Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС

Депутат: Да останем при парламентаризма
Обновена: 19 апр 2021 10:51 | 19 апр 2021 10:51, Веселина Йорданова
178
Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В настоящия правилник не е разписана процедура за принудително довеждане на премиера в парламента. Това каза Надежда Йорданова, депутат от "Демократична България" и член на Правната комисия.

"Моето становище е, че трябва да останем на терена на парламентаризма, а не на полицейски процедури", коментира тя пред БНР.

Още по темата
По думите й правната комисия трябва да работи стегнато и оперативно. Това не означава, че трябва да се "претупват" законопроектите. Има много начини да се постигне добро темпо на работа, което да не е за сметка на качеството, каза тя.

Според Йорданова от ГЕРБ са показали, че ще използват всяка възможност на Правилника, за да бавят работата и това не е нещо ново за българския парламент.

Днес е крайният срок народните представители да депозират своите предложения за изменения в действащия Правилник за дейността на Народното събрание, уточни Надежда Йорданова.

В законопроекта на "Демократична България" се предвижда професионален състав на ЦИК, избиран от Народното събрание без партийни квоти.

Не може да се коментира за какъвто и да било сговор на Росенец, заяви Надежда Йорданова по повод твърдения за разбирателство между "Демократична България" и ДПС, включително за поста председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента. Разговори с ДПС няма, по различните въпроси гласуваме различно, допълни Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 75Забравих да добавя, че това правило ще важи и за новия премиер, независимо дали ще е от ГЕРБ, ИТН или друга партия!
80
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боце , ела бе! НС не е лошо място като следствения арест. Кафенцето е без пари. Столовете меки. Обществото е отбрано. Никой няма да ти стори зло както на Садам Хюсеин например..
79
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб вече само през крив макарон.
78
10
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 75Това че Народното Събрание не е съд не означава, че премиерът не е длъжен да се отчита пред него!Премиерът е министър. А министър означава слуга. Той е ДЛЪЖЕН да се отчита пред суверена!
77
7
 
8
 
! Отговори
Мустафа преди 3 години
Вързан с усмирителна риза да бъде доведен!
76
8
 
8
 
! Отговори
мислещ преди 3 години
Никой не може да унижи човек, който не желае да бъде унижаван. Бягството с извинение си е пак бягство от отговорност. Дори и на кладата Галилей е казал, че Земята се върти, защото е бил убеден в правотата на твърденията си. Е, Бойко не е Галилей, нито Парламента е клада. Та....какъв му е проблема да се изправи и отговори, да защити това, в което вярва, ако разбира се го е вярвал. Оставям на страна Конституционните му задължения
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То няма и процедура по която ако шефа ми ме извика в кабинета си и аз откажа да отида, да ме доведе принудително нали?Ама познайте какво ще ми се случи тогава?Или пък да си пиша една молба за отпуск без да го питам и той да не знае.Имам обаче такива колеги които го правят - като Бойко Борисов!
74
6
 
9
 
! Отговори
С белезници да го преди 3 години
доведат!!!
73
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак да изчакаме края на работния ден в сряда, от Борисов може да се очаква да си промени мнението десет пъти до тогава.
72
2
 
11
 
! Отговори
До Неее преди 3 години
Гласувахме за да работят в този парламент! Колко още ще ни занимавате с Борисов? Има съд, но досега никой политик не е бил съден...не, че нямаше защо. както върви и вие ще сте за съд!
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, хаааа, има, има.
70
1
 
8
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Крайно време е крадците на ДДС да спрат да се друсат,да напуснат кръжокът на Импексова с опорните точки,мантрите и пучите масали,да се събудят и да влязат в реалността!!Опасни сте вече за себе си!Ваште гурута,тикани от задкулисието на КГБ,инсценират от време на време по некой лековат компромат със суджуци и милиони съхранявани незнайно защо в чекмедже,от където ясно и за имбицилите е,че щом някой е могъл да снима пачки,много лесно би могъл и да ги открадне?!Тез масали на Арменския Поп!!
69
4
 
9
 
! Отговори
До Shark преди 3 години
Или си млад, или невежа. Нито Костов, нито Симеон отидоха за обяснения в Парламента. Поразрови се в документите и сам се убеди.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ,и баба Мика ли иска Бойко?Ама сбийте се бе ,и която победи,печели Бойко.В парламента и извън.
67
4
 
8
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Аз си мислех, че НС трябва да се съсредоточи върху съставянето на кабинет и управлението на държавата, а не да си правят "мечка" върху предишния премиер :)
66
5
 
7
 
! Отговори
Неее преди 3 години
Ако народното събрание вземе решение да бъде доведен с белезници, ще бъде. Решенията му са ЗАКОН. Дори за помиярии като борисов.
65
3
 
6
 
! Отговори
555 до 35 преди 3 години
Моля, да ми посочите стъпките , които са предприемали предишни правителства за подобряване живота на българите и ако има такива защо милиони българи не са ги усетили , а може би те не са за психиатър , а останалите , които не виждат добрите неща , които се случиха в страната ни но е много банално да ги посочвам , а за мнозина е удобно да не е така Що се отнася до предполагаеми кражби от Б,Б, нека се докажат и тогава ще повярваме. Много елементарно е да се обвинява без доказателства.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има имаа ! Ако има прокурор, нали!
63
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страх ли те е Мамин Боко?? Страшно е нали да се разделиш с мнимата си величавост? Няма я държавата за да се скриеш зад нея, няма го Бай Тодор да те посъветва... и от ЕС ще ги няма скоро и от САЩ. Все по сам ще си докато осъзнаеш нищожността си. Това ще е най тежката борба на тепиха на живота ти Ипончо
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей злобарчета, шоумени, лодкари и ченгета...Хората още малко ще почакат и ще дойдем на площада! И Радев няма да ви спаси, колкото и да вдига юмрук!