Радев не изключи връчване на трети мандат, Нинова: Ще решаваме!

Социалистите твърди: Моделът на ГЕРБ трябва да се промени!
Обновена: 19 апр 2021 11:54 | 19 апр 2021 11:53, Веселина Йорданова
184

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че не изключва хипотезата за връчване на трети мандат и поиска да чуе готовността на БСП за това. Социалистите са третата поред парламентарна сила, представители на която той прие на "Дондуков" 2 за консултации.
Още по темата
Имаме последователна политика и ясни и конкретни решения, посочи в отговор соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП смята, че предвид тежката криза е необходимо да се състави стабилно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, смятаме, че този модел трябва да се промени, подчерта тя.

Нинова повтори заявеното след Националния съвет на БСП в събота, че ако бъдат потърсени, могат да дадат подкрепа за кабинет на "Има такъв народ" под условия, които включват мерки в пандемията, ревизия на предишното управление, плана за възстановяване, промени в изборното законодателство.

Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да правим, заяви Нинова.

В началото на разговора президентът подчерта, че е важен дългогодишният опит и традиции на БСП за намиране на баланс предвид амбициозния дневен ред на парламента и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.

Освен това Радев подчерта, че хиляди българи свързват с БСП надежата си за по-социална и справедлива България.

Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват съставяне на отговорно и оперативно управление по възможно най-бързия начин, заяви президентът. В същото време този кабинет не може да бъде плод на безпринципни коалиции, те само могат да задълбочат кризата, отново подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партиите си гледат партийните и личните интереси ,още ли не сте разбрали, държавните интереси никой не ги гледа. Баце се мъчи ама и сред неговото стадо има много плява и трябва и с ЕС да балансира Демокрацията е недоносче, яжте сега банани с ГМО и не мрънкайте. Отдавна Костов трябваше да е в затвора и нямаше да има шушумиги в политиката.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добруджанци още пият студена вода от ,,почерпката ,,на Гущеров -Той ли е социален или всички останали депутати милионери.Хайде нямаме нужда от агитации знаем си собственото материално битие и как си живуркат децата и внуците ви.
21
21
 
8
 
! Отговори
БАБИКЯНОГЛУ преди 3 години
САМО БСП те ще направят стабилно правителство без мутри
20
5
 
24
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Другари, ние като вземем властта чрез другаря Радев, само за най-изявените в плюенето наши другар ще има по едно Техноимпексче. За останалите - по 1 знаменце на БСП, 3 студени кебапчета и една топла бира , останали от сборищата ни на Бузлуджа....ДЕРЗАЙТЕ !!! Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !
19
2
 
21
 
! Отговори
коя младеж преди 3 години
До СталинкаОная с памперсите на промоция ли?
18
16
 
4
 
! Отговори
ФАКТ ФАКТ ФАКТ преди 3 години
А пък ГешОв с поръчкови убийства се занимава, не ги разкрива поръчва ги!
17
3
 
31
 
! Отговори
историята се повтаря преди 3 години
Сегашната ситуация много напомня 9-ти септември 1944. Победа!! БКП, ОФ, БЗНС свалят царя единодушно. Народен съд, разтрели....После БКП ловко изема власта от истинския победител ОФ, а БЗНС са забранени и изпратени в лагери.От БСП добре познават историята си и се надяват и днес да стане така.
16
4
 
29
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
ГЕРБ доведоха на консултацията и кандидат премиер министъра си, а другарката Нинова чака официалната покана, пък после ще се снишават, оглеждат, обмислят, решават.... Срам! Откровено ама въобще не ги е грижа за никого и за нищо освен собственото им егоистично добруване. Серсеми.
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ НА ТЕЗИ,КОЙ ЩЕ ГИ ИЗДЪРЖА?ПИТАМ!ОТГОВОРЕТЕ,МЪЛЧИТЕ,ПОЗОРНО МЪЛЧИТЕ!С ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА ЗАЛЪЖЕТЕ НАШИЯ НАРОД?
14
4
 
34
 
! Отговори
Анонемен преди 3 години
Боже,божеее пак ще ни управляват комунисти дето колкото пъти дойдат на власт толкова пъти фалират държавата,тоз път обаче + чалгари,сетра Галева,Ристю Маджов,оная с тишината в спалнята,оня високия генерал,Капонка там някаква си..абее сбирток от всякъде тръгнал и влезнал в парламента само за пари благодарение на простттия български народ,пък после Бойко бил виновен,че казал че матрияла бил лош...с тия горепосочените дето вкарахте в парламента не сме и матриял
13
17
 
11
 
! Отговори
Сталинка преди 3 години
Само ние от БСП можем да направим правителство.Младежта е с нас!
12
3
 
10
 
! Отговори
Мая преди 3 години
До Анонимен Ами нали това иска г-н Президента от сутрин до вечер само това.
11
3
 
5
 
! Отговори
Мая преди 3 години
До Анонимен Ами нали това иска г-н Президента от сутрин до вечер само това.
10
3
 
23
 
! Отговори
партайгеносе преди 3 години
"Хилядите българи" на Радев искат да им падне тавана на пенсиите,нищо повече!А за това,че БСП се опитва да яхне власта по втория начин-никъде нищо!
9
3
 
6
 
! Отговори
Мая преди 3 години
До Анонимен Ами нали това иска г-н Президента от сутрин до вечер само това.
8
4
 
18
 
! Отговори
Дамада преди 3 години
Който си мисли, че все още е възможен някакъв кабинет е наивен, *** или и двете. БСП директно си играе за нови избори; това дъра-бъра, ще подкрепиме при еди какво си е за пред раята - те биха преглътнали само ИТН и формацията маядончева, не и ДБ (че как ще стане да се ашладисат с костовисти), не и токсичните ДПС. Няма вариант да постигнат мнозинство. Никой, абсолютно никоя партия няма сметка да влезе в правителство за 5-7-10месеца, при което ще губи електорат и отнася негативи в това тежко врем
7
7
 
19
 
! Отговори
коко преди 3 години
Съгласен съм да има кабинет на БСП.Там да влязат знаещи и можещи политици и ИСТИНСКИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ като: ОРЕШАРСКИ, РУМЕН ГЕЧЕВ, ОВЧАРОВ, ВИГЕНИН, МАСЛАРОВА, РУМЕН ПЕТКОВ, ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ, любимецът на българските учители, плешивата тиква СИМОВ, Велизар Енчев и ПИРИНСКИ...... ВЕНСЕРЕМОС
6
4
 
36
 
! Отговори
Петрова преди 3 години
БСП, никой не ви иска и вашия модел е сбъркан.Алчни сте за власт.
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гласуваш за славин трифонов - славуцата, получаваш БСП!
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО КАТО ВИДЯ И ЧУЯ НЯКОЙ ДРУГАР ДА ГОВОРИ ПО ТЕЛЕВИЗОРА ЗА РЕФОРМИ,ПЛАНОВЕ,ПРОГРАМИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА МЛАДИ СЕМЕЙСТВА,ПЕНСИОНЕРИ И Т.Н. И ВЕЧЕ НАСТРЪХВАМ,ЗАЩОТО ЗНАМ,ЧЕ ВСИЧКИ НАС НИ ЧАКА МИЗЕРИЯ,НЕДОИМЪК,ГЛАД И ОСКОТЯВАНЕ И ПАНИЧЕСКИ СТЯГАМ КУФАРА ЗА ЧУЖБИНА...