Джипи: Затихва интересът към ваксините, няма желаещи

Това се случва, макар че има от различните препарати
26 апр 2021 10:39, Елка Василева
71
Джипи: Затихва интересът към ваксините, няма желаещи
Снимка: архив, БГНЕС

Налице е затихване на интереса към ваксините. Това каза пред БНР д-р Георги Миндoв, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.

„Затихва общо желанието, стимулът, мотивацията на хората“, коментира той.

„Просто вече няма желаещи. За никакви ваксини. Рязко намаляха. Изчерпаха се, стигна се едно насищане. Едно затихване на интереса въобще към всякакъв вид ваксини. Този процес не можем да го контролираме“, заяви д-р Миндов.

Още по темата

Това се случва на фона на налични ваксини, уточни д-р Георги Миндов, при който има „Модерна“ и „Астра Зенека“.

Той разказа, че в списъка му има трима желаещи за „Пфайзер“, но му липсват други трима, за да отвори един флакон. От неговите пациенти, ваксинирани с първа игла с „Астра Зенека“, няма отлив за втората доза. Към д-р Миндов няма запитвания за „Янсен“, нито за „Спутник“.

При общопрактикуващия лекар не са регистрирани усложнения след ваксини. „При „АстраЗенека“ няма нито един пробив, нито един, който се е разболял след първата игла. Никой не ми се е разболял.“

Важно е, че от този месец джипитата могат да ваксинират и лица извън пациентските им листи, както и неосигурени, подчерта Георги Миндов, като допълни, че общопрактикуващите лекари вече ще работят „като зелени коридори“.

Според Миндов празничните дни около Великден са неудачни за ваксиниране при личните лекари, защото ще има само дежурни и те няма да работят амбулаторно, а ваксината на „Пфайзер“ изисква специфично съхранение след размразяването.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау 13Не знам на теб дали ти омръзна цяла година всеки Божи ден да си първа писта по темата, но на останалите определено ни втръсна от агитацията ти. *** се примоли на кoзяк да те прехвърлят в друг ресор, че да си отдъхнем.
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутник ползват 60 страни с население 3 милиарда. Естествено, че руснаците не могат да произведат толкова. Но да сте чували за търговия с технологии?Колкото до пропагандата, Австрия и Германия и те ли и се поддадоха?Само ние не се пречупваме.
31
4
 
11
 
! Отговори
Кукловодител преди 3 години
Не искате боц? Ядосахте ни, затова такива народи нямат бъдеще в Новата Виртоалност!
30
2
 
39
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Еми нормално, все пак след толкова написани *** щини. Побъркахте народа с тия ваксини и той ви каза да си почивате. Хайде махайте се проклетници такива с тия ваксини. 24/7 Ваксини,чували,умиране, гробища,катафалки, доктори на пределите си. За какво да се ваксат,като ще стане с грипа всяка година.
29
9
 
24
 
! Отговори
Qanon преди 3 години
Спутник работи много добре и за момента е най-ефективната ваксина, но я няма заради европейска бумащина. Нашите се съобразяват с еврогейския съюз и за това я нямаме. А Унгария и Австрия не се съобразяват с ЕС и направо си я поръчаха от Русия и си се ваксинираха и всичко е 6. BTW, при руската няма тромбози.
28
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутника и да има запитвания, файда няма. Щото няма бройки. Русаците използваха тая ваксина много умело с пропагандна цел, но реално раздаваха по 1 куфарче на тая и оная "братска" държава, колкото да кажат - ето виждате ли.В момента според световната статистика, дори водим на Русия про процент ваксинирани. А те ваксинират вече ще стане една година.
27
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нямам против руската ваксина но колко милиона са ваксинирани с нея и колко примерно с Астрата или другите. Да не се окаже че кофти ефектите и от нея са колкото и с Астрата.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма запитвания за Спутник?!Запитвания има, но каква полза от тях?
25
13
 
7
 
! Отговори
До 21 Сата НАТО преди 3 години
Горд ще бъда когато с бензинова резачка за дърва те расфасовам
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОСлава богу, че много малко "българи" са, като теб...
23
8
 
5
 
! Отговори
до 12до анонимен 4 преди 3 години
аха гледай ти, как така пък нямат един починал евреите, британците едва 7 на ден. Лъжеш друже лъжеш, фактите говорят, първите евреи вече са на Златни в казината.
22
16
 
6
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Те нещата са вързани - те "такива"-та си избират крадливото правителство на ГЕРБ.
21
18
 
22
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Горд съм, че съм българин!Ще ни бъде!
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми благодарение на чудесната разяснителна кампания на герберите. Май повече предизборно разчитаха на антиваксъри и ковидиоттите да им донесат победа в изборите. Загубата на Тръмп показа че на тези не може да се разчита.
19
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК НЕ ГО Е СРАМ БЪЛГАРИНА ДА НЕ ИСКА ДА УМРЕ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ. ПФУ ЧЕ "***" НАРОД. Я ВИЖТЕ ДРУГИТЕ НАРОДИ ИЗРАЕЛ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ КАК ЧИННО ПОДЛОЖИХА ДУПЕНЦЕ ЗА БОЦКАНЕ, А ПЪК ВИЕ МИ СЕ ПРАВИТЕ НА АЙДУТИ !!! ХАХАХ- ХАХАХА
18
0
 
9
 
! Отговори
Цук Кай Хой преди 3 години
До АнонименЧакай да дойде следващия грипен сезон и ще ги усетиш и благодарение на ваксата ако хванеш грип край с теб...
17
4
 
14
 
! Отговори
Loopianix преди 3 години
Спокойно, няма да се отпускате, трябва си постоянно напрежение, за да е засилен интереса на хората към ваксините. Просто безвремието в политическия живот се пренесе и тук, временно! Сега Симидчиев ще ни оправи. Ще предложи едно законче с мерки и всичко ще си дойде на мястото. Плюс, че ще оставят изискването за PCR или ваксина при прибиране в България, което допълнително ще принуди още хора да се ваксинират ако искат да пътуват.
16
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да благодарим, че имахме за началници тази некадърна корумпирана шайкка през тези времена и не доставиха ваксини в началото. Вече и слепите прогледнаха и не останаха наивници. Бойко, благодаря ти, че си това което си. Ти изигра своята роля в Божия спасителен план за българите без дори да го съзнаваш. Вече не си ни нужен. Време е за независим и мъдър водач. И той ще се появи, няма начин. Слава на Бог!
15
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално. Българина винаги е бил изключително безотговорен къв всичко. Целия свят ще ни избягва като чум.. опа, ковидни.
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз вече се кастрирах с Пфайзер. Нямам никакви странични ефекти.