieristi, alkoholici, kradci, drogirani lapachi na potentni tabletki i drugi doping substancii ... vremeto ot jivota ti ste mine naprazno...:-)...osven tova v bg ima goliam broi chestni hora prokurori, sadii, juristi, sledovateli, uchiteli, jandarmeristi, policai, pisateli, kulturni deici, bibliotekari, boksiori, futbolisti, sportni sadii, muzikanti, poeti, psihiatri, psiholozi...
43
1
 
1
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
до 42Вирус НЯМА!
42
6
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
заставам с името си и декларирам че винаги и отново ще гласувам за ГЕРБ.Никога не предавам и не си сменям боята.! ------ Аз пък си смених боята с най-голямо удоволствие, щом видях, че Боко го удря прес просото. През цялото време бях наясно, че толкова много подкрепа и захарен сироп не са на хубаво, та бях подготвен за всяка евентуалност.