Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС

Депутат: Да останем при парламентаризма
Обновена: 19 апр 2021 10:51 | 19 апр 2021 10:51, Веселина Йорданова
178
Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В настоящия правилник не е разписана процедура за принудително довеждане на премиера в парламента. Това каза Надежда Йорданова, депутат от "Демократична България" и член на Правната комисия.

"Моето становище е, че трябва да останем на терена на парламентаризма, а не на полицейски процедури", коментира тя пред БНР.

Още по темата
По думите й правната комисия трябва да работи стегнато и оперативно. Това не означава, че трябва да се "претупват" законопроектите. Има много начини да се постигне добро темпо на работа, което да не е за сметка на качеството, каза тя.

Според Йорданова от ГЕРБ са показали, че ще използват всяка възможност на Правилника, за да бавят работата и това не е нещо ново за българския парламент.

Днес е крайният срок народните представители да депозират своите предложения за изменения в действащия Правилник за дейността на Народното събрание, уточни Надежда Йорданова.

В законопроекта на "Демократична България" се предвижда професионален състав на ЦИК, избиран от Народното събрание без партийни квоти.

Не може да се коментира за какъвто и да било сговор на Росенец, заяви Надежда Йорданова по повод твърдения за разбирателство между "Демократична България" и ДПС, включително за поста председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента. Разговори с ДПС няма, по различните въпроси гласуваме различно, допълни Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
profesor radka argirova moje da vi go dokara v epruvetka ;)
140
0
 
0
 
! Отговори
Vulgar преди 3 години
https://parliament.bg/bg/const
139
0
 
0
 
! Отговори
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБ преди 3 години
Чл. 80. Длъжностните лица и гражданите, когато бъдат поканени, са длъжни да се явяват пред парламентарните комисии и да им предоставят исканите от тях сведения и документи.Чл. 81.
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от изправи се мутри вън няма ли да опънат поне едно бесило у парламента, да направят малко вуду магии и да запалят маски или чакат да дойде боко че да му турат въжето у сряда
137
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да го гонят дезертиралия от отговорност генерал?
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя филм сме го гледали.Атака беше срещу ДПС пък в един мовет ВОЛЕНЧО гласува с златния пръст за правителство на ДПС.Сега е същото. Когато е в интерес на министерсски кресла резяко забравят за принципите и за Росенец и за национализма.Всички са мъскари както е казал един велик българин
135
0
 
6
 
! Отговори
Мнозинството преди 3 години
Мнозинството в България искаме демутризация на държавата.
134
0
 
4
 
! Отговори
Мнозинството преди 3 години
Мнозинството в България искаме демутризация на държавата.
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 148 един от ...Виж сега, това са си три силно популистки нещица, които никой не се и опита да обясни на хората като теб. Промяната на броя на депутатите може да се направи само от Велико народно събрание. До какво ще доведе намаляването на броя им наполовина не е ясно. Ще доведе примерно до парламентарна група от 5 човека. Субсидия от 1 лев пряко води до зависимост от олигарси. Слави това сега ще го разбере. Мажоритарен избор означава ГЕРБ завинаги да управлява в България. През 2009 от 31 м
132
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-страхлив генерал в нашата история не сме имали.Колкото ставаше за м-р председател,толкова става и за генерал.
131
2
 
8
 
! Отговори
Един от мнозинството преди 3 години
До Анонимник 144Да прав си избрани са от хората, които им беше обещано, че :Ще има мажоритарен вот - "да, ама някой друг път";Ще има 120 членен парламент - "някога, но не сега";Един лев субсидия - "чекай, чекай ... чекай малко";Ще се завърне парламентаризма в залата - видяхме как се завърна в първите два дни;Прозрачност и безкулисие - класически пример бе петъчната уйдорма на председателската маса.Демокрацията - някой се изказа, че трябва да се заличават партии;... и още много други !
130
0
 
5
 
! Отговори
Георгиев преди 3 години
До Анонимник 144Ти да не си Кашпировски, та ги знаеш тези неща ?Аз за разлика от теб намам памет на тригодишно шимпанзе и си спомням, че същите щурутии ги плещехте и през 2013г.Всички знаем след това какво се случи !Затова, си запази лакардиите за следващия пленум на столетницата - там може и някой да им обърне внимание.
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаврата с Бойко няма да им се получи.
128
0
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
В НЕДЕЛЯ И ДНЕС ЖУР НА ОТ НАЦИОНАЛНОТО РАДИО ИЗПОЛЗВАХА ФРАЗАТА : " БЯГАТ ОТ ГЕРБ КАТО ДЯ ВОЛ ИТ ТАМЯН " !!!!!? АКО ГЕРБ Е ТАМЯН - ДРУГИТЕ СА ДЯ ВОЛИ !!!??? КАКВИТО ЖУР ....ЦИТЕ ТАКОВА Е И РАДИОТО !!!!!!!!!!!
127
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете Божков и той ще ви го доведе навсякъде ,където кажете ! Даже и Гешев с него ....
126
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожа Зайкова е нищо повече от един дърт перушан !И такива са дошли да ни управляват !?------Не са дошли, а са избрани от хората.За разлика от Банкянския свиняр, койтоне е избран, а с последни сили се държи за властта и пъха пръчки в колелата на демокрацията.
125
6
 
12
 
! Отговори
Северозападняк преди 3 години
Баце, щом като като толкова искат дай им да поговорят с Малкия Бойко !?Като я гледам, Мая Манолова толкова много такива разговори е провела, че ако и ги наредиш върху гърба - на таралеж ще заприлича !
124
10
 
15
 
! Отговори
Москвич преди 3 години
До Сат Н 138Госпожа Зайкова е нищо повече от един дърт перушан !И такива са дошли да ни управляват !?Ай сектир !
123
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност мало имното и нищонезначещо изявление на Томислав от днеска, че може да върнат мандата бързо, но може и да се опитат да съставят правителство, към това е насочено - да подразберат какво искат другите и да направят точно обратното. Мисля, че Парламентът трябва предсрочно да прекрати пълномощията на Премиера в оставка и да му се забрани достъп до сградата на МС. Това МОЖЕ и той даде достатъчно доказателства, че го заслужава.
122
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко не се давай!Няма да им правиш сеир на тези маргинали!Те не са дошли да управляват,а да унищожат ГЕРБ и дадат властта на Метежника!